FOTBAL  »  Superliga  »  FC ARGEȘ

SPECIAL GSP Un alt Dobrin joacă în tricoul lui FC Argeș! Povestea speranței de 19 ani: „E talentat, o să ajungă fotbalist”

Ramon Dobrin Gașpar, încercuit, la prezentarea lotului piteștenilor / Sursă foto: Gabriela Neacșu
Ramon Dobrin Gașpar, încercuit, la prezentarea lotului piteștenilor / Sursă foto: Gabriela Neacșu

Articol de - Publicat sambata, 09 iulie 2022 11:35 / Actualizat sambata, 09 iulie 2022 15:38

FC Argeș i-a luat de la Gaz Metan pe Vlad Domșa și pe Ramon Dobrin Gașpar, doi puști de 19 ani care au debutat în Liga 1 profitând de haosul de la Mediaș. Numele ultimului îi face să tresară pe suporterii alb-violeților.

Comparațiile deplasate între nume mari din istoria fotbalului românesc și diverși actuali jucători sunt la modă în folcorul autohton, însă FC Argeș chiar se poate lăuda că are în curte un Dobrin. Ce-i drept, Dobrin e doar prenumele tânărului care a înscris deja un gol pe prima scenă, în play-out-ul sezonului trecut, iar vara aceasta s-a transferat în Trivale. 

Mijlocașul ofensiv de 1,80 m., care a strâns și câteva selecții la naționala U20 a României, are o poveste inedită. A plecat de mic din România și a locuit mult timp în Irlanda, făcându-și junioratul la Cork City. A revenit în țară în 2021, întorcându-se în orașul natal, Mediaș, de unde avea să și debuteze în Liga 1.

INTERVIU Ramon Dobrin Gașpar: „Bunicul meu a făcut armata la Pitești, era mare fan Dobrin”

- Te salut, Ramon! Ce planuri ai și cum te simți la FC Argeș? Ce obiective ți-ai setat?
- La FC Argeș e bine, mă simt bine în cadrul clubului, iar noii colegi m-au primit foarte bine. Doresc să fiu un jucător de bază al echipei, vreau să fac carieră la clubul acesta.

- Cum e să joci la FC Argeș și în acelați timp să porți numele Dobrin? Cum au ales părinții tăi acest nume?
- Este o onoare să joc la FC Arges și am o responsabilitate în plus fiindcă port numele celui mai mare fotbalist al României, Nicolae Dobrin. Bunicul meu a făcut armata în Pitești și era mare fan Nicolae Dobrin, nume pe care i l-a pus și tatălui meu. Tatăl meu a vrut sa port numele Dobrin mai departe.

- Cum a fost experiența din Irlanda? De ce nu ai rămas la Cork?
- A fost o experiență bună, pentru că am avut ocazia de a mă forma ca jucător. Am decis, împreuna cu familia, că în Romania am mai multe șanse să devin un jucător de fotbal profesionist.

Fostul antrenor al lui Ramon Dobrin Gașpar: „Sunt ferm convins că o să ajungă fotbalist”

Flavius Boroncoi, omul care l-a antrenat pe Gașpar la Gaz Metan sezonul trecut, i-a făcut acestuia o scurtă caracterizare, într-un dialog cu GSP.ro.

„El e născut în România, dar a plecat când avea 4 ani în Irlanda și s-a întors în urmă cu un an. Îl cunosc pe tatăl lui, știam de copil, îmi arăta ce face fiul lui în Irlanda. I-am zis să vină aici, la Gaz Metan, și să-l vedem.

Copilul e talentat și sunt ferm convins că o să ajungă fotbalist! Din punctul meu de vedere, are acel tupeu, acea «nesimțire» de care ai nevoie. Este tehnic, are o capacitate foarte bună de efort și sigur va face față. De el depinde dacă va juca, dar cred că se va impune.

Dobrin e numele primit după tatăl lui, pe care îl cheamă Dobrin Gașpar. Acum nu are rost să facem comparații, dar să dea Dumnezeu să ajungă măcar la jumătatea lui Nicolae Dobrin”, a spus Flavius Boroncoi, pentru GSP.ro.

Am mai vorbit cu el, săptămânal o fac. Le-am zis tuturor celor pe care i-am antrenat: «De acum depindeți doar de voi, nu mai sunteți copii, trebuie să demonstrați că vreți să jucați fotbal și s-o faceți bine». Ramon are 19 ani, e deja pe drumul lui.

- Flavius Boroncoi, fost antrenor Gaz Metan 

Un alt Dobrin joacă în tricoul lui FC Argeș! Povestea speranței de 19 ani: „E talentat, o să ajungă fotbalist”
Ramon Dobrin Gașpar, încercuit, la prezentarea lotului piteștenilor / Sursă foto: Gabriela Neacșu

Internaționalul U20 a fost prezent în ultimul cantonament al formației lui Prepeliță și intră și în vederile piteștenilor pentru Liga 1, vârsta fiind principalul său atu: va fi mult timp de acum încolo eligibil pentru regula U21, un capitol la care FC Argeș n-a excelat de la revenirea în prima divize.

1 golși un assist are Ramon Dobrin Gașpar în Liga 1, în tricoul lui Gaz Metan

100.000 de euroe cota de piață a lui Gașpar pe Transfermarkt

Al doilea meu prenume este Dobrin, dar tatăl meu nu ținea cu FC Argeș. Îi plăcea cum juca Dobrin și a vrut ca eu să am numele unui mare fotbalist român. Lui îi plăcea cel mai mult de Maradona. Nu știu foarte multe despre Dobrin, doar ce mi-a zis tata despre el, am mai văzut imagini pe internet și am văzut că era un fotbalist excepțional. Sunt mândru că port numele său și îmi doresc să ajung la fel de bun ca el, dacă este posibil. Aș vrea să fiu noul Dobrin.

- Ramon Dobrin Gașpar în aprilie, la Pro Arena

Cine a fost Nicolae Dobrin

  • A jucat la: Dinamo Piteşti (1962-1967), FC Argeş (1967-1980 şi 1982-1983), CS Tîrgovişte (1981-1982)
  • Meciuri/goluri în Divizia A: 408-111
  • Meciuri/goluri în cupele europene: 25-8
  • Meciuri/goluri în echipa naţională: 47-6
  • Palmares: Campion al României cu FC Argeş (1972 şi 1979)
  • Declarat de trei ori cel mai bun fotbalist român (1966, 1967, 1971)

Citește și alte știri de actualitate:

Imagini dezolante în Trivale, la evenimentul de prezentare a lotului » Dică, Savu, Săndoi sau Bourceanu, în fața unor tribune goale

Egalul marelui Dobrin! » Vineri începe un sezon istoric pentru singurul jucător dintre UEFAntasticii României care mai e în activitate

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  09 Iulie 2022, 13:10

...credeam ca este ruda cu prietenul Dobrin care comenteaza cu noi pe saite...

Hagicianul
Hagicianul  •  09 Iulie 2022, 12:42

Vedea-te-am la Feyenoord, Hamburger SV sau Lille peste 2-3 ani :)

Vezi toate comentariile (2)
Comentează