FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Dinastia

Articol de GSP - Publicat marti, 26 iunie 2007 00:00

Unchiul "Capcaunului", Oscar Fabbiani, a fost coechipier cu Pele la New York Cosmos

Oarecum atipic fotbalistilor sudamericani ajunsi in Europa, Cristian Fabbiani (23 de ani) nu a avut o copilarie nefericita si nu a trait in ghetouri, fotbalul facindu-si loc firesc in viata sa, inca de la 5 ani, intr-o familie "umila, dar nu saraca".

 "De cind eram un pusti, in Ciudad Evita, desi inca de atunci eram inalt, mereu ascundeam mingea de ceilalti copii. De altfel, desi nu am frati, ci doar doua surori, in familia mea din partea tatalui au fost nu mai putin de 13 fotbalisti profesionisti de-a lungul timpului. Poate cel mai cunoscut a fost unchiul meu, Oscar Fabbiani, care a fost coechipier cu Pele, in Statele Unite, la New York Cosmos", a dezvaluit "Capcaunul" de 190 de centimetri. Oscar Fabbiani a fost trei sezoane la rind (1976-1978) golgeterul campionatului chilian.

Dupa un sejur de patru luni la Beitar Ierusalim, Fabbiani s-a intors in Argentina, iar transferul la Cluj este a doua incercare de a cuceri Europa. Destinatia finala? Real Madrid! "Visul meu a fost sa joc in Europa, de aceea, momentan, sint extrem de fericit ca am ajuns in Romania si vreau sa cistig titlul cu CFR. Pe viitor, insa, mi-as dori sa joc in Spania, la Real", a marturisit "El Ogro".

Intre Maradona si Ronaldo
Idolul copilariei lui Cristian a fost "El Pibe d'Oro". "Mi-a placut intotdeauna Maradona, nu doar pentru ca era argentinian, ci pentru ca a fost si este cel mai bun jucator al planetei. In prezent jucatorul meu preferat e Ronaldo", a spus atacantul CFR-ului, care a adaugat ca nu-l sperie concurenta din atacul "visiniilor". "stiu ca sint multi atacanti de valoare la CFR, dar asta nu ma ingrijoreaza. si in Argentina era la fel, am avut mereu concurenta. Cel mai bun o sa joace", a conchis "Capcaunul". (Mihai Mateas)

Remember World Cup '94
Fabbiani a avut primul contact afectiv cu fotbalul romanesc in urma cu 13 ani, la Mondialul american. "Cunosc de multa vreme fotbalul din Romania. Imi aduc si acum aminte de Campionatul Mondial din 1994. Hagi e primul nume care imi vine in minte, apoi Dan Petrescu si Popescu. Mi-a placut mult jocul Romaniei de atunci", a rememorat "Shrek", care nu a uitat nici amaraciunea eliminarii Argentinei de catre Generatia de Aur a Romaniei, in optimile turneului. (Mihai Mateas)

Fara masca
Desi joaca fotbal de la 5 ani, Cristian Fabbiani nu a evoluat niciodata pe un alt post decit cel de atacant. "Fotbalul e singurul meu hobby, traiesc doar pentru el. Nu mi-a placut sa joc in alta parte decit in ofensiva. De cind ma stiu am jucat atacant, dar mi-a placut si sa «ascund mingea» de adversari", a explicat "El Ogro Feroz", care a dezvaluit ca nu mai are masca lui Shrek, care i-a adus porecla de "Capcaun": "Cind jucam in Chile o aveam, de atunci am si porecla. Am renuntat apoi la ea". (Mihai Mateas)

Coleg cu Fernandes
Desi fascinat pe vremuri de fotbalistii romani, Fabbiani recunoaste ca jucatorii actuali din Liga 1 ii sint complet necunoscuti. "Nu cunosc din campionatul Romaniei nici un alt jucator, in afara de fostul meu coleg de la Beitar, Fabrice Fernandes, de la Dinamo. M-am inteles bine cu el, deoarece vorbea limba spaniola. Nu am apucat sa-l anunt ca sint in Romania, dar am sa-l sun, sa-i spun ca nu are nici o sansa in meciul direct", a mai declarat argentinianul. (Mihai Mateas)

Vine si "Fiona"
Presa argentiniana dezvaluie existenta unei domnisoare "Fiona", de care noul atacant al CFR-ului s-a indragostit de curind, pe 15 iunie, intr-un local unde fotbalistul sarbatorea alaturi de colegii de la Lanus calificarea in Cupa Libertadores. E vorba de un model argentinian, Amalia Granata, fosta iubita a lui Robbie Williams si care, sustin ziarele din tara tangoului, a mai fost implicata intr-o relatie si cu fostul tenisman Marcelo Rios. De altfel, iubita atacantului urmeaza sa soseasca si ea, in Romania, dupa citeva zile petrecute in SUA. (Mihai Mateas)

Culio, prezentat azi
Asa cum "Gazeta Sporturilor" a anuntat in exclusivitate, CFR Cluj a perfectat transferul mijlocasului stinga argentinian, Emmanuel Juan Culio (24 de ani). Culio a fost imprumutat pentru un an de la echipa chiliana Club Deportes La Serena, in schimbul a 100.000 de euro. Daca in vara lui 2008, "visiniii" isi vor exercita optiunea de transfer definitiv, Paszkany va mai trebui sa plateasca 600.000 de euro. Culio urma sa ajunga aseara la Cluj si va fi prezentat azi, intr-o conferinta de presa. "Saptamina viitoare vor ajunge in Romania si fiica si sotia mea. Pentru mine, sa joc in Romania e foarte important", a declarat Culio pentru cotidianul "Noticias Mercedinas".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close