FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dinu, confirmat: e cea mai slabă Dinamo din ultimii 39 de ani! + Un detaliu și mai rușinos pentru "câini"

Articol de , - Publicat joi, 26 octombrie 2017 15:12

Ultima oară când Dinamo a avut un parcurs la fel de slab precum cel actual a fost în sezonul 1978-1979.

Dinamo este în acest moment la 12 puncte de lider, dar există un detaliu și mai rușinos având în vedere istoria clubului din Ștefan cel Mare. "Câinii roșii" au o singură victorie în ultimele șapte meciuri de Liga 1 și au adunat doar 21 de puncte dintr-un total de 45 de posibile în cele 15 etape scurse până acum, având emoții serioase pentru accederea în play-off.

12poziționări pe prima treaptă a podiumului în primele 15 runde are Dinamo în perioada 1978-2017

Gazeta a analizat sezoanele precedente pentru a vedea când s-a întâmplat ultima oară ca Dinamo să adune acest număr de puncte în primele 15 runde. Rezultatul este unul incredibil! "Câinii" au egalat o performanță negativă care n-a mai fost bifată de 39 de sezoane!

2este locul pe care a terminat Dinamo în sezonul 1978-1979, la 4 puncte în spatele celor de la FC Argeș

În 1978-1979 echipa era condusă de pe banca tehnică de Ion Nunweiller și îi avea în componență pe monștrii sacri ai roș-albilor, Cornel Dinu, Dudu Georgescu, Marin Dragnea, Ion Moldovan, Cornel Țălnar sau Vava Cheran.

Dinamoviştii adunaseră atunci 5 victorii, 6 remize şi 4 înfrângeri, erau tot pe locul 7 ca acum, având 16 puncte. Atunci se acordau două puncte pentru victorie, nu trei ca acum. Dacă ar fi fost acelaşi sistem, aveau exact 21 de puncte, cât au în acest campionat.

Bani mai mulţi, puncte mai puţine

Interesant e că sezonul acesta este cel mai slab din era Ionuț Negoiță, începută în stagiunea 2012-2013. Fix în anul în care finanțatorul a băgat cei mai mulți bani în echipă!

Șeful de la RIN i-a făcut toate poftele lui Cosmin Contra, a plătit 60.000 de euro pe aparate GPS, a achitat doar pentru Juan Albin un comision de 50.000 de euro, l-a adus pe Bokila pe un salariu de 10.000 de euro pe lună și a demarat lucrări de modernizare a centrului de pregătire de la Săftica. Plus salarii dublate jucătorilor cu state vechi, cum este Steliano Filip, de exemplu, căruia i-a crescut remunerația lunară de la 4.000 € la 8.000 €. 

"Dinamo are șanse mici să prindă play-off. E cea mai slabă generație din istoria lui Dinamo"
Cornel Dinu, membru CA Dinamo

În "89 defilau!

Cel mai bun parcurs din perioada analizată de GSP a fost în sezonul 1988-1989, când Dinamo avea 14 victorii și o singură remiză după primele 15 etape și ocupa prima treaptă a podiumului. Cu toate că roș-albii îi aveau în echipă pe Rednic, Andone, Mateuț, Răducioiu sau Lupescu, iar pe bancă era Mircea Lucescu, au terminat pe locul doi, la trei puncte de Steaua. Este sezonul în care Dinamo a jucat sferturile de Cupa Cupelor cu Sampdoria, iar Dorin Mateuț a câștigat Gheata de Aur. 

Nemec e egalul lui Dudu:)

O altă similitudine între cele mai slabe sezoane din ultimii 39 de ani este reprezentată de performanțele atacanților titulari. Adam Nemec a marcat doar două goluri în 14 meciuri jucate până acum, exact la fel ca și cel mai bun marcator din istoria României, Dudu Georgescu. În 1978-1979, Dudu venea după patru titluri de golgeter și avea după primele 15 runde două goluri marcate, la fel ca apărătorul Cornel Dinu. Diferenţa e că Dudu a jucat 10 meciuri atunci, iar Nemec 14. 

Bătrânii cu apărarea, tinerii cu atacul

Dinamo din sezonul 1978-1979 avea o defensivă superioară celei lui Vasile Miriuță, Dinu și compania încasând doar 11 goluri, spre deosebire de echipa actuală, care a primit 15. Atacul din acest moment, în schimb, este mai bun, cu 21 de goluri, față de cele 17 marcate în anii '70. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (21)
mosvasile
mosvasile  •  26 Octombrie 2017, 19:44

Bai ziaristii veseli ?Nu cumva "documentarea" ati primit-o de la taticul vostru,distinsul "scriitor" MM ? Cat despre Dinu...Individul asta fara scrupule, este "sursa" lui Becali din interiorul clubului Dinamo, cu toate ca este tinut -de mila-de Negoita, la rugamintea lui Lucescu !

gametable08
gametable08  •  26 Octombrie 2017, 17:52
Postat de calinescu_ pe 26 Octombrie 2017, 16:52

DIN PACATE STRAMBU A AVUT DREPTATE .....!!!!! CONTRA N-A CONSTRUIT NIMIK NICIODATA , IAR ACUM CAND A VRUT A DARAMAT TOTUL ...!!!!!!CUM SA RENUNTI LA NISTOR SI BUSULADZIC?????? DE CE NU L-A LUAT PE ERIK ....??????? CUM SA JOCUI LA BILBAO CU ALBIN SI NASCIMENTO MIJLOCASI CENTRALI ????????????????? TREBUIE SA FII INCONSTIENT ....!!!!! DIN PACATE SI NATIONALA VA AVEA ACEEASI SOARTA , CU CHIRICHES CAPITAN , CU TOSCA , CHPCIU SI BOGDAN STANCU , NATIONALA ROMANIEI RAMANE SUB PATRONAJUL NASEI SALE PRODANK...!!!!!!! INDIVIDUL ASTA ARE NERV INSA NU ARE LUCIDITATE ....!!!!!

Vobesti doar de fostii stelisti la Nationala.spune mi tu fosti dinamovisti mai buni si mai bine cotati decat cei enumerati.cum s a facut ca ai enumarat doar fosti stelisti,hai sa jucam cu Torje ala de alearga precum caprioara alergata de leu sau cu Moti care se impiedica de picioarele lui.dam acum in fosti stelisti,cand poti vorbi la general ca nu avem fotbal si asta este adevarul nu ai cu cine.poate de la generatia urmatoare si cand spun asta ma refer si la dinamivsti si ex dinamovisti si la stelisti etc gen Man ,Nedelcu, Florinel ComanRotariu ,Nedelceariu,Benzar,Razvan Marin poate si Ivan poate si Tanase.

polistul68
polistul68  •  26 Octombrie 2017, 17:04
Postat de dtdr pe 26 Octombrie 2017, 16:25

Dinu nu se pricepe la fotbal. Daca se pricepea precum stie sa bata apa-n piua, azi ar fi fost azi cel mai mare antrenor al tarii, dar nu se mai poate. Oare de ce nu tace. Chiar nu vede sau nu stie ca nimeni nu-l asculta, eventual este luat in gluma ( dar si de asta s-au saturat romaniij ), in afara de cateva posturi la care fotbalul este o nebuloasa, fotbal care-i limitat in primul rand la fiscsb si urmeaza dinamo. Echipele COMUNISTE !

Pe Dinu poti sa-l acuzi de multe, dar ca nu stie fotbal, nu poti ....chiar a fost un fotbalist inteligent...nici maradona, nici Van Basten, nici Gullit nu au reusit in meseria de antrenori...insemna ca nu stiu fotbal ? Hai sa separam vorbele de fapte...da, Dinu face pe filosoful, se da rotund, jigneste....dar cat fotbal stie Dinu, nu stie toata echipa lui Dinamo la un loc.P.S. Sunt timisorean, iti dai seama cat de mult i "iubesc" pe dinamovisti...dar ce e adevarat..e adevarat.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează