FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - UTA 1-0

Jandarmeria nu a avut milă! Sancțiuni dure pentru fani și pentru Dinamo după violențele de la meciul cu UTA

Scenele de război de la Dinamo - UTA +24   FOTO
Scenele de război de la Dinamo - UTA

Articol de - Publicat sambata, 09 martie 2024 09:44 / Actualizat sambata, 09 martie 2024 10:43

Jandarmeria București a aplicat sancțiuni dure după incidentele violente de la partida Dinamo – UTA (1-0), ultima din sezonul regulat din Superligă.

Meciul de pe „Arcul de Triumf” a fost prefațat de momente teribile. Ultrașii CSA Steaua, înfrățiți cu galeria arădenilor, au venit la stadion și a început un conflict violent între „militari” și „câini”. Atât în fața arenei, cât și pe stadion.

Filmul complet al scenelor războinice de la Dinamo - UTA » 60 de minute apocaliptice, bătaie în curtea bisericii și o ambuscadă diabolică: rezumatul brutal desprins de pe front
DINAMO - UTA 1-0
Filmul complet al scenelor războinice de la Dinamo - UTA » 60 de minute apocaliptice, bătaie în curtea bisericii și o ambuscadă diabolică: rezumatul brutal desprins de pe front

Amenzi usturătoare după Dinamo – UTA

La finalul partidei, Jandarmeria București a emis un comunicat în care prezenta primele concluzii și primele sancțiuni aplicate după incidentele de la meci.

Au fost 15 amenzi pentru fani în valoare de 85.500 de lei, în timp ce clubul Dinamo a primit și el o sancțiune importantă: 60.000 de lei. Și firma de pază e bună de plată, fiind amendată cu 21.000 de lei.

Forțele de ordine au anunțat că mai fac investigații și vor urma și alte sancțiuni.

Referință meci de fotbal FC Dinamo. București – FC UTA Arad

Măsuri dispuse la finalul partidei:

Au fost constatate și întocmite două acte de sesizare în vederea înaintării către organele abilitate, în conformitate cu prevederile Legii nr. 126/1995, privind regimul materiilor explozive, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 85.500 de lei, astfel:

  • 14 sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare;

  • ⁠ ⁠o sancțiune contravențională în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu modificările și completările ulterioare.

Subliniem faptul că, dintre acestea, două sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 60.000 de lei, au fost aplicate organizatorului evenimentului sportiv, iar patru sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 21.000 de lei, au fost aplicate societății specializate de pază și protecție.

Totodată, au fost aplicate opt sancțiuni complementare privind interzicerea accesului la competițiile sportive pe o perioadă de la șase luni la un an.

În același context, Poliția Capitalei desfășoară măsuri specifice de cercetare la fața locului, fiind deschis un dosar penal "in rem" sub aspectul săvârșirii infracțiunii de "tulburare a ordinii și liniștii publice", în conformitate cu prevederile Codului Penal.

În continuare se fac verificări pentru identificarea și sancționarea altor persoane care au încălcat legislația în vigoare.

Vom reveni ulterior cu detalii.

- comunicat Jandarmeria București

Match Quiz Rapid - FCSB

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul Rapid - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO. Incidente grave provocate de ultrașii lui Dinamo înainte de startul meciului cu UTA Arad

Citește mai multe știri din Superligă:

Emil Boc a răbufnit! Acuzații de blat în Superligă: „Cum să nu îţi aperi corect şansele?”
ACUZAȚII
Emil Boc a răbufnit! Acuzații de blat în Superligă: „Cum să nu îţi aperi corect şansele?”
Rednic, dezlănțuit în conferință în subiectul de care depinde viitorul lui Dinamo: „Trebuie să plătească, ce vi se pare anormal?” + Dezvăluiri tari despre salariul unui om-cheie de la „câini”
DINAMO - UTA 1-0
Rednic, dezlănțuit în conferință în subiectul de care depinde viitorul lui Dinamo: „Trebuie să plătească, ce vi se pare anormal?” + Dezvăluiri tari despre salariul unui om-cheie de la „câini”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
SuporterITC
SuporterITC  •  09 Martie 2024, 19:58

Jandarmeria putea sa previna foarte usor incidentele. Puteau sa i mute pe Sud Dinamo de langa galeria oaspete. Se stia ca dinamovistii de la sud cumpara bilete in tribuna, in sectorul cel mai apropiat de galeria oaspete. Nu mai vorbesc de zecile de torte introduse in stadion....tot de dinamovisti. Acelasi scenariu a fost si pe National Arena la un Dinamo-Steaua, daca va mai aduceti aminte.

Un.Print.din.Levant
Un.Print.din.Levant  •  09 Martie 2024, 12:42

Jandarmeria nu a avut mila cu Sud steaua!!???...Incredibil!! Singurii sancționați au fost dinamoviști si clubul Dinamo!...Cei de la Sud steaua au plantat panseluțe si au bătut mâtănii la Cașin! E incredibil cat de ineficienta si de nedreapta e Jandarmeria gigistului Ciolacu !!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează