FOTBAL  »  Superliga  »  DOPAJ

EXCLUSIV Dopat de propriul club?! A jucat la Dinamo și face dezvăluiri ȘOCANTE: „Simțeam că mai pot încă 90 de minute! Nu vreau să spun perioada, dar au fost niște momente...”

Fostul dinamovist Eugen Popistașu a vorbit despre dedesubturile fotbalului românesc din anii '90.
Fostul dinamovist Eugen Popistașu a vorbit despre dedesubturile fotbalului românesc din anii '90.

Articol de GSP - Publicat vineri, 23 octombrie 2020 11:41 / Actualizat vineri, 23 octombrie 2020 12:56

Invitat la GSP Live, fostul dinamovist Eugen Popistașu (44 de ani), coleg de generație cu Florentin Petre sau Cătălin Hîldan, a vorbit despre dedesubturile fotbalului românesc din anii '90. 

Crescut la juniorii lui Dinamo, acolo unde a fost antrenat de Ionuț Chirilă, Popistașu n-a primit prea multe șanse la prima echipă a „câinilor”. A ajuns apoi în Divizia B, la Tractorul Brașov, echipă de la care și-a și încheiat cariera. Scurta perioadă în care Popistașu a activat în fotbalul românesc a coincis cu „boemia” specifică anilor '90, în care meciurile suspecte și „artificiile” duse la limita regulamentelor erau la ordinea zilei.  

Extrem de sincer, Popistașu nu a ezitat să răspundă la întrebarea „dacă s-a simțit dopat la Dinamo?”, oferind un răspuns plin de semnificații. În 2018, Ionuț Chirilă, fostul său antrenor, oferea o perspectivă șocantă asupra dispariției lui Cătălin Hîldan

Popistașu: „În mod normal, ești frânt. Eu simțeam că ar mai merge încă 90 de minute”

„Nu vreau să spun perioada și unde m-am simțit asa, dar au fost câteva momente, apropo de realismul despre care vorbeam. Eu îmi cunoșteam potențialul fizic și au fost câteva meciuri după care simțeam că mai pot să joc încă unul. 

Asta în condițiile în care jucasem pe un teren foarte greu, noroios. În mod normal, ești frânt! În momentul în care am intrat în vestiar, simțeam că ar mai merge încă 90 de minute”, a mărturisit Popistașu, la GSP Live.

Acum, lucrurile sunt mult mai bine puse la punct din perspectiva medicamentelor, a susținătoarelor de efort. Era o perioadă, din ce am văzut și simțit, era un pic de «relax». Mai mergea și...nu erau controale, nu era anti-doping - Eugen Popistașu

Întrebat dacă momentul respectiv s-a petrecut în perioada de la Dinamo, Popistașu a ezitat inițial, apoi a răspuns: „Nu, nu la Dinamo s-a întâmplat”.

A fost în aceeași generație cu Hîldan și Petre, dar și-a încheiat cariera la Tractorul Brașov

Eugen Popistașu a făcut parte dintr-o generație de excepție a lui Dinamo, pregătită de Ionuț Chirilă, alături de nume importante precum Florentin Petre, Cătălin Hîldan, Cezar Dinu, Mihai Tararache, Marius Coporan sau Ion Voicu, însă nu a reușit să se impună la prima echipă din „Ștefan cel Mare”. A debutat în Divizia A în 1993, într-un meci Dinamo - Sportul 4-2, dar n-a apucat să joace prea mult pentru „câini”. A ajuns ulterior la Tractorul Brașov, unde și-a încheiat prematur cariera. 

Vezi și alte știri de la emisiunea GSP Live: 

EXCLUSIV Momente neștiute cu Cătălin Hîldan, povestite după 25 de ani de un fost coleg: „Pe noi ne-a pufnit râsul. Ăsta era el!” + cum întreținea atmosfera în vestiar

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (49)
cornelconasu
cornelconasu  •  26 Decembrie 2020, 13:52

Ce nes imțire gsp !!!! Păi ăsta nu a jucat nici 90 de min la Dinamo la seniori !!! Chiar nu vă e rușine și vouă și troglo ditului bătrăn care ba era cu Craiova ba cu Astra Giurgiu de unde îi mai pica un alta !!!

Silvio
Silvio  •  24 Octombrie 2020, 15:07
Postat de adriann_ pe 23 Octombrie 2020, 20:45

Postac ticalos, DA ALT EXEMPLU, UNUL SINGUR CARE SA FIE RELEVANT, SA JUSTIFICE IN VREUN FEL IMPLEMENTAREA UNEI TEHNOLOGII CU IMPACT NECUNOSCUT ASUPRA SANATATII PUBLICE. UNUL SINGUR MA, care sa conteze, sa aiba vreo treaba cu nevoile populatiei acestei tari. A, nu poti, dar *** aici ca suntem prosti noi astia care zicem cu bun-simt ca NU AVEM DE CE SA RISCAM PENTRU NIMIC? ***!!!

Esti prea prost! :)))))). Tu teme-te in continuare de 5G si modul in care ne poate afecta pe termen lung (desi e evident ca nu sunt mai periculoase decat radiatiile solare). Lasa poluarea, incalzirea globala, double-standard food de proasta calitate, astea nu ne omoara :)))))))))))))))). Fix 5G e problema, o tehnologie radio mai avansata, cu viteze mult mai mari. Exemplu cel mai comun e cu filmele 4K (nu full HD!), care se vor incarca/descarca imediat pe device-urile plebei care vor fi conectate la 5G. Adica, daca vrei sa faci streaming live (sa ai un video live pe youtube) 4K, la 60fps, vei avea nevoie de viteza de upload cel putin 30 Mbps. Pentru 4G, viteza medie de upload ii 7.5 Mbps. Daca vrea talpanel sa transmita live meciurile CSA pe youtube in format 4K, sa le poti vedea frumos acasa pe televizor, el va avea nevoie de viteza 5G, caci nu 4G nu va putea transmite nimic. Destul de clar?? :)))))))))

creeperno
creeperno  •  23 Octombrie 2020, 22:41

Unde a zis ma ca l-a dopat Dinamo. Titlu de tot rasul ati bagat

Vezi toate comentariile (49)
Comentează