FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

Planul de bătaie al noului acționar majoritar de la Dinamo: „Minimum 12 milioane de euro în 3 ani și jumătate. Acum selecționăm acționari”

Dinamo luptă pentru accederea în play-off-ul Ligii 2
Dinamo luptă pentru accederea în play-off-ul Ligii 2

Articol de - Publicat joi, 02 martie 2023 14:50 / Actualizat joi, 02 martie 2023 16:32

Eugen Voicu, asociat la firma Red&White, care a cumpărat 80% dintre acțiunile lui Dinamo, a explicat ce planuri are noul acționar majoritar al clubului alb-roșu.

Fondator al companiei Certinvest, cea mai mare societate românească independentă de administrare a investițiilor, Eugen Voicu a ținut să reamintească într-o intervenție la Ziarul Financiar că implicarea sa la Dinamo este personală, fără a implica vreuna dintre companiile la care este acționar.

„Direct pe lista de transferuri!” » Faza din SuperLigă l-a șocat pe fostul jucător de națională: „La mine în echipă n-ar mai intra!”
CSU CRAIOVA - FC ARGEȘ 1-0
„Direct pe lista de transferuri!” » Faza din SuperLigă l-a șocat pe fostul jucător de națională: „La mine în echipă n-ar mai intra!”

Anunțul noului șef de la Dinamo: „Nu dorim să existe un acționar majoritar”

„Am ajuns întâmplător, pentru că un grup de antreprenori care erau interesați de pune umărul la relansarea brandului Dinamo m-a căutat. Căutau o persoană care să asigure un echilibru între mai multe companii sau persoane fizice care să vină investitori.

Nu se dorește, nu dorim, să existe un acționar majoritar. Nu vrem să fie o echipă a unui patron care să vină să dicteze și să-și impună voința. Noi plecăm de la un concept, pe care l-am făcut până acum la viața mea și în celelalte companii. Dacă investesc într-o zonă de business, în primul rând contează echipa. Și avem managementul potrivit”, a explicat Voicu.

550.000 de euroi-a costat pe cei de la Red&White achiziționarea a 80% dintre acțiunile de la Dinamo

Eugen Voicu, omul din spatele companiei care a preluat Dinamo: „Minimum 12 milioane de euro investiți”

Voicu a prezentat și planul de acțiunile al companiei Red&White:

Vorbim de un plan de 3 ani și jumătate și investiția minimă la care ne gândim este 12 milioane de euro. Vom extinde baza de acționari, acum suntem într-o fază de selecție.

Am făcut un lucru foarte important. Am aliniat niște interese. Erau niște situații complicate și nimeni nu reușea să adune toate părțile implicate la masă și să dea drumul la această operațiune de reconstrucție a clubului.

Eu împreună cu Andrei Nicolescu (n.r. - celălalt asociat Red&White, de fel avocat) ne-am asumat acest demers de a merge și a sta de vorbă cu părțile implicate și de a-i duce la un interes comun, acela ca Dinamo să facă din nou performanță și a promova în Liga 1.

Am reușit lucrul acesta, iar în momentul în care am devenit acționari majoritari, temporar, pentru că vom face niște majorări de capital în perioada următoare, în care vom atrage și alți antreprenori. Vrem să fie lângă noi oameni care la rândul lor au avut succes în business, care au știu să crească o companie, să creștem împreună această echipă.

Sunt antreprenori dornici să se implice, dar în multe situații există această atmosferă, un patronat local, o persoană, care simte că are o jucărie care-i place și îi aduce o bucurie, o emoție puternică, și îi e mai greu să se asocieze cu alte persoane”.

Ne gândim la listarea clubului la bursă. În planul nostru acest lucru e prevăzut în anul 5. Mai iau în calcul listarea unei companii care să dețină un pachet important la Dinamo. Am putea accelera procesul de listare. 

Nu mergeam la meciuri, dar când eram mai tânăr Dinamo era echipa mea favorită. Fiul meu cel mic a început să meargă la meciuri în această ediție de campionat, dar după ce Dinamo a pierdut trei meciuri a zis că nu se mai duce. Dinamo e un brand puternic în România, alături de Steaua, Universitatea Craiova.

Spectacolul făcut de suporteri în tribune mi se pare de nivelul Ligii Campionilor. Dacă am avea pe teren ceea ce avem în tribune, Dinamo trebuie să fie o echipă foarte valoroasă.

- Eugen Voicu

Eugen Voicu: „Nu ne putem asuma datoriile istorice. Trebuie aprobat un nou plan de restructurare”

Planul de bătaie al noului acționar majoritar de la Dinamo: „Minimum 12 milioane de euro în 3 ani și jumătate. Acum selecționăm acționari”
Eugen Voicu

„Pe prima poziție în comunicatul pe care l-am dat imediat după ce am făcut această tranzacție se află aprobarea unui nou plan de restructurare în Comitetul Creditorilor. Este firesc într-o societate în insolvență să se întâmple lucrul acesta. În funcție de ce se va întâmpla și cum va arăta acest plan bugetul nostru se va adapta”, a avertizat Eugen Voicu.

Cert este că nu suntem niște investitori sau antreprenori care să vină să arunce cu bani sau să pună foarte mulți bani pe masă
- Eugen Voicu

Eugen Voicu a mai completat: ”Ideea este că trebuie să abordăm din puncte de vedere al unui business normal, inclusiv această expunere, și suntem gata să investim suficient de mult în condițiile în care acest nou plan este aprobat. 

Altfel sunt niște datorii istorice care sunt mult prea mari pe care nu ni le putem asuma.

Dinamo poate ieși din insolvență, conform acestui plan, și cine știe, după aceea lucrurile se pot accelera. Lucrurile se limpezesc în momentul respectiv. Până atunci situația este destul de complicată, însă avem speranța că toată lumea va înțelege că asta e soluția pentru salvarea clubului”.

Eu sunt un străin în lumea fotbalului și probabil voi rămâne destul de departe de această lume. Managerul trebuie să se ocupe de echipă, să facă parte din această lume. Eu nu-mi doresc să intru în această lume”
- Eugen Voicu

Mai multe știri despre Dinamo:

Războiul Nicolae Badea vs. Răzvan Zăvăleanu - APCH continuă. „Probabil, s-a gândit că suntem niște persoane foarte obediente, care vor face ceea ce li se spune”

7 echipe se bat pentru 4 locuri » Calcule complete în Liga 2: Cum prinde Dinamo play-off-ul

Playtech: Cântăreaţa de muzică populară care POZEAZĂ în ipostaze de infarct! Ce s-a văzut în ultima fotografie, fanii au certat-o


Comentarii (34)
istet10
istet10  •  03 Martie 2023, 20:24
Postat de creeperno807 pe 02 Martie 2023, 22:40

Faceti hair-cut si banii sa fie folositi pentru imbunatatirea clubului

Care bani ,ba?

mehigh_ms
mehigh_ms  •  03 Martie 2023, 08:43
Postat de creeperno807 pe 02 Martie 2023, 22:40

Faceti hair-cut si banii sa fie folositi pentru imbunatatirea clubului

adica sa se tunda toti? pai nu vezi ca sunt tunsi deja?

creeperno807
creeperno807  •  02 Martie 2023, 22:40

Faceti hair-cut si banii sa fie folositi pentru imbunatatirea clubului

Vezi toate comentariile (34)
Comentează