FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

Dă de pământ cu Pablo Cortacero: „Fotbalul și Dinamo nu mai au nevoie de megalomani ignoranți”

Poza celebră de la Săftica, pe vremea când Don Pablo îi sedusese pe
Poza celebră de la Săftica, pe vremea când Don Pablo îi sedusese pe "câini" cu "Nuevo Dinamo": de la stânga la dreapta, Marcos Rubino, Dorin Șerdean, Pablo Cortacero, Alex Couto și Rufo Collado

Articol de - Publicat vineri, 03 martie 2023 17:09 / Actualizat vineri, 03 martie 2023 17:42

Alex Couto, ex-directorul general al lui Dinamo din perioada managementului spaniol, a dorit să își expună opinia personală după doi ani și trei luni de la momentul în care a fost obligat să părăsească gruparea din Ștefan cel Mare. 

În mesajele postate pe Twitter-ul personal, ibericul a dorit să transmită un mesaj „câinilor”, i-a pus la colț pe Pablo Cortacero și pe acoliții săi, s-a dezis de managementul lui Don Pablo et Co. și a încheiat prin a le ura cele bune dinamoviștilor.

ADIO antrenori-paravan! » Comitetul Executiv impune sancțiuni draconice pentru tehnicienii care-și vor închiria licența
CEX
ADIO antrenori-paravan! » Comitetul Executiv impune sancțiuni draconice pentru tehnicienii care-și vor închiria licența

Alex Couto: „Fotbalul și Dinamo nu mai are nevoie de megalomani ignoranți”

Așa cum GSP.ro a informat încă din 14 decembrie 2020, când Couto a fost îndepărtat în urma unei ședințe a CA, spaniolul nu era în "banda lui Cortacero". 

8.000 de euroera salariul lui Alex Couto la Dinamo, doar pe hârtie, fiindcă nu a încasat niciun salariu în România

Din contră. Fusese adus la Dinamo de către Toma Săpașu, implicat și el la acea vreme în cedarea clubului către Cortacero, Couto nefiind pe aceeași lungime de undă nici cu Rufo Collado, directorul sportiv de atunci.

Sunt foarte îngrijorat în privința situației de la Dinamo. Am stat aici și am plătit ca să lucrez, nu mi-am luat salariile de două luni și jumătate. Pot să aștept până se fac trei luni de neplată. Nu știu când va reveni Cortacero în România, trebuie să apară cu niște explicații. 

- Alex Couto, în toamna 2020, înainte de demitere

Iată cele mai importante idei ale monologului online al lui Alex Couto:

  • În perioada în care am lucrat la Dinamo, am fost directorul general al clubului, nu directorul lui Cortacero, așa cum s-a angajat să propage aparatul de propagandă. Cortacero și cu mine, din prima zi am fost ca petrolul și apa, trăind pe orbite diferite.
  • Propaganda a făcut mult rău și lumea ar trebui să știe că la Dinamo nu toți spaniolii au sosit să genereze discordie. Au fost spanioli care s-au comportat ca mari profesioniști, precum Jesús Arco, Luis Prieto, Jose Antonio Bueno, Marcos Rubiño.
  • Am ajuns la club pe 8 octombrie, cu toată mizeria pusă la punct și cu COVID-ul năprasnic. Dacă ar fi depins de mine, nu am fi adus niciodată jucători cu salarii de până la șase ori salariul mediu al unui jucător român.
  • La fel, cazarea tuturor oamenilor din club ar fi fost gestionată într-un alt mod, mai profesionist, fără a genera pierderile la care a fost supus hotelul ce a primit personalul din august până în octombrie.
  • Mă doare sufletul cum a fost tratată o legendă dinamovistă precum Ciprian Marica, care s-a arătat în orice moment un ghid pentru întreaga delegație dinamovistă. La fel de înșelat precum toți jucătorii.
  • Recunosc că gruparea, când am ajuns, era într-o stare minimă și impactul acelui personaj nedorit, Cortacero, a provocat pagube ireparabile în lunile anterioare sosirii mele.
  • Cu toții ne-am simțit înșelați, jucători, antrenori, conducere, personal de birou, personal din centrul sportiv, medici, fani. Toate. Am fost primul care a luat atitudine și așa l-am făcut (n.red pe Cortacero) să se simtă în perioada cât am fost la București.
  • Presa, mass-media și oamenii de la club știu care era poziția mea în această privință. Din păcate, numele meu a fost cusut, din interes și senzaționalism, cu numele lui Cortacero, ceva care m-a enervat, mă enervează și mă va enerva mereu.
  • Să sperăm că, după cum spune Dorin Șerdean, adevărul va ieși la iveală în curând. Și să sperăm că, de-a lungul timpului, curajul și sentimentul de care Dorin Șerdean a dat dovadă într-o situație extrem de dificilă vor fi recunoscute. El a fost arhitectul că Dinamo este acum pe cale de a se salva.
  • În sfârșit, aș vrea să-mi iau rămas bun de la suporterii dinamoviști, lucru pe care nu mi-au dat ocazia să fac. Și să le mulțumesc lui Dorín și Jose Antonio Bueno pentru prietenia lor și onoarea pe care mi-a făcut-o să fac parte, alături de ei, din echipa de conducere a Dinamo.
  • De asemenea, aș dori să subliniez rolul lui Cristi Hildan, care s-a comportat ca un adevărat domn alături de mine și să mulțumesc familiei sale pentru tratamentul și respectul pe care mi l-au acordat. Sunt și vor fi o referință fundamentală în sentimentul față de Dinamo.
  • Fotbalul nu are nevoie de mai mulți Cortacero sau aplaudacii lui. Fotbalul românesc și, în special, Dinamo trebuie să meargă pe drumul lor fără amestecul megalomanilor ignoranți. Aici își ia rămas bun, de astăzi încă un dinamovist. Mulțumesc!

Le doresc mult succes domnilor Voicu și Nicolescu în această nouă călătorie la Dinamo, sper să știe să ducă la îndeplinire o strategie. Dinamo are nevoie de management profesionist, susținut de un grup de acționari multipli și solvabili. 

- Alex Couto, ex-director general Dinamo

VIDEO. Adrian Mutu, despre schimbarea acționariatului la Dinamo: „Sper să revină în Liga 1”

Citește și:

Mihai Bendeac a fost pe stadion la meciul lui Dinamo: „Fratele meu e obsedat!”

Planul de bătaie al noului acționar majoritar de la Dinamo

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
catalin.palcu
catalin.palcu  •  04 Martie 2023, 07:31

Pai ziceti frate odata care e 'adevarul' , ca si tu si Serdean ne amenintati ca se va afla. Pt ce mai trageti de timp? Iesiti public si spuneti ca e vina lui Negoita, sau Badea, sau Becali

creeperno807
creeperno807  •  03 Martie 2023, 22:37

Apa si pamant!

Barna
Barna  •  03 Martie 2023, 19:02

Nu mai poate Cortacerul!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează