FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Dorinel Munteanu dă cărţile pe faţă: "Ionuţ Neagu şi Cornel Rîpă nu sînt de Steaua! La Oţelul îi băgam pentru că nu aveam soluţii" :O

Articol de - Publicat joi, 20 martie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 19 martie 2014 20:38

Dorinel Munteanu, antrenorul care a luat titlul cu Oţelul, avîndu-i ca elevi pe Rîpă şi Neagu, susţine că aceştia nu fac faţă presiunii din Ghencea

Cornel Rîpă şi Ionuţ Neagu au intrat rar în vederile lui Reghecampf chiar dacă au venit la Steaua avînd în CV titlul în 2011, cucerit la Galaţi. Primul a fost adus în ianuarie 2013, după ce Georgievski se accidentase grav. În primăvara trecută, cît a beneficiat şi de suportul lui Gigi Becali, cel care insistase pentru transferul lui, a bifat 8 partide în Liga 1 şi 4 în Europa League.

În vară, în Ghencea a fost achiziţionat alt fost campion cu Oţelul, Ionuţ Neagu, pentru aducerea căruia a insistat Mihai Stoica. În acest sezon, nici unul dintre ei n-a reuşit să devină om de bază. Asta în condiţiile în care pe postul lui Rîpă, cel de fundaş dreapta, e folosit un stoper, Varela, iar la închidere, acolo unde-i este locul lui Neagu, lîngă Pintilii, joacă Lucian Sînmărtean, un fotbalist cu calităţi mai degrabă ofensive.

"Nu sînt conştienţi unde-au ajuns"
Cei doi au fost promovaţi în fotbalul mare de Dorinel Munteanu, la clubul de la malul Dunării. "Rîpă mi-a fost elev, îl cunosc bine, vă daţi seama. Nu vreau să-l critic, dar cred că nivelul maxim şi l-a atins la Galaţi. La Neagu cred că... Unii jucători pur şi simplu nu sînt conştienţi. Una e să joci la Oţelul şi alta e să fii la Steaua, unde concurenţa şi presiunea sînt foarte mari. Eu am tras de băieţaşii ăştia doi pentru că n-am avut alte soluţii, îi băgam chiar dacă jucau prost. Nu aveam o soluţie egală cu ei. Pe Neagu l-am mai ţinut pe bancă, dar Rîpă era singurul pe acel post. Sînt tineri şi fac greşeli. Ei au luat titlul şi şi-au spus: «Gata, sîntem cei mai buni!». Din păcate, de atunci n-au mai crescut în joc", a spus Dorinel.


"Sper să-şi revină amîndoi. Le doresc din tot sufletul să înceapă să joace cît mai mult. M-aş bucura pentru ei. Trebuie să uite tot ce au realizat în trecut şi să o ia de la capăt"
Dorinel Munteanu

"Rîpă a fost folost stoper în amicalele din iarnă?! Cred că Reghe fie n-a avut altă soluţie, fie l-a băgat ca să odihnească pe altul. Ce naiba?! Nu poate evolua acolo! Mă rog, eu aşa cred..."
Dorinel Munteanu

La Oţelul titulari, la Steaua în afara lotului
Rîpă Parametru I. Neagu
33 Meciuri la Oţelul în 2010-2011 26
2 Meciuri la Steaua în 2013-2014 3

Au scăpat cu amendă
Steaua a fost amendată cu 30.000 de lei de Comisia de Disciplină a LPF după ce la meciul de etapa trecută, cu Gaz Metan 3-0, suporterii au scandat mesaje xenofobe la adresa maghiarilor. Liga a decis totuşi să nu închidă peluza care a produs probleme. Clubul din Ghencea a fost amendat cu 20.000 de lei, din acelaşi motiv, şi după partida de la Cluj, cu CFR.

"Merg la CEDO"
Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au hotărît ca Gigi Becali să nu fie eliberat pentru a se opera de hernia de disc cervicală de care suferă! Decizia luată ieri este definitivă, Becali nemaiavînd nici o altă posibilitate să iasă din penitenciar pentru operaţie. "Sînt două luni de cînd s-a făcut expertiza medico-legală, iar statul nu mi-a explicat de ce nu mă pot opera în libertate. Mă adresez la CEDO", a afirmat Becali, conform România TV.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
ertyuiop
ertyuiop  •  20 Martie 2014, 13:16

Dorinel nu e corect cu acesti jucatori care l-au ajutat cu adevarat sa castige titlul.....trebuia sa evite astfel de declaratii insa se pare ca diplomatia nu e punctul lui forte de aceasta data. Pt. noi au existat campionii, Munteanu, Rapa si Neagu! Si le multumim tuturor, daca ar fi avut Rapa si Neagu oferta de la Barca trebuiau sa o refuze ca nu au fata de o asemenea echipa?!!!

eugeniustin
eugeniustin  •  20 Martie 2014, 12:15
Postat de mateiserban pe 20 Martie 2014, 09:43

mai degraba invers

exact.la o echipa cu pretentiile stelei ca fundas lateral tre sa te afisezi si prin atac din cand in cand...pe rapa nu cred sa-l fi vazut vreodata facand un dribling sau avand vreo cursa in banda

dac.impielitzat
dac.impielitzat  •  20 Martie 2014, 11:33

vorbeste si Munti fara sa stie mare lucru ce se intampla ACUM cu ei... bine, pana la urma a adaugat si un "asa cred eu..." dar pare convins ca detine adevarul :) of of of greu sa inveti sa-ti vezi de treaba ta si sa-i lasi pe ceilalti sa-si vada de-a lor

Vezi toate comentariile (6)
Comentează