FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Una caldă, alta rece » Favorul făcut de Șerdean lui Dinamo, după vânzarea acțiunilor + procesul la care nu renunță

Dorin Șerdean și-a retras contestația împotriva planului modificat propus de administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanu.
Dorin Șerdean și-a retras contestația împotriva planului modificat propus de administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanu.

Articol de - Publicat sambata, 04 martie 2023 09:54

Dinamo se zbate să refacă planul de reorganizare modificat, astfel încât datoriile clubului să fie tăiate de la opt milioane de euro la 1,5 milioane. E singura modalitate prin care clubul poate fi salvat de la faliment și preluat de investitori.

Alb-roșiii au primit o vestea bună, dar și una rea. 

CFR Cluj riscă excluderea din cupele europene! Decizia drastică luată de UEFA + reacția campioanei
CFR CLUJ
CFR Cluj riscă excluderea din cupele europene! Decizia drastică luată de UEFA + reacția campioanei

Dorin Șerdean și-a retras contestația împotriva noului plan de reorganizare de la Dinamo

Din informațiile GSP, după ce a și-a vândut acțiunile firmei Red&White 2022 Management, Dorin Șerdean și-a retras contestația împotriva planului modificat propus de administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanu.

În schimb, Șerdean nu renunță la procesul prin care cere dizolvarea Asociației Peluza Cătălin Hîldan (APCH).

Contactat de GSP, Dorin Șerdean a precizat: „Nu comentez, avem o clauză de confidențialitate. Oricum sunt și/sau vor fi informații publice la un moment dat”.

Revenind la necesitatea aprobării unui nou plan de reorganizare, în acest moment există două variante de lucru. Apelul formulat de firma practicianului de insolvență împotriva respingerii planului modificat de către judecătorul sindic, la 13 decembrie 2022, și realizarea unui alt plan de către noii acționari majoritari.

„E o procedură, durează câteva săptămâni. Să vedem”, a precizat Eugen Voicu, asociat la firma Red&White, care a cumpărat 80% dintre acțiunile lui Dinamo.

Curtea de Apel a respins preschimbarea termenului pentru 15 martie a judecării Planului modificat

Judecarea apelului este stabilită pentru 26 aprilie. Curtea de Apel a respins cererea prin care Răzvan Zăvăleanu a solicitat preschimbarea termenului pentru 15 martie.

„Soluţionarea cauzelor cu întârziere poate conduce la falimentul Dinamo 1948 SA, debitoarea nemaiputând să execute Planul de reorganizare iniţial”, a avertizat administratorul judiciar în motivare.

De altfel, Eugen Voicu, bun prieten cu Nicolae Badea, a anunțat clar că planul de investiții la Dinamo depinde de aprobarea planului de reorganizare modificat. Red&White se va implica financiar doar din momentul în care datoriile clubului vor fi tăiate de la opt milioane de euro la 1,5 milioane.

„Pe prima poziție în comunicatul pe care l-am dat imediat după ce am făcut această tranzacție se află aprobarea unui nou plan de restructurare în Comitetul Creditorilor. Este firesc într-o societate în insolvență să se întâmple lucrul acesta. În funcție de ce se va întâmpla și cum va arăta acest plan bugetul nostru se va adapta”, a avertizat Eugen Voicu, într-un interviu acordat Ziarului Financiar.

Cert este că nu suntem niște investitori sau antreprenori care să vină să arunce cu bani sau să pună foarte mulți bani pe masă
- Eugen Voicu

Eugen Voicu a mai completat: "Ideea este că trebuie să abordăm din puncte de vedere al unui business normal, inclusiv această expunere, și suntem gata să investim suficient de mult în condițiile în care acest nou plan este aprobat.

Altfel sunt niște datorii istorice care sunt mult prea mari pe care nu ni le putem asuma.

Dinamo poate ieși din insolvență, conform acestui plan, și cine știe, după aceea lucrurile se pot accelera. Lucrurile se limpezesc în momentul respectiv. Până atunci situația este destul de complicată, însă avem speranța că toată lumea va înțelege că asta e soluția pentru salvarea clubului".

Planul de bătaie al noului acționar majoritar de la Dinamo: „Minimum 12 milioane de euro în 3 ani și jumătate”

Voicu a prezentat și planul de acțiunile al companiei Red&White:

„Vorbim de un plan de 3 ani și jumătate și investiția minimă la care ne gândim este 12 milioane de euro. Vom extinde baza de acționari, acum suntem într-o fază de selecție.

Ne gândim la listarea clubului la bursă. În planul nostru acest lucru e prevăzut în anul 5. Mai iau în calcul listarea unei companii care să dețină un pachet important la Dinamo. Am putea accelera procesul de listare.

Nu se dorește, nu dorim, să existe un acționar majoritar. Nu vrem să fie o echipă a unui patron care să vină să dicteze și să-și impună voința. Noi plecăm de la un concept, pe care l-am făcut până acum la viața mea și în celelalte companii. Dacă investesc într-o zonă de business, în primul rând contează echipa. Și avem managementul potrivit", a explicat Voicu.

Omul de afaceri a mai adăugat: „Eu și Andrei Nicolescu (n.r. - celălalt asociat Red&White, de fel avocat) am devenit acționari majoritari, temporar, pentru că vom face niște majorări de capital în perioada următoare, în care vom atrage și alți antreprenori. Vrem să fie lângă noi oameni care la rândul lor au avut succes în business, care au știu să crească o companie, să creștem împreună această echipă”.

550.000 de euroi-a costat pe cei de la Red&White achiziționarea a 80% dintre acțiunile de la Dinamo

Fondator al companiei Certinvest, cea mai mare societate românească independentă de administrare a investițiilor, Eugen Voicu a precizat că implicarea sa la Dinamo este personală, fără a implica vreuna dintre companiile la care este acționar.

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Ieri colegi, acum adversari în meciul de care depinde sezonul lui Dinamo » Burcă și Niculescu față în față: „El a fost fotbalist, eu jucător. Sorții l-au răsfățat mai mult”

Dă de pământ cu Pablo Cortacero: „Fotbalul și Dinamo nu mai au nevoie de megalomani ignoranți”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
bocciu
bocciu  •  05 Martie 2023, 16:14
Postat de ios_ge. pe 04 Martie 2023, 18:01

... a fost la voi! Nu la noi.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

istet10
istet10  •  04 Martie 2023, 21:46

1. Serdean nu renunta la procesul privind dizolvarea APCH. 2. Zavaleanu a fost sarit de la discutiile privind tranzactia, pozitia APCH fiind slabita , cunoscut fiind faptul ca Zavaleanu era apropiat de ddb. 3. Cum necum, APCH a fost convinsa sa vanda din actiuni. Pai ce rezulta? Oare s-a dorit prin aceasta manevra sa se asigure eliminarea prostalailor ddb-isti? Si Negoita, Badea si altii sa revina actionari daca eventual Dinamo scapa de datorii. Va spunaeam ca nu Serdean trebuie sa fie grija dinamovistilor. Datoriiiile!!!

ios_ge.
ios_ge.  •  04 Martie 2023, 18:01
Postat de bocciu pe 04 Martie 2023, 13:56

Falimentu’!

... a fost la voi! Nu la noi.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează