FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dolha explică de ce nu a mai rămas la Dinamo: "Am avut bun-simţ şi am fost luat de prost!"

Dolha nu renunţă la banii restanţi, în jur de 100.000 de euro, şi vrea să şi-i recupereze, de aceea a cerut sprijinul AFAN Foto: Alex Nicodim
Dolha nu renunţă la banii restanţi, în jur de 100.000 de euro, şi vrea să şi-i recupereze, de aceea a cerut sprijinul AFAN Foto: Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat joi, 02 iunie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 01 iunie 2011 20:45

Dolha e uimit că, deşi n-a deranjat niciodată pe nimeni din club, e tratat cu ignoranţă şi are restanţe salariale din noiembrie 2010. El a depus memoriu şi se desparte de Dinamo.


- Ema, să trecem direct la subiect. De ce ai depus memoriu la Ligă?
- Chiar dacă au fost întîrzieri cu banii, pînă acum nu am vrut să provoc litigii pentru că nu e plăcut pentru club, pentru mine nici atît. Sîntem în iunie 2011, iar ultimul salariu l-am luat în octombrie 2010! Momentan, nu mai am şansa să continuu la Dinamo şi nu văd cum altfel mi-aş putea recupera banii.

- Ai încercat să ai un dialog cu conducerea?
- Am vorbit cu domnul Badea, cînd am negociat prelungirea contractului, în februarie dacă nu mă înşel. M-am înţeles cu dînsul în 5 minute ca durată şi bani. Singura mea doleanţă a fost să-mi dea salariile restante. M-a rugat să facem o reeşalonare şi să comutăm ce aveam de luat pe noiembrie şi decembrie pentru lunile martie şi aprilie ca Dinamo să-şi poată lua licenţa.

"Unii îşi luau banii înainte!"
- Şi a luat-o.
- Da, pentru că am acceptat amînarea plăţii. Cînd am văzut că au trecut martie, aprilie, mai, iar eu nu am primit salariul pe noiembrie, mi-am dat seama că nu mai am şanse să continuu aici. Pentru mine, cuvîntul dat e mai valoros decît orice semnătură sau ştampilă!

- E şi asta o cauză pentru locul 6 ocupat de Dinamo?
- Nu îi învăţ eu pe dumnealor cum să-şi conducă businessul, dar într-un mediu cum este fotbalul, rezultatul negativ al grupului pleacă în primul rînd de la frustrările individuale ale fiecăruia.

- Poate un fotbalist să facă performanţă cînd nu e plătit de luni bune?
- Da, poate da maximum, dar numai dacă situaţia tuturor jucătorilor este egală. Altfel, automat apar frustrări. Cînd unii şi-au luat banii, iar eu nu, normal că nu sînt OK.

- Există fotbalişti care îşi primeau banii înainte?
- Da, unii, dar eu n-am nimic cu ei. Torje, Alexe, Ganea pot să-şi ia banii în avans şi pe un an! Ce, mă afecta pe mine că N'Doye primea mereu înainte? Nu mă interesează, dar să fiu şi eu plătit la zi sau la nivelul vestiarului. Vreau doar ce e al meu!

- Există afinităţi între şefi şi jucători la Dinamo?
- Există şi sînt normale. Nu cred că afectează vestiarul. Dacă Borcea vrea să-i ofere cuiva un cadou că a jucat bine, pe mine nu mă deranjează.

- Crezi că ar fi trebuit să fii mai apropiat de şefi?
- Întreabă-i pe alţii dacă trebuie, eu nu ştiu cum e! M-a chemat Borcea o dată la el la birou şi nu ştiam unde e, iar cînd am fost la domnul Badea la Computerland, am căutat vreo 10 minute locaţia.

"Unii antrenori n-au coloană vertebrală verticală"
- Chiar nu mai e nici o şansă să rămîi?
- Ştii versurile peluzei? (începe să cînte) M-am născut şi o să mor "cîine"! E frustrant, chiar voiam să rămîn aici. M-a înţepat inima cînd am predat echipamentul! Am contractul acasă, dar cînd nu primeşti minimum de respect, înseamnă că nu poţi continua aici. Trebuia să primesc 20.000 de euro pe noiembrie şi decembrie, nu e o sumă exorbitantă, deci cred că nu s-a dorit rămînerea mea.

- Cum te-ai descurcat lunile astea cu banii?
- Noroc că nu sînt clubber, nu ies la cafenele, restaurante! Singura mea manie e cu hainele, accesoriile. Şi îi mulţumesc lui Dumnezeu că n-am rate la bănci! Eu ştiu că dacă e criză, să fie pentru toţi! Ştii ce mi-a zis un coleg? "Cum să mă concentrez, Ema, pe teren dacă nu sînt plătit?!". Toţi jucătorii vor să progreseze, dar problemele îi trag în jos.

