FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Doar pentru Hildan

Articol de GSP - Publicat luni, 08 octombrie 2007 00:00

Inca suparati pe jucatori, fanii dinamovisti au protestat prin indiferenta, ei cintind si afisind bannere doar pentru "Unicul capitan", decedat in urma cu 7 ani. Degeaba au incercat sa se impace. Victoria cu Elfsborg, pina la urma inutila, care i-a azvirlit iar pe dinamovisti in afara Europei, n-a facut decit sa declanseze un nou val de minie din partea fanilor. Unul al indiferentei tacute la adresa echipei. Impartiti in doua tabere, 200 la Peluza Nord, 50 la Peluza Sud, suporterii au avut aceeasi atitudine. Venisera la stadion doar pentru a-l omagina pe Catalin Hildan, decedat pe 5 octombrie 2000. Primii au pus pe gard un banner mare: "Al 11-lea mesaj, unul complet, Catalin!". Fiecare grup a ridicat apoi cite un mesaj scurt,  o declaratie publica a ceea ce inseamna inca pentru ei "Unicul capitan": "Simbol", "Indispensabil", "Luptator", "Mindru", "Devotat", "Idol", "Demn", Model", "Exemplu". Au cintat pentru Hildan, au aplaudat pentru Hildan. Pentru echipa, nimic.

Fanii de la Sud au scris si ei: "De 7 ani nu am uitat un simbol adevarat". Atit, in rest liniste. Dupa care, la pauza, acestia au si parasit stadionul, chiar daca Dinamo conducea cu 3-1. O parte dintre colegii lor de la Peluza Nord s-au adaposttit de ploaie sub tabela de marcaj.

Doar Turcu a fost injurat

Daca s-au abtinut sa isi manifesteze in vreun fel semtimentele fata de echipa si fata de jucatori, in schimb, suporterii de la ambele peluze l-au injurat la greu pe actionarul Vasile Turcu. Intre acesta si fani este un conflict mai vechi, inceput inca dupa prima etapa, dupa incidentele de la Buzau. Atunci suporterii s-au batut cu jandarmii, iar Turcu a spus ca nu sint sustinatori adevarati ai echipei.

Omagiu si pe gazon

Fotbalistii dinamovisti nu l-au uitat nici ei pe Catalin Hildan. Acestia au fost decisi de la inceputul meciului sa invinga Otelul pentru a-i dedica victoria "Unicului capitan", dupa ce n-au putut sa-i dedice calificarea in grupele Cupei UEFA. Jucatorii au aparut de la vestiare in tricoruri imprimate cu chipul lui Hildan, iar cu citeva minute inaintea fluierului de start s-au grupat toti in dreptul bancii de rezerve, impreuna cu staff-ul tehnic, si au scandat: "Victorie pentru Catalin Hildan".


"Vom face tot posibilul sa cistigam fiecare meci pentru a ne apropia iar suporterii"

Walter Zenga

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează