FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - VIITORUL 3-2

DINAMO - VIITORUL 3-2 // 3 observații după meciul etapei: de ce „câinii” nu trebuie să desfacă șampania, ce ne învață FCSB și Dinamo + despre surprizele din „jobenul” lui Hagi

Articol de - Publicat duminica, 27 octombrie 2019 22:40

Dinamo a învins-o pe Viitorul cu 3-2, la capătul unuia dintre cele mai spectaculoase meciuri ale sezonului. Echipa lui Hagi a fost aproape să egaleze în final, după 60 de minute în care „câinii” lui Dusan Uhrin au jucat impecabil.

3 observații care se desprind după show-ul cu 5 goluri din „Groapă”

1. Dinamo s-a apucat să joace fotbal în cel mai neinspirat moment cu putință, iar seria de rezultate pozitive din ultima perioadă nu e neapărat sinonimă cu redresarea definitivă a echipei.  

Ultimele dezvăluiri ale Gazetei Sporturilor despre haosul din club ar trebui să provoace fiori reci oricărui fan dinamovist. Indiferent de victoria spectaculoasă contra uneia dintre candidatele la titlu, jucătorii sunt în continuare neplătiți cu lunile, iar Negoiță intenționează să transforme clubul într-un adevărat bazar în iarnă.  

Practic, e nevoie doar de o scânteie pentru ca focul revoluționar de la începutul sezonului să se reaprindă în „Ștefan cel Mare”. 

2. Revirimentele remarcabile înregistrate de FCSB și Dinamo nu fac decât să confirme că un început modest de sezon - cu note dramatice chiar - nu înseamnă neapărat o problemă iremediabilă pentru restul campionatului . 

Nu mai departe de acum două luni, cele două rivale erau ultimele în Liga 1, iar multă lume nu le acorda vreo șansă de revenire. Mijlocul toamnei contrazice însă previziunile sumbre: FCSB e reintrată în cărți pentru titlu, iar Dinamo are șanse reale la play-off. 

Câteva reglaje și arhicunoscutele „șocuri” din interiorul echipelor pot face minuni în doar câteva săptămâni, în special în cazurile unor echipe cu pretenții.

3. Rețeta financiară obținută de Viitorul încă de la înființare are toate șansele să devină o constantă pentru Hagi și în următorii ani dacă „Regele” păstrează la Academie aceleași ingrediente de succes ca și până acum.   

Șirul consistent de jucători vânduți pe milioane bune n-are cum să nu devină și mai lung dacă cel mai longeviv antrenor din Liga 1 va miza în continuare în abundență pe jucători tineri crescuți în propria curte. 

Ultimul meci a mai adus două nume interesante pe radar. Puștii de 17 ani Luis Munteanu și Alexi Pitu, ambii introduși după minutul 60, au revitalizat o echipă fără idei și au produs panică în apărarea „câinilor”, dând tonul unei tentative sănătoase de revenire. 

Citește AICI cronica partidei Dinamo - Viitorul 3-2

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (25)
cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  28 Octombrie 2019, 10:39

Revirimentul in jocul Viitorului-sau scaderea din jocul lui Dinamo-se produsese inca de la inceputul reprizei a doua,nu din minutul 60-cand au fost introdusi cei doi juniori!Hagi a procedat bine inlocuindu-l pe inchizatorul Artean-care facuse greseli si jocul echipei lui s-a imbunatatit in mod evident!Dar tot Dinamo a avut ocaziile clare de gol-prin Sorescu si prin Nistor!Sutand "ciobaneste"-adica tare si pe directia portarului,ca un fundas-Nistor a dovedit inca odata ca nu este un "fuoriclasse",care ar fi ridicat mingea peste portar sau ar fi tras cu celalalt picior!Dar,poate ca are scuza ca terminase benzina, dupa cursa respectiva!Dar jocul lui Dinamo a scazut in mod evident din minutul 70- prin inlocuirea lui Mrzjak de la mijlocul terenului,inlocuitorul Rauta, neavand calitatile necesare!In plus,inchizatorul Filip,dupa ce a dat golul de 3-0, s-a zapacit complet si a jucat haotic!Toate astea pe fondul epuizarii fizice a jucatorilor lui Dinamo, care au alergat foarte mult ca sa contracareze "tiki taka" jucatorilor Viitorului!Concluzia?Dinamo are dubluri pentru atacanti,dar inca nu are dubluri pentru Nistor si Mrzjak!Moldoveanu a jucat perfect,Filip la fel-pana la gol!

780708698710213
Razvan Claudiu  •  28 Octombrie 2019, 09:42
Postat de tatutzu pe 28 Octombrie 2019, 08:54

FCSB e reintrată în cărți pentru titlu, iar Dinamo are șanse reale la play-off. - - - - - - Vă întreb un singur lucru, voi sunteți plătiți de Gigi sau aveți probleme la mansardă? FCSB e pe 6 iar Dinamo e pe 7. Le desparte un singur punct. 1 singur punct înseamnă că una are șanse să câștige titlul iar cealaltă să intre în Play-off? Păi, dacă intră ambele, diferența va fi de 0,5 puncte....

Pai si asa zisul scandal e amplificat tot de GSP, fix inaintea meciului cu Viitorul. Aseara in studioul Digi 1 era inmormantare. Craciunescu mai avea un pic si spunea ca toate golurile lui Dinamo au fost din greseala.

tatutzu
tatutzu  •  28 Octombrie 2019, 08:54

FCSB e reintrată în cărți pentru titlu, iar Dinamo are șanse reale la play-off. - - - - - - Vă întreb un singur lucru, voi sunteți plătiți de Gigi sau aveți probleme la mansardă? FCSB e pe 6 iar Dinamo e pe 7. Le desparte un singur punct. 1 singur punct înseamnă că una are șanse să câștige titlul iar cealaltă să intre în Play-off? Păi, dacă intră ambele, diferența va fi de 0,5 puncte....

Vezi toate comentariile (25)
Comentează