FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - U CLUJ

VIDEO EXCLUSIV Eroul lui U Cluj dezvăluie cum vor aborda clujenii returul cu Dinamo: „Este mai bine să nu credem asta” » De ce s-a întors soția lui în Ucraina

Articol de - Publicat luni, 23 mai 2022 07:27 / Actualizat luni, 23 mai 2022 09:09

Alexandru Boiciuc, autorul golului secund al lui U Cluj contra lui Dinamo, în victoria 2-0, a prefațat deja duelul retur din „Groapă”.

Alexandru Boiciuc era recomandat de casele de pariuri cu cea mai bună cotă să marcheze în poarta lui Dinamo. Atacantul moldovean a creat faza de la reușita lui Remacle, a ratat o ocazie uriașă în startul părții secunde, apoi a înscris elegant pe final de meci, aprinzând Cluj Arena. 

De ce merită să retrogradeze Dinamo
editorial
De ce merită să retrogradeze Dinamo

Vârful de 24 de ani din Chișinău a oferit un interviu Gazetei Sporturilor și a vorbit „la rece” despre situația echipei sale, dar și despre războiul din Ucraina, mai ales că soția sa și sora ei au fost nevoite să revină la Lviv.

VIDEO Alexandru Boiciuc, marcator în meciul U Cluj - Dinamo 2-0: „Visez să joc în La Liga!”

- Alex, cum ai savurat victoria? 
- Am savurat cu un burger și cu un somn odihnitor, cât de cât, de 4-5 ore. Asta a fost sărbătoarea mea. Plus ce-am stat cu băieții în vestiar și ne-am bucurat un pic de victorie.

- Ce șanse are U Cluj să doboare Dinamo?
 - Sincer, la primul meci ni s-au oferit 10-15 la sută șanse, ne-am folosit de ele. La meciul următor, tot la fel avem, 10-15 la sută. 

- Nici voi nu credeți că plecați acum cu prima șansă? 
- E mai bine să nu credem că avem prima șansă! Asta ne-a motivat, senzația asta de presiune, sunt sigur că dacă vom avea aceeași mentalitate, avem șanse să scoatem un rezultat pozitiv și la București.

- A fost U Cluj prea bună sau Dinamo prea slabă? 
- Ambele echipe au fost foarte bune, dar noi ne-am folosit de ocaziile pe care ni le-am creat. Și-am avut norocul ca Dinamo să rateze situațiile avute. 

- Crezi că Dinamo v-a luat de sus?
- Nu cred că ne-au luat peste picior. Fiind jucători cu experiență, nu pot face așa ceva, mai ales având atâtea meciuri în carieră, atâția suporteri în spate. Sunt sigur că s-au pregătit foarte serios.

 - Cât de mult vă motivează primele de promovare? S-a vorbit de 100.000-150.000 de euro pentru U Cluj.
 - Ne-au anunțat că va fi o primă destul de bună, iar asta îți dă un impuls. Dar, primordial, este obținerea promovării și să intrăm în istorie, cu un astfel de public, într-un astfel de oraș. 

- Ce-ar însemna pentru tine promovarea? Mai ales după un baraj cu Dinamo, care rămâne un brand în România
- Cea mai mare victorie din cariera fotbalistică. Cea mai mare împlinire posibilă.

Visul lui Alexandru Boiciuc: „Să fiu golgheterul unui campionat tare”

- Ce-ți dorești tu de la fotbal? 
- Să ajung golgheterul unui campionat mare din Europa, LaLiga, acesta este scopul meu. Să ajung în Spania, să fiu în top acolo.

- Nu este un vis prea îndrăzneț? 
- La fel cum a fost și meciul cu Dinamo, e foarte, foarte greu, ai puține șanse, însă atât timp cât muncești, poți realiza orice în viață. Scopul meu este să ajung în Spania, dacă voi reuși, vom vedea. 

- Ce-ți dorești de la viață? 
- Să fim sănătoși, să-mi creez propria mea familie, 2-3 copii vrem, eu cu soția, să ne mărim echipa.

VIDEO Alexandru Boiciuc: „Viața e tare scumpă, se trăiește cu urechile la sirene”

- Soția ta, ucraineancă, a plecat de curând de la Cluj înapoi la Lviv. 
- Da, a fost nevoită, i-a expirat viza. Ei i-am dedicat golul. I-am găzduit pe ai noștri, pe ai ei, din familie, aproape trei luni, surorii ei i-a plăcut foarte mult la Cluj Napoca. Dar a trebuit să se întoarcă. 

- Cum mai e situația acolo? 
- În estul țării e mai periculos, în Lviv e mai liniște. Dar sunt atacuri, iar oamenii încearcă să-și trăiască viața cum pot. Fiecare încearcă să-și găsească de muncă, mai ales că prețurile au crescut foarte mult. Și sunt mereu pregătiți, dacă pornește o sirenă în timpul zilei, să meargă în subteran, la subsol, să se păzească de atacuri. 

- Te temi că s-ar putea extinde războiul?
 - Da. De aceea trag și mai tare, să reușesc să obțin un contract foarte bun, dacă nu aici, undeva în străinătate, ca să-i iau pe toți cu mine. 

- Care e motto-ul vieții tale?
 - Totul e posibil, atât timp cât crezi în ceea ce faci! Dacă-ți dorești cu adevărat ceva, poți obține.

Citește și: 

EXCLUSIV „Acum nu-i mai poate ajuta nimeni” » Ce spune Dănuț Lupu după înfrângerea lui Dinamo cu U Cluj

Cu ochii pe poarta de la Săftica: suporterii lui Dinamo vin în cantonamentul jucătorilor lui Uhrin jr.

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (2)
kyil
kyil  •  23 Mai 2022, 10:30

tot meciul a fost blamat de comentatori, ba ca nu alearga , ba ca strica actiunile, ba ca de ce nu il schimba antrenorul... de asta si becali s-a crezut mare antrenor, pentru ca si comentatorii incep sa filozofeze si sa se creada mari experti. si uite ca a dat golul 2. una e sa simti meciul din teren si alta din fata televizorului. acum e erou ,ca sa vezi cum e cu karma asta.

vraca56
vraca56  •  23 Mai 2022, 08:26

frumos dar sunt multi care au crezut în ceea ce fac și azi zac prin cimitire uitate și morminte cenzurate. nu putem vorbi de istoria adevarata . România este o țară care nu-și cunoaște istoria și ii este ascunsa bă chiar luat la ochi dacă pronunți niște nume . nu contează ca au scris și ca au fost oameni de știință romani de romani. nu. contează prezentul și atunci cine nu isi știe trecutul risca sa facă aceleași greșeli . Orwell spunea ca cine controlează trecutul va controla și prezentul. teama de a mai spune ca doi plus doi fac patru este evidenta. privind la cele ce se întîmplă în Rusia unde de luni de zile Putin are cancer ca va fi detronat ne amintește de perioada cine presa era controlată. intr-o lume libera ai nevoie de doua sisteme minimum pentru a analiza ceva. dar azi se impamintanteste " eu te-am făcut eu te omor." interesant ca acest om nu spune ca iei va lua familia în Ucraina nu? asta spune mult. războiul este unul dintre nato și Rusia și este alimentat. ce pot sa spun este ca Rusia va staționa mult timp dat fiind inflatiile și lipsa de -ale gurii și energiei și asta va ridica in picioare disperare oamenilor care sărăcesc. nu poți vorbi de pace cine s-a ignorat acordul de la Minsk. Ucraina a dorit sa fie neutra dar s-a razgindit sau au fost ajutat sa se razgfindeasca. cit privește ue și pandemia nu avem loc de discutat. da teama de a spune ca doi plus doi fac patru s-a instaurat.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează