FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

Răzvan Zăvăleanu, răspuns halucinant la întrebarea „Câți jucători mai sunt la Dinamo?” + Cât de mare este riscul falimentului și cine va numi noul antrenor

Dinamo stă pe un butoi cu pulbere chiar și-n liga secundă / Sursă foto: GSP
Dinamo stă pe un butoi cu pulbere chiar și-n liga secundă / Sursă foto: GSP

Articol de GSP - Publicat vineri, 10 iunie 2022 19:50 / Actualizat vineri, 10 iunie 2022 22:09

Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al lui Dinamo, a oferit, vineri seara, ultimele informații despre degringolada din Ștefan cel Mare. Proaspăt retrogradați în liga secundă, „câinii” se reunesc peste 10 zile, însă nu au nici antrenor, nici președinte, iar jucătorii părăsesc echipa pe bandă rulantă.

Oficialul roș-albilor a fost întrebat, mai întâi, despre riscul ca Dinamo să ajungă în faliment din cauza fotbaliștilor care au de recuperat restanțe salariale consistente: „Toți fotbaliștii cu care am discutat s-au dovedit a fi băieți de caracter. Unii dintre ei au renunțat la anumite sume pentru a ajuta clubul, alții și-au mai amânat restanțele. 

Avem doar o lună și jumătate întârzieri. Nu cred vom ajunge să ne confruntăm cu judecata cu anumiți jucători. Nu-mi fac niciun fel de emoții în ceea ce privește falimentul”, a declarat Zăvăleanu, la emisiunea „Fotbal Club”, de la Digi Sport.

Situație neverosimilă pentru omul care devine #1 în poarta lui Dinamo: doarme la Săftica, fiindcă n-are bani de chirie în oraș!
DINAMO
Situație neverosimilă pentru omul care devine #1 în poarta lui Dinamo: doarme la Săftica, fiindcă n-are bani de chirie în oraș!

Ne descurcăm greu din cauza întârzierilor salariale. Pe bugetul previzionat pentru sezonul următor stăm bine, teoretic, doar aceste restanțe ne dau bătăi de cap. Încercăm să rezolvăm cât mai repede cu putință.

- Răzvan Zăvăleanu, administrator special Dinamo

Cu cine va porni Dinamo la drum în această vară? Răzvan Zăvăleanu spune că decizia numirii unui antrenor nu-i aparține și că cei din DDB și Dorin Șerdean, acționarul majoritar din acte, sunt cei care trebuie să rezolve toate neajunsurile „câinilor”.

„Am primit un mesaj zilele trecute: «Ce faci, n-ai pus președinte, n-ai făcut echipa, n-ai pus antrenor...?» Există o confuzie între ce face un administrator judiciar și ce fac cei din conducerea tehnică. 

Mie nu-mi intră în atribuții să numesc antrenorul sau președintele. Președintele trebuie să fie ales de acționari. Am vorbit cu domnul Șerdean, mi-a spus că s-a gândit la cineva. Aștept cu interes acest lucru. L-am rugat pe domnul Șerdean ca reunirea de pe 20 să ne prindă cu președinte, antrenor și administrator special. Acționarii trebuie să decidă aceste lucruri”, a spus Zăvăleanu. 

Zăvăleanu: „Nu știu să vă spun câți jucători mai sunt în acest moment la echipă”

În ceea ce privește lotul de jucători, lucrurile sunt, deocamdată, în ceață:

„Am constituit o comisie care se ocupă de ofertele pentru jucătorii care ar vrea să vină aici. Domnul Ion Marin, Țălnar, Mihali, Iulian Mihăescu, Marius Niculae și Ionel Augustin fac parte din această comisie. S-au implicat puternic și analizează lucrurile.

Nu știu să vă spun câți jucători mai sunt în acest moment la echipă. Mai trebuie să și revină dintre cei care sunt împrumutați”, a adăugat Zăvăleanu.

Elyass Bucurică era supărat că a fost băgat în aceste discuții. Marea problemă e ca dinamoviștii se sfâșie între ei. Aici e marea problemă a lui Dinam. Daca toata lumea ar fi pozitiva și și-ar uni ideile, alta ar fi situația echipei. Aceste lupte sterile afectează Dinamo. Elyass, Lupescu sau Badea sunt mari dinamoviști, n-ar trebui să existe astfel de conflicte între noi.

- Răzvan Zăvăleanu, administrator judiciar Dinamo

DDB promite un milion de euro

Reprezentanții proiectului DDB au anunțat că lucrează la un plan prin care să evite falimentul echipei. Suporterii din board și-ar dori să pompeze un milion de euro în bugetul clubului și îi îndeamnă pe ceilalți fani să cotizeze în continuare, dorind să țină aproape „haita” de peste 14.000 de membri socios.

„DDB nu abandonează Dinamo! Nu vom ceda și nu vom accepta impasibili falimentul. Dinamo nu va muri, Dinamo va exista și va reveni în Liga 1. În următoarea săptămână DDB va prezenta un plan concret prin care vom putea aduce în bugetul clubului un milion de euro”, au anunțat public cei din DDB.

Suporterii din DDB sunt în momentul de față principalii creditori ai clubului și au identificat principalii vinovați pentru retrogradarea echipei: „Noi am reușit să parăm toate loviturile financiare și să evităm intrarea în faliment, dar am fost loviți de lipsa de profesionalism și responsabilitate a celor care ne-au reprezentat în teren și în conducerea executivă a echipei”. 

VIDEO La matineu în Colentina. Dinamo sondează piața pentru a avea un stadion unde să joace "acasă" în Liga 2

Citește și alte știri despre Dinamo:

EXCLUSIV Situație neverosimilă pentru omul care devine #1 în poarta lui Dinamo: doarme pe DN1, la Săftica!

EXCLUSIV // VIDEO Semifinalistul de la Survivor s-a lovit de realitate la revenirea în România: „Mamă, Edi Iordănescu la națională? Dinamo a retrogradat?!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (10)
tomthompson
tomthompson  •  10 Iunie 2022, 23:28
Postat de Army47redblue pe 10 Iunie 2022, 20:31

Deci DDB baga 1 milion in clubm bani venind de unde? Datoria clubului este de 5.5 milioane pe 3 ani, astia zic ca e ok, mai vede cineva problema aici?

au aproape 10 milioane de euro datorii si a tercut deja un an din cei 3. astia sunt in faliment nedeclarat dar nu vor sa recunoasca. tot minte zavaleanu asta. dar culmea ca si el recunoaste ca sunt jucatori care o sa ceara falimentul pentru datorii. salariale. ar trebui toti sa ceara asta. ca jucator gandesc asa,oricum nu imi mai vad banii aia,macar sa ii bag in faliment pe prostii asti sa nu mai poata da tzeapa niciodata,ca de fix 8 ani dau tzeapa non stop.

tomthompson
tomthompson  •  10 Iunie 2022, 23:26
Postat de valyomanyd pe 10 Iunie 2022, 20:30

Administratorul judiciar a dat un raspuns halucinant :))), bine, el nu se ocupa ( chiar spune in interviu) de echipa , gsp baga batul prin gard ! :)))

pai tu nu erai prostul ala care spuneai ca dinam000 nu are cum sa aiba restante salariale pentru ca este in insolventa:)) ha ha ha. te umilesti singur. voi sunteti cancerul fotbalului romanesc,efectiv amenintati jucatorii sa renunte la bani. prost este jucatorul care renunta la bani. mai bine v-as baga direct in faliment decat sa recuperez aia 2-3 mii de euro cat imi datorati.

boys.of.straits
boys.of.straits  •  10 Iunie 2022, 22:03
Postat de valyomanyd pe 10 Iunie 2022, 20:30

Administratorul judiciar a dat un raspuns halucinant :))), bine, el nu se ocupa ( chiar spune in interviu) de echipa , gsp baga batul prin gard ! :)))

Tu esti ala care spunea ca n-are cum sa aveti restante salariale, pt ca sunteti in insolventa?:))))))

Vezi toate comentariile (10)
Comentează