FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI - PETROLUL 2-0

Directoarea teatrului din Sfântu Gheorghe solicită sancțiuni urgente, după scandările xenofobe din ultima rundă: „Eu nu voi permite să fiu umilită!”

Ana Maria Popa, în dreapta imaginii
Ana Maria Popa, în dreapta imaginii

Articol de - Publicat marti, 15 noiembrie 2022 00:49 / Actualizat marti, 15 noiembrie 2022 12:44

Ana Maria Popa, manager al Teatrului „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe, cere sancționarea persoanelor din galeria Petrolului, dar și a clubului prahovean, după partida din etapa a 18-a a Ligii 1, câștigată de covăsneni cu 2-0.

Dacă după meciul cu Dinamo, de săptămâna trecută, din Cupa României, suporterii lui Sepsi au condamnat public scandările xenofobe și discriminatorii de pe stadioanele din țară, a venit rândul șefei teatrului din Sfântu Gheorghe să ceară măsuri în acest sens.

Becali vrea să încalce regulamentul până la finalul sezonului: Pintilii, suspendat?! + Ce riscă FCSB
FCSB
Becali vrea să încalce regulamentul până la finalul sezonului: Pintilii, suspendat?! + Ce riscă FCSB

Ana Maria Popa, după scandările xenofobe de la Sepsi - Petrolul: „Dragă Federație, așa vrem să ne creștem copiii?”

„Solicit public sancționarea de urgență cu amendă maximă și consecințe clare pe termen lung a galeriei și clubului Petrolul Ploiești, conform articolului 54 din regulamentul FRF!!!

Este inadmisibil ce mi-a fost dat să aud pe stadion. Țin să menționez că suporterii echipei Sepsi OSK sunt oameni pașnici, calmi, civilizați care merg pe stadion în familie și cu copii de cele mai multe ori. În calitate de mamă, cetățean îngrijorat și suporter Sepsi OSK, NU VOI PERMITE să mă mai simt umilită sau jignită atunci când vreau să îmi susțin echipa.

Stimați oficiali, dragă Federație, așa vrem să ne creștem copiii? Acesta este exemplul pe care vrem să îl dăm? Eu spun NU, spun STOP și solicit să se ia măsuri drastice și urgente!

Așa nu se mai poate! Asumați-vă răspunderea și nu vă mai ìntoarceți privirea! Au fost 20 de minute de injurii de cea mai joasă speță, de instigare la ură, de mizerie pură fără ca cineva să schițeze vreun gest, este PREA MULT!!!”, a transmis Ana Maria Popa, printr-o postare pe Facebook.

Indignare în rândul suporterilor lui Sepsi 

Meciul dintre Sepsi și Petrolul a fost unul care a indignat fanii covăsneni din acest punct de vedere. Spectatorii gazdelor s-au comportat, în mare măsură, pașnic, ca la majoritatea partidelor când au loc astfel de episoade. 

Au aplaudat atunci când “lupii” au scandat “România!” și au ales doar să fluiere atunci când scandările oaspeților au devenit ofensatoare.

Nemulțumirea fanilor și oficialilor lui Sepsi, vizavi de acest aspect, a devenit însă tot mai vizibilă în ultima perioadă.

Sunt și meciuri care nu aduc tensiune în tribunele Sepsi OSK Arena, ultimul fiind chiar precedentul disputat în campionat la Sfântu Gheorghe, cu Universitatea Craiova, când crainicul a felicitat galeria oltenilor pentru felul care s-a comportat pe toată durata partidei.

VIDEO. Laszlo Dioszegi, după scandările xenofobe de la Dinamo - Sepsi 

Citește și alte știri din fotbalul românesc:

Cosmin Matei, gest de fair-play în meciul cu Petrolul + Cum a comentat înjurăturile și acuzațiile primite de la dinamoviști: „Asta a fost singura chestie care m-a durut”

Contestă selecția și deciziile FRF! FCSB se teme că rivalii de la CSA Steaua îi pot accidenta intenționat pe Tavi Popescu și Miculescu

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (65)
ViorelParvu
ViorelParvu  •  29 Noiembrie 2022, 12:16
Postat de luisharcsa pe 16 Noiembrie 2022, 15:25

A nation is a community of people formed on the basis of a combination of shared features such as language, history, ethnicity, culture and/or society. A nation is thus the collective identity of a group of people understood as defined by those features

"A nation", adică o națiune. Nu o țară! Aici vorbim despre o țară. Între "națiune" și "țara" e o mare diferență, una fundamentală.

ViorelParvu
ViorelParvu  •  29 Noiembrie 2022, 12:10
Postat de veritaz pe 18 Noiembrie 2022, 05:57

Înseamnă că tu nu cunoști fotbalul și nici suporterii celor de la Sepsi...in primul rand 70%din galeria de la deplasare sunt bătrâni de peste 50 ani care de multe ori nici nu fac nimic doar urmăresc meciul..și dacă ai cunoaște echipa și galeria ai știi că sunt interzise chiar și manifestațiile individuale.. cei de la Sepsi ar zbura din liga dacă măcar odată ar spune ceva ofensator la adresa cuiva și ei nu va dau satisfacția asta nici vouă români patrioți și needucați nici celor de la ligă...

Daca as fi făcut o poză cum au plecat spre autocare, majoritatea numai huligani in puterea vârstei, cu fularele legate pe "mușchi" ți-ai musca limba și nu ai mai deschide gura. Știu ce spun că am fost acolo când au ieșit, chiar pe poarta dinspre parcul Chindia. Eram cu soția și copilul, dar când au trecut pe langa noi, cu o gălăgie și scandări de nedescris, ne era si teamă că poate se agata vreunii de noi. Spectatorii locali deja ieșiseră pe porțile celelalte și deja se îndreptau spre centrul orașului, cei de la Sepsi iesind mai târziu, cum e regulamentul. Nu seamănă deloc cu ce spui tu despre "civilizația" lor. Sau, cel puțin un 2017, nu semăna deloc cu ce spui tu. Am văzut personal, nu mă poate contrazice nimeni. Erau >80% numai bărbați în putere, 2 autocare. Cât despre șovinismul tau, incerc să mă abțin să mă cobor la nivelul tau. Am prieteni unguri, care sunt super ok. Am ajutat unguri din Covasna fara să mă gândesc nicio secunda la originea lor și mi-au mulțumit mult pentru ajutor. Daca voi urâți tara in care trăiți, mergeți în altă parte, că e libera circulație. Mergeți în Ungaria daca urâți Romania! Nu va tine nimeni cu forța aici.

istet10
istet10  •  20 Noiembrie 2022, 19:14
Postat de luisharcsa pe 20 Noiembrie 2022, 04:51

Este definitia natiunii. Dar tu intelegi mai greu. Mai lasa ma cu, constitutia. Nu ma intereseaza

Nu te intereseaza Constitutia? Pai inseamna ca avut dreptate cand am spus ca nu esti loial statului a carui cetateana esti. Adica esti un ticalos, cum spunema noi romanii. Daca pe tine nu te intereseaza Constitutia, pe noi de ce ne-ar interesa ce doriti voi, de ce v-am respecta, de ce nu v-am elimina?

Vezi toate comentariile (65)
Comentează