FOTBAL  »  Superliga  »  BARAJ MENȚINERE/PROMOVARE

EXCLUSIV Cum vede Sabău dubla din baraj: „Dinamo nu e favorită, dar U Cluj ar putea avea o problemă”

Articol de - Publicat luni, 16 mai 2022 13:45 / Actualizat luni, 16 mai 2022 16:00

Ioan Ovidiu Sabău, un nume important atât pentru Dinamo, cât și pentru U Cluj, a prefațat duelul din barajul de menținere/promovare în Liga 1, dintre cele două echipe.

  • Cele două dueluri vor fi Concordia Chiajna - Chindia Târgoviște, respectiv U Cluj - Dinamo.
  • Meciurile vor avea loc pe 21, respectiv 29 mai.
  • Gazdele din tur sunt Concordia Chiajna și U Cluj.

Fostul mijlocaș nu crede că Dinamo va fi favorită, dar este de părere că jucătorii tineri din formația lui Erik Lincar ar putea să aibă emoții în fața trupei roș-albe.

Jucătorul considerat „pierdut” de Uhrin pentru baraj e back in business!
Dinamo
Jucătorul considerat „pierdut” de Uhrin pentru baraj e back in business!

Ioan Ovidiu Sabău a prefațat duelul Dinamo – U Cluj

„Eu nu văd Dinamo favorită. Sunt convins că vor fi meciuri echilibrate. Cred că cei de la U Cluj vor fi mai motivați decât cei de la Dinamo. Sunt mult mai legați de ceea ce înseamnă obiectiv. Din punct de vedere financiar n-au avut nicio problemă, au stabilitate, siguranța viitorului. Au fost respectați. Dincolo, la Dinamo, nu știu câtă motivație mai au jucătorii, când nu știu dacă vor mai rămâne. Asta ar fi logic.

E adevărat, la U Cluj lucrurile nu au mai funcționat în ultima perioadă. Toată lumea se aștepta să promoveze direct, mai ales după cele două victorii cu Chiajna și cu Petrolul, în care echipa a jucat foarte bine. Lotul este unul echilibrat. Starea de spirit și entuziasmul s-au deteriorat după înfrângerile cu Slobozia și cu Hermannstadt. Au apărut nemulțumirile, suporterii au contestat jucătorii. Nu-i ușor pentru Lincar să gestioneze momentul și presiunea care s-a creat.

E posibil ca unii jucători tineri de la U Cluj să se blocheze numai când aud numele lui Dinamo. În mod normal, n-ar trebui să se întâmple asta când analizezi jocul și situația de la Dinamo. La cum arată anumiți jucători de la Dinamo, eu să fiu la U Cluj aș juca cu multă, multă dezinvoltură și încredere. Aș juca de la egal la egal.

Important este ca Lincar și jucătorii să creadă în șansele de promovare, să lupte pentru asta. Va conta mult starea de spirit de la ora meciurilor, forma sportivă, dar și norocul. Clar, publicul va umple stadionul la Cluj. Va fi spectacol în tribune, mai ales că galeriile celor două echipe sunt înfrățite. Fiecare își va susține însă favoriții", a spus Sabău pentru Gazeta Sporturilor.

Dinamo este favorită. La meciurile de baraj echipele din Liga 1 au prima șansă, șansă reală. Ritmul și intensitatea partidelor din Liga 1 sunt net superioare celor din Liga 2.
Dinamo a avut evoluții bune în ultima perioadă, chiar și în meciul cu UTA, chiar dacă nu a câștigat. Dacă ne raportăm la victoria de la Botoșani, obținută după un joc foarte bun, n-ar trebui să aibă emoții cu U Cluj.

U Cluj vine după o perioadă mai tulbure, nu știu cât de bine stă din punct de vedere moral. Dinamo are un atu în plus și faptul că joacă returul pe teren propriu. La fel și Chindia în barajul cu Chiajna.

U Cluj are un lot foarte bun pentru Liga 2, dar cred că lotul lui Dinamo este superior, cu fotbaliști mult mai experimentați, obișnuiți cu presiunea meciurilor importante. Mă refer la Matei, la Torje, la Filip, la Răuță, care au jucat sute de meciuri cu presiune. Evident, presiunea va fi mult mai mare pe echipele din Liga 2.
 – Adrian Mihalcea, antrenor Unirea Slobozia

VIDEO Finul și nașul au promovat împreună în Liga 1. Nae Constantin: „E o bătaie pe obraz pentru cei care nu aveau încredere în noi”

Citește și: 

Erik Lincar e hotărât să o retrogradeze pe Dinamo: „Toată lumea îmi dă o șansă de 1%, dar am mare încredere”

Fostul jucător de la Dinamo povestește prin ce a trecut când s-a operat după o accidentare gravă: „Nu era nimeni în spital. Am zis «Gata! Nu mă mai trezesc»”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
traian_v
traian_v  •  17 Mai 2022, 11:05

1) Mihalcea *** cand e vorba de “U”. Dupa ce a facut jucurile altora de cateva luni incoace. 2) Din pacate - zero sanse cu Dinamo. Luam 3-4 si la Cluj si la Bucuresti. Asta e realitatea, diferenta de valoare este imensa. Numai “U” - si de merge si de nu !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

creeperno115
creeperno115  •  16 Mai 2022, 22:40

Se pare ca la noi au fost de vina antrenorii. Uhrin e singurul cu care avem joc ofensiv si dam goluri si dupa minutul 60

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  16 Mai 2022, 21:29

*** Cand castigi e meritul tuturor , cand pierzi e vina antrenorului !***

Vezi toate comentariile (3)
Comentează