FOTBAL  »  Superliga  »  DOPAJ

Magaye Gueye, „victima” presiunii DDB! Povestea din spatele cazului de dopaj de la Dinamo

Fani Dinamo, DDB, foto: Imago
Fani Dinamo, DDB, foto: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 09 martie 2021 18:58 / Actualizat marti, 09 martie 2021 19:55

Atacantul Magaye Gueye (30 de ani) a fost prins dopat cu cocaină în urma controlului efectuat la derby-ul dintre Dinamo și FCSB, din optimile Cupei României, câștigat de „câini” cu 1-0. DDB a insistat pentru testul care l-a prins pe Gueye!

Fanii-finanțatori din programul DDB i-au suspectat pe cei de la FCSB că folosesc practici neortodoxe și au insistat public pentru un control antidoping la meciul din campionat, de pe 3 februarie. Nicio cerere oficială nu a fost însă înaintată. O săptămână mai târziu, la meciul din Cupa României, Agenția Națională Antidoping a trimis din oficiu o echipă în Ștefan cel Mare. 

Magaye Gueye, dopat! Ce s-a întâmplat la Dinamo - FCSB

Magaye Gueye nu a fost singurul fotbalist testat la meciul din Cupa României. Conform protocolului ANAD, au fost prelevate probe de la câte 3 fotbaliști din fiecare tabără. De la Dinamo, în afara atacantului francez, au mai fost verificați Steliano Filip și Diego Fabbrini. Florin Tănase, Dragoș Nedelcu și Florinel Coman au fost fotbalitșii testați de la FCSB. 

DDB, acuze și după controlul de la Dinamo - FCSB

DDB a susținut demersul controlului antidoping, iar după meci a continuat disputa cu rivala. Fanii-finanțatori au susținut că mai mulți fotbaliști importanți au fost ținuți în afara lotului, tocmai pentru a dribla testele. Cristi Balaj, președintele ANAD, a comentat atunci situația. 

Dacă dorim să rezolvăm această problemă a dopingului, cei la PCH să mă caute! Precis voi face dosar penal celor care ne trădează! Dar sunt colegii mei, am încredere în ei. Mă doare când sunt acuzați, e trist să fii corect, să știi că ești fidel unei meserii și să mintă cineva. E vorba despre ei, pentru că eu duc mult. Arbitrii nu sunt iubiți. Provin din cea mai controversată meserie, alături de cea de procuror!
- Cristi Balaj

Magaye Gueye, dopat! ANAD nu are fonduri pentru controale

Controalele antidoping în Liga 1 sunt o raritate. ANAD susține că testele nu pot fi efectuate din cauza lipsei fondurilor și a faptului că forurile care organizează competițiile nu susțin financiar acest demers. 

VIDEO. Șeful din acte de la Dinamo dezvăluie noua promisiune a spaniolilor: „I s-a dat mesaj contabilei”

Citește și alte știri despre cazul de dopaj al lui Magaye Gueye: 

Ce riscă Magaye Gueye și Dinamo, după ce atacantul a fost prins dopat la derby-ul cu FCSB

Cum a fost depistat Magaye Gueye pozitiv la cocaină: „Asta se întâmplă cu utilizatorii cronici”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
dragdim
dragdim  •  10 Martie 2021, 00:09
Postat de orlick pe 09 Martie 2021, 23:23

Exemplu de raționament dinamovist! Orice se întâmplă, vinovați sunt cei de la Steaua. Mai trebuia să spui că pe Gueye l-a drogat Argăseală și tabloul clinic era complet.

El vorbea de scfcfcsbsrl, nu de Steaua.

dragdim
dragdim  •  10 Martie 2021, 00:00

E momentul sa-și caute o alta meserie, de cea de fotbalist și-a bătut joc.

orlick
orlick  •  09 Martie 2021, 23:23
Postat de demolarii pe 09 Martie 2021, 20:27

1. DDB a cerut control la meciul din campionat. Meciul din campionat a fost câștigat de Fcsb, iar LPF nu a suportat plata pentru controlul antidoping. 2. La meciul din Cupa, după câteva zile, Fcsb a jucat cu multe rezerve. De ce? Nu stim. Dar FRF, unde Argaseala e membru al CEX, a hotărât plata unui control antidrog. 3. Drogurile sunt împărțite pe categorii, unele îmbunătățesc performanțele, altele relaxeaza.

Exemplu de raționament dinamovist! Orice se întâmplă, vinovați sunt cei de la Steaua. Mai trebuia să spui că pe Gueye l-a drogat Argăseală și tabloul clinic era complet.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează