FOTBAL  »  Superliga  »  PLAY-OUT LIGA 1

EXCLUSIV Cluburile din Liga 1 au votat pentru retrogradarea lui Dinamo! Ședință de urgență la LPF, repoziționare a lui Gino Iorgulescu: „N-am nimic împotrivă să fie 16 echipe"

Articol de , - Publicat marti, 04 august 2020 18:31 / Actualizat marti, 04 august 2020 21:00

LPF a trimis azi către echipele din Liga 1 cele două variante prin care se poate decide clasamentul final din play-out-ul Ligii 1.

UPDATE EXCLUSIV GSP 18:45

Iorgulescu: "Nu am nimic împotriva ideii de 16 echipe"

Gino Iorgulescu, președintele LPF, este de acord ca din sezonul viitor să fie 16 echipe în Liga 1, așa cum vrea și Federația Română de Fotbal. Șeful LPF spune că decizia trebuie să aparțină cluburilor, care ar câștiga mai puțini bani dacă vor fi 16 formații în prima divizie.

„Nu am nimic împotriva ideii de 16 echipe dacă cluburile din Liga 1 agreează această variantă. Întotdeauna voi susține regulile unei opțiuni democratice, iar situația de criză generată de COVID-19 poate determina inclusiv această măsură”, a fost mesajul lui Gino, în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Comitetul Executiv al FRF a decis luni să refuze propunere LPF de a prelungi sezonul actual până când Dinamo va putea juca toate meciurile restante și a stabilit ca  barajul pentru menținerea/promovarea în Liga 1 se va juca pe 9 și 12 august. Astfel. LPF a solicitat azi tuturor cluburilor din Liga 1 un punct de vedere cum ar trebui să se facă departajarea după ultima etapă care va avea loc astăzi. Echipele au fost puse să voteze între două soluții: raportul puncte per meci pe întreg sezonul, fără înjumătățire, iar a doua, raportul puncte per meci exclusiv pe parcursul play-out-ului.

Cu excepția Universității Craiova, care s-a abținut, celelate 13 cluburi au votat, iar scorul final a fost de 7-6 în favoarea celei de-a doua variante. Caz în care Dinamo e practic retrogradată în proporție de 99%!

Cine a votat pentru criteriul puncte per meci exclusiv în play-out, deci DINAMO SĂ RETROGRADEZE

  1. FCSB
  2. CFR CLUJ
  3. Hermannstadt
  4. Clinceni
  5. Voluntari
  6. Iași
  7. Chindia

Cine a votat pentru criteriul puncte per meci pentru întreg sezonul, deci DINAMO SĂ SE SALVEZE

  1. Dinamo
  2. Viitorul
  3. Astra
  4. Gaz Metan
  5. Botoșani
  6. Sepsi

* Craiova s-a abținut

Clasamentul în acest moment pe criteriul votat de cluburile din Liga 1

ClubMeciuriPuncteRaport 
1. Hermannstadt11211,909 
2. Viitorul13221,692 
3-4. Clinceni13211,615 
Voluntari13211,615 
5. Poli Iași13181,384 
6. Sepsi12141,166 
7. Dinamo870,875 
8. Chindia1170,636 

Dacă această ierarhie se va menține și după etapa de miercuri, atunci Chindia și Dinamo ar fi retrogradate, iar Sepsi ar merge la baraj, însă Dinamo are o șansă infimă să evite penultimul loc. Și anume, să se impună cu Viitorul, iar Sepsi să piardă pe teren propriu cu Academica Clinceni, echipă care nu mai poate ajunge sub nici o formă nici măcar pe loc de baraj.

De asemenea, dacă Poli Iași va pierde mâine cu Hermannstadt, iar Sepsi se impune cu Clinceni, atunci Iași va cădea pe loc de baraj. În acest scenariu, Chindia e matematic retrogradată, iar Sibiul, Viitorul, Clinceni și Voluntari s-au salvat!

Acest criteriu de departajare va fi pe masa Comitetului Executiv în ședința de vineri și se va aplica doar dacă va fi votat de majoritatea membrilor forului condus de Răzvan Burleanu!

Etapa a 14-a din play-out: 

  • Dinamo – FC Viitorul
  • Sepsi OSK – Academica
  • FC Hermannstadt – Politehnica Iași
  • Chindia – FC Voluntari

Clasamentul actual din play-out-ul Ligii 1: 

Citește mai multe știri din Liga 1:

LPF programează ultimele două meciuri din play-off! Când se pot juca Astra - Craiova și FCSB - Astra » Miză de 500.000 de euro pentru FCSB!

Prima lovitură dată de CFR Cluj » Supercontractul semnat după câștigarea titlului

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (342)
creeperno
creeperno  •  05 August 2020, 23:00

Asteptam decizia de 16 echipe. Varianta cu points per game doar in playout e ilegala si nu se poate implementa datorita desemnarii ca participanta in calificarile champions league al clubului cfr cluj

cristi05
cristi05  •  05 August 2020, 14:40

O sa fie 16 echipe fiindca altfel dinamo castiga lejer la TAS (in opinia mea) si poate baga la TAS si cazul cu cupa in cazul asta. daca imparteau la toate punctele din campionat (totusi e acelasi campionat si trebuie tinut cont de intreaga evolutie a unei echipe) era oricum mai corect si s-a mai procedat asa si in alte sporturi (vezi handbal). Acceptarea principiului puncte/meciuri ar putea duce insa la un nou caz Rapid/concordia fiindca turris a intrat in playoff cu 1 meci mai putin si ar trebui sa ceara aplicarea criteriului puncte/meciuri (aici e clar ca e vorba de toate meciurile fiindca meciul lipsa e din sezonul regulat). si surpriza, daca nu am gresit eu calculele, locul 2 turris (1,66 - 45:27), locurile 3 si 4 mioveni si arges (1,64 - 46:28, dar mioveni a castigat in playoff si ramane pe 3). In consecinta turris ar trebui sa mearga de indata la TAS si sa revendice promovarea fiindca e clar ca nu poti avea un clasament care sa aiba efect legal fara a tine cont de numarul de meciuri (ca si in cazul dinamo). oricum mioveni ramane la baraj, deci mai au timp pentru contestatie si eu ii sfatuiesc sa o faca fiindca e vorba de munca si banii lor.

babacloanta
babacloanta  •  05 August 2020, 14:31
Postat de andrei.temian pe 05 August 2020, 09:58

Nu poti sa prelungesti anul scolar, doar pentru ca un elev s-a imbolnavit si nu a apucat sa isi incheie mediile! Daca nu ai fost capabil sa iti dai examenele la timp, repeti anul.

aici nu e vorba de un jucator .***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (342)
Comentează