FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Dinamo trimisă în Liga 2 pe filieră politică? Doi oameni legați de PSD ar fi avut intervenții decisive în votul cerut de LPF

Răzvan Burleanu, alături de prietenul Vasile Dâncu +25   FOTO
Răzvan Burleanu, alături de prietenul Vasile Dâncu

Articol de - Publicat miercuri, 05 august 2020 09:24 / Actualizat miercuri, 05 august 2020 10:07

Dinamo este cu un pas în Liga 2 după ce cluburile din Liga 1 au votat cum să se stabilească ierarhia finală din play-out. Se pare că decizia a fost una puternic influențată de politic.

Dintre echipele din Liga 1, 7 au votat criteriul puncte pe meci, aplicabil la partidele din play-out, decizie care practic o condamnă pe Dinamo la retrogradare. În luarea acestei decizii, Răzvan Burleanu, președintele FRF, Vasile Dâncu, fost membru PSD, și Florentin Pandele, primarul din Voluntari și soțul Gabrielei Firea, ar fi fost decisivi.

CFR Cluj ar fi avut un rol vital în votul de ieri anti-Dinamo. Relatează sursele GSP: „În primă instanţă, au optat pentru soluţia de a se lua în calcul punctajul de pe tot campionatul, dar ulterior s-au răsucit și au votat doar versiunea de play-out!”. Practic, CFR a înclinat decisiv balanţa: în loc să fie 7-6 favorabil lui Dinamo, a rezultat 7-6 în ciuda “câinilor”!

Astfel, au fost salvaţi cei de la Poli Iași! Explicaţiile vin tot pe surse: „Sunt semnale că ar fi existat o intervenție a lui Răzvan Burleanu, prin amicul Vasile Dâncu, pentru a roti la 180 de grade poziţia lui CFR. Dâncu e omul din umbră la Cluj. Asta pentru a o salva pe Poli, unde președinte e Ciprian Paraschiv, fostul director de dezvoltare al FRF”.

Pandele - Firea se răzbună pe Negoiță!

Un alt vot profund anti-Dinamo a venit dinspre Voluntari. Clubul a optat pentru propriul interes, dar, adiacent, și în defavoarea roș-albilor din raţiuni de poliţe politice. Primarul din Voluntari, Florentin Pandele, soţul primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, a înfundat acum familia Negoiţă după ce Robert, fratele patronului de la Dinamo, a demisionat din PSD și a intrat în clinciuri publice cu Gabi Firea. (Detalii despre conflict AICI)

Clasamentul în acest moment pe criteriul votat de cluburile din Liga 1

ClubMeciuriPuncteRaport 
1. Hermannstadt11211,909 
2. Viitorul13221,692 
3-4. Clinceni13211,615 
Voluntari13211,615 
5. Poli Iași13181,384 
6. Sepsi12141,166 
7. Dinamo870,875 
8. Chindia1170,636 

Cine a votat pentru criteriul puncte per meci exclusiv în play-out

  1. FCSB
  2. CFR CLUJ
  3. Hermannstadt
  4. Clinceni
  5. Voluntari
  6. Iași
  7. Chindia

Cine a votat pentru criteriul puncte per meci pentru întreg sezonul

  1. Dinamo
  2. Viitorul
  3. Astra
  4. Gaz Metan
  5. Botoșani
  6. Sepsi

* Craiova s-a abținut

VIDEO. Cozmin Gușă, despre influența politicului în fotbalul românesc: „Politicienii din spatele CFR-ului suntem doar eu și cu Vasile Dîncu”

Citește mai multe știri din Liga 1: 

16 echipe, singura salvare a lui Dinamo! Ce sumă ar pierde cluburile din Liga 1 și de ce insistă Burleanu

Florin Prunea, 20 de minute de pledoarie: „Nu e «miloagă», e reparație morală! Dinamo a fost călcată în picioare” + atac la Negoiță: „Zici că e moșia lu' mă-sa”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  05 August 2020, 15:36
Postat de Adrian Ionescu pe 05 August 2020, 13:07

fotbalul românesc la pământ după ce soare tras rapid Vaslui Arad timisoara Ploiești măi vreți și Dinamo rusine politicului lăsați spectacolul să triumfe să se salveze fotbalul românesc

Trebuie distruse simbolurile românești și luat lumina de la licuriciul cel mare !

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  05 August 2020, 15:35

E o vraja....politicul nu vrea o echipa a poliției sa nu existe ! Ea trebuie întărită și chiar trebuie să câștige campionate. Hai Dinamo !

786995404710855
Adrian Ionescu  •  05 August 2020, 13:07

fotbalul românesc la pământ după ce soare tras rapid Vaslui Arad timisoara Ploiești măi vreți și Dinamo rusine politicului lăsați spectacolul să triumfe să se salveze fotbalul românesc

Vezi toate comentariile (9)
Comentează