- Consideri că ai avut vreun defect?
- Cred că am avut mult prea mult bun-simţ, iar în România vorba aia că dacă eşti bun, eşti considerat slab sau eşti luat de prost merge din plin. Eu nu am jignit pe nimeni niciodată. Şi cîinele de la stadion mă saluta cînd intram pe poartă!

- Spune-mi de ce ai fost trecut brusc pe linie moartă!
- În România e mai puţin important cum te antrenezi şi cum munceşti. Sînt prea puţini antrenori pentru care aspectele de mai sus sînt esenţiale şi care au coloană vertebrală verticală!

- Te referi şi la Andone?
- Nuuu, cu antrenorul principal nu am nici o treabă. Ce să-i reproşez eu lui Andone că am jucat 17 meciuri după toate scandalurile din trecut cu Turcu şi ce-a mai fost. Eu am lucrat 90% din timp cu antrenorul cu portari.

"O să joc precum Cîmpeanu, pînă la 41 de ani"
- Totuşi, la cine te referi?
- Nu comentez. Pe mine mă deranjează cînd nu mi se spun lucrurile în faţă. O tot dăm cotită pe la Ploieşti, Piteşti, apoi trecem pe la Giurgiu ca să ajungem în Bucureşti. Spune-mi că sînt slab, gras, bătrîn, că nu pot să prind mingea. Accept orice din partea antrenorului meu, dar zi-mi în faţă ca să ştiu şi eu cum să reacţionez!

- Care e cel mai mare regret al tău la Dinamo?
- (oftează şi lasă capul în pămînt) Că n-am făcut performanţă, că n-am cîştigat trofee. Pentru mine e o mîndrie şi o onoare că am îmbrăcat tricoul alb-roşu. Zic că mi-am făcut bine treaba, doar un singur antrenor poate spune că l-am nenorocit: Cornel Ţălnar. Şi îi cer scuze din nou pentru ce s-a întîmplat la meciul cu CFR Cluj. Am greşit, asta e.

- Cît mai poate apăra Dolha?
- M-a provocat un antrenor: "Ce să fac eu cu tine, că eşti bătrîn?!". Dacă la 31 de ani sînt bătrîn... Păi, o să joc precum Cîmpeanu de la Bistriţa, pînă la 41 de ani. Ca să joci ai nevoie de pregătire fizică. Am ieşit al treilea din grup acum un an, după Pulhac, Torje, jucători care aleargă de le sare inima din piept. În România buletinul contează enorm, nu ce ştii şi poţi să faci.

- Poate face Dinamo performanţă în situaţia actuală?
- Chiar dacă Borcea, Badea, Săvulescu conduc clubul, pentru mine Dinamo începe cu Ţeţe Moraru, Augustin, Dinu, Nunweiller, Andone, Rednic, Mihăescu, Mihali.

- Dar pot jucătorii de azi să-i egaleze pe cei pe care i-ai enumerat?
- Dacă se focusează exclusiv pe fotbal, pot avea un viitor mare, mare de tot. Problema mare e că pe vremea fostelor glorii erau două restaurante. Ia du-te acum pe Dorobanţi şi numără-le!

"Steliştii sînt frustraţi"
- A fost frustrant să nu joci în finala Cupei, cu Steaua?
- (deschide geanta şi scoate biletul) Am stat în sectorul N, rîndul 15, locul 13, cu ultraşii. Am cîntat de am răguşit. A fost dureros să pierdem, iar în tribună m-am simţit inutil.

- Cum caracterizezi scandările steliştilor la adresa lui Bărboianu şi a lui Torje?
- O reacţie limitată a unor jucători frustraţi. Mă aşteptam la aşa ceva de la jucători gen Tănase, Surdu... Ei chiar nu m-au surprins, mă aşteptam să facă şi mai urît. Dică m-a mirat pentru că îl cunosc şi el are trăsături de campion, credeam că îşi poate stăpîni emoţiile. Nu credeam ca Nicoliţă să rîdă de Bărboianu, mai ales că are şi el cîteva autogoluri la activ. Nu mă refer la cel de pe "Bernabeu", i-a dat-o imparabil lui Zapata la Iaşi!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (22)
gazistu
gazistu  •  03 Iunie 2011, 01:01

AI AVUT SI BUN SIMT SI MECIURI SLABE. ADEVARUL..

l0gan.
l0gan.  •  02 Iunie 2011, 19:37

ce sa le ceri ema la stelisti au castigat si ei o cupa si o sarbatoreau pe manele:))))))

doruignat
doruignat  •  02 Iunie 2011, 17:45

tu ce ai face cu 10 000 euro pe luna???? chiar o nimica toata!!! chestia cu bun simt e adevarata am patit o si eu din plin....respect forza steaua!

Vezi toate comentariile (22)
Comentează