FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - U CLUJ 3-4

Dispută financiară în vestiarul "cîinilor" » Se muşcă de la bani

Articol de - Publicat luni, 30 august 2010 00:00

Dinamoviştii s-au răzvrătit cînd au aflat că Helder e plătit cu 14.000 de euro pe lună: "Nu se poate ca Dănciulescu, un simbol, să cîştige mai puţin!".

Helder are zilele numărate în Ştefan cel Mare, mai ales după declaraţiile dure făcute la adresa lui Ioan Andone zilele trecute. Mai nou, brazilianul a intrat şi în asentimentul fotbaliştilor. Un nou subiect de discuţie în vestiarul "cîinilor" îl reprezintă remuneraţia fundaşului dreapta, care este unul dintre cel mai bine plătiţi jucători: 14.000 de euro lunar. Helder a jucat numai 101 minute în tricoul alb-roşu, cu Sportul şi cu Pandurii, în ultimul fiind titular.

Îşi reziliază contractul?
"E inadmisibil ca Dănciulescu, care a scris istorie în Ştefan cel Mare, să aibă 10.000 de euro pe lună. De exemplu, Helder cîştigă aproape cît Liviu Ganea şi Adrian Cristea la un loc. Unii dintre noi şi-au redus salariile, iar alţii vin pe sume uriaşe", zic "cîinii".

Azi, impresarul lui Helder se va întîlni cu şefii dinamovişti pentru a discuta reducerea salarială cu pînă la 30% a sud-americanului. Dinamoviştii iau în calcul chiar şi rezilierea pe cale amiabilă a contractului, mai ales că brazilianul a declarat că nu mai doreşte să rămînă în Ştefan cel Mare.

25.000 de euro a primit Helder în momentul în care a semnat cu Dinamo

La schimb cu Mehmedovici
Dinamoviştii au încercat să-l ofere pe Helder Unirii Urziceni, la schimb cu stoperul Ersin Mehmedovici. Afacerea a intrat în impas întrucît ialomiţenii nu-i pot oferi brazilianului un contract mai mare de 5.000 de euro pe lună, iar Helder doreşte cel puţin 120.000 de euro pe sezon.

Brandan vrea 500.000 de euro
Transferul lui Pablo Brandan la Dinamo are şanse mici de reuşită, întrucît pretenţiile financiare ale argentinianului sînt considerate exagerate de "cîini". Fundaşul stînga de 27 de ani le-a transmis roş-albilor că doreşte 250.000 de euro la semnătură, plus aceeaşi sumă drept salariu anual.

Vine Oscar Rubio
Roş-albii îl aşteaptă zilele acestea la Bucureşti pe fundaşul Oscar Rubio, liber de contract după ce şi-a încheiat conturile cu Elche. Spaniolul de 26 de ani poate evolua ca fundaş dreapta sau stoper şi va sosi în România pentru a discuta aspectele financiare cu conducerea clubului. Rubio îşi doreşte un contract de cel puţin 10.000 de euro pe lună, plus o primă de instalare.

Amendă pentru Păun
Gazeta de duminică a publicat un interviu amplu cu Georgian Păun, atacantul dinamovist declarînd că nu-şi mai doreşte să rămînă în Ştefan cel Mare. "Nu mă întreabă nimeni nimic, nimeni nu vorbeşte cu mine. N-au chef de mine! Mă antrenez, dar nu prind nici lotul, în condiţiile astea vreau să plec de la Dinamo!", a spus Păun. Atacantul de 24 de ani i-a iritat pe conducători, care vor aplica ROI şi îl vor amenda pe fotbalist cel mai probabil cu 2.000 de euro.

Kiriţă, la un pas de Dinamo
Zilele trecute, Giani Kiriţă a fost aproape de a reveni în Ştefan cel Mare. Fotbalistul de 33 de ani nu este în graţiile antrenorului lui Bursaspor şi nu a evoluat în acest debut de sezon în Turcia. "Cîinii" l-au dorit pe Giani în speranţa că vor elimina problemele din defensivă, el putînd evolua atît ca stoper, ca fundaş dreapta, cît şi ca mijlocaş defensiv. Transferul a picat întrucît cele două părţi nu s-au înţeles asupra contractului, fotbalistul dorind cel puţin 10.000 de euro pe lună.

- Cristi Pulhac a fost doar rezervă la debutul lui Hercules Alicante în Primera Division. Echipa fostului dinamovist a pierdut pe teren propriu cu Athletic Bilbao (0-1).
- Ajdin Maksumici, fundaşul de 25 de ani sosit în această vară, nu i-a impresionat pe "cîini" în meciul Dinamo II - Astra II (3-0). "Cîinii" vor să-l împrumute pe bosniac, mai ales că are şi un contract lunar de 7.000 de euro.
- Andrei Mărgăritescu, leziune fibrilară pe aductori, va reveni la antrenamente abia spre finalul săptămînii viitoare şi e posibil să nu facă deplasarea în Turcia pentru "amicalul" cu Gaziantepspor, de sîmbăta viitoare.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (19)
sandybell6565
sandybell6565  •  30 August 2010, 21:42

eu zic ca paun este peste alexe in banda stanga iar petre cu toti anii sai in carca este peste homei sau scarlatache plus ca poate sa dea un ex. ptr. tineri la cat munceste in teren

president
president  •  30 August 2010, 16:52

deschide ochii prietene cxa are dreptate

kanye
kanye  •  30 August 2010, 16:04

eu chiar vreau sa plece.De ce sa ii stricam viitorul doar pentru ca ANTRENORLUL GIOVANII BECALI nu il vrea in teren?

Vezi toate comentariile (19)
Comentează