FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - DINAMO 2-0

„Știm să suferim, nu sunt doar flori și momente frumoase” » Cum văd jucătorii lui U Cluj returul din barajul cu Dinamo

foto: Cristi Preda (GSP) +33   FOTO
foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de GSP - Publicat duminica, 22 mai 2022 11:36 / Actualizat duminica, 22 mai 2022 11:39

 Jucătorii lui U Cluj nu se consideră favoriți nici după 2-0 în tur cu Dinamo, așa cum a zis Romario Pires, elevii lui Lincar vin duminică să lupte „11 bărbați contra a 11 bărbați”.

În doar zece zile, U Cluj a trecut de la dezastru, pierderea promovării directe în dauna Hermannstadt, la a avea 2-0 cu Dinamo după prima manșă a barajului. De la dezbinare cu proprii suporteri, care i-au acuzat pe elevii lui Lincar că au vândut meciurile, la a fi împinși de la spate de aceiași fani, ca să-i răpună pe „frații” de la București.

Imaginile serii după U Cluj - Dinamo » Cum a plecat acasă Erik Lincar
U Cluj - Dinamo 2-0
Imaginile serii după U Cluj - Dinamo » Cum a plecat acasă Erik Lincar

VIDEO Ce spune Remacle, după U Cluj - Dinamo: „Am vorbit onest cu fanii"

Împrumutat de FC Botoșani la U Cluj, belgianul Martin Remacle a făcut un meci uriaș. A fost esențial la mijlocul terenului, completându-se cu Ioan Filip, un ex-dinamovist ce-a făcut o fază de Champions League la golul secund. „Șepcile roșii" își păstrează capul pe umeri, iar picioarele sunt pe pământ, chiar și înaintea returului, cu un avantaj consistent.

„Aveam nevoie de acest gol, de acest meci. Antrenorul mi-a dat încredere, iar eu l-am răsplătit. Gata, a trecut bucuria reușitei. Nu s-a încheiat, da, avem două goluri în față, însă în fotbal totul este imprevizibil. Noi, ca și grup, suntem foarte uniți, pe teren, în afara lui. 

Nu am văzut de prea multe ori un asemenea spirit cum este la Universitatea. Suporterii ne-au vizitat la antrenament, am vorbit onest, le-am transmis că vom juca și pentru ei. Mai avem un meci, trebuie să jucăm din nou la fel", a spus Remacle după succes.

„Suntem cu capul sus" 

Căpitanul lui U, Romario Pires, care a jucat cu dureri mari după ce-a avut o entorsă, nu vede echipa sa favorită: „Noi știm ce oportunitate am pierdut cu Hermannstadt, dar am avut încredere în noi. Am ajuns până aici pe picioarele noastre. Jucăm cu capul sus. Dinamo este o echipă cu multă calitate. Nu va fi ușor nici la București, mergem să încercăm șansa noastră. Promovarea se joacă, șanse 50-50. 

Am știut să suferim, acolo trebuie să fructificăm ocaziile. Dinamo nu ne-a luat de sus, are jucători cu mare experiență. E fotbal, sunt 11 bărbați contra la 11 bărbați, orice e posibil. Ne bazăm pe suporteri și în retur, pe toți cei ce pot veni. Avem nevoie în clipele grele, nu vor fi doar flori și momente frumoase".

Când joci cu Dinamo trebuie să lași ultima picătură de energie pe teren. În fotbal câteodată meriți să câștigi și pierzi, iar câteodată nu meriți și câștigi. Mă bucur că am reușit să-i ținem sub o presiune constantă. Am luat o opțiune pentru Liga 1
- Dragoș Tescan, atacant U Cluj

Citește și:

„Dinamo a crezut că intră pe teren şi gata” » „Câinii” sunt arătați cu degetul pentru atitudinea din barajul cu U Cluj

Un fost antrenor al „câinilor” e categoric după barajul cu U Cluj: „Dinamo nu a arătat ca o echipă de Liga 1!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează