FOTBAL  »  Superliga  »  OȚELUL GALAȚI

EXCLUSIV / VIDEO Dorinel Munteanu pune presiune pe autoritățile locale din Galați: „Dacă am beneficia de un stadion nou, sunt convins că am rivaliza cu FCSB la suporteri”

Articol de - Publicat joi, 12 octombrie 2023 11:35 / Actualizat joi, 12 octombrie 2023 11:50

INTERVIU. Dorinel Munteanu (55 de ani) explică felul cum funcționează vestiarului Oțelului ♦ Cere un stadion nou la Galați și nu neagă că și-ar dori să preia echipa națională, dar după ce Iordănescu jr. ne duce la Campionatul European de anul viitor

- Domnule Munteanu, după o serie lungă de egaluri au venit și primele victorii, dar și o înfrângere cu Farul...
- Cu Farul a fost un joc foarte echilibrat, dar care s-a decis printr-un gol stupid. Am avut ocaziile mai mari, șansa a fost cu Farul. Într-un singur meci am avut foarte mult noroc, în cel cu Universitatea Craiova. Au avut foarte multe ocazii și-am făcut 0-0. În rest, în toate jocurile am fost echipa mai bună și trebuia să câștigăm. În ultimul timp, echipa a prins gustul victoriei și sper s-o ținem așa cât se poate de mult. Am preconizat că în septembrie, octombrie, noiembrie să fim într-o formă foarte bună.

- Echipa e lăudată de restul competitoarelor, dumneavoastră sunteți mulțumit?
- Nu sunt mulțumit unde suntem chiar dacă situația se schimbă de la o zi la alta. Ne ducem activitatea la maximum, vreau ca echipa să joace și mai bine. Și de ce nu?, și din jucătorii mei să ajungă convocați la echipele naționale! Avem jucători tineri, jucători de perspectivă, dar asta e treaba selecționerului.

VIDEO. Dorinel Munteanu: „Nu vă ascund că acum avem ceva restanțe”

- Dumneavoastră le puneți doar o vorbă bună.
- Eu pot să spun că avem un grup unit, muncitor, care-și dorește performanța. Chiar și în situații mai puțin bune pentru că nu vă ascund că acum avem ceva restanțe către jucători, dar ei sunt înțelegători și au încredere în mine că-și vor primi banii la zi. Cel mai greu îmi este când am restanțe la jucători... Am un grup valoros, de caracter, dar mă înțeleg și au încredere în mine că le voi rezolva aceste probleme.

- După performanța istorică la cucerirea titlului, ați revenit la Galați și-ați luat-o de jos de data asta.
- Galațiul mi-a dat cea mai frumoasă satisfacție ca antrenor, doar am câștigat campionatul. În niște momente foarte grele pentru că în acel moment campionatul intern era foarte tare, cu echipe puternice, cu bugete mari și perspective de a merge departe în cupele europene.

- Și cu patroni mult mai vocali decât acum.
- Atunci era o bătălie mare... Poli cu Iancu, Rapid cu Copos, Vaslui cu Porumboiu, Dinamo cu Borcea și alții. Foarte multe echipe cu bugete de trei, patru, cinci ori mai mari decât al nostru. Dar cu ajutorul jucătorilor, așa cum este și acum, plus disciplină și muncă am reușit. Tiptil, tiptil, am ajuns unde ne doream.

- Revenind la reîntoarcerea dumneavoastră.
- Când m-am întors la Galați în 2021 nu mi-a fost ușor, mi-a fost foarte greu. Erau în Liga 3, probleme financiare... Dar pentru acești fani minunați, pentru acest oraș care-mi place foarte mult, parcă-s gălățean, m-a atras să încep această muncă foarte grea. Ajutat în primul rând de soție, care m-a sprijinit foarte mult, apoi până au venit toți cu sufletul alături de această echipă a durat șase luni.

- Ușor, ușor, ați promovat până ați ajuns în Liga 1 cu ceva emoții pe final.
- Încet, încet, cu ajutorul domnului primar, care a fost singurul care ne-a ajutat. Plus sponsorii noștri care ne-ajută financiar și au făcut ca stadionul să fie la fiecare meci plin. Asta mă bucură și am emoții când vorbesc de un stadion plin, fotbalul se trăiește din nou în Galați.

„Selecția se face după caracter”

- Vulcanul de la Galați îl mai întâlnim doar în Giulești, la Rapid.
- Spectatorii sunt alături de echipă, dar dacă am beneficia de un stadion nou sunt convins că am rivaliza cu orice echipă din țară! Inclusiv cu FCSB! Referindu-mă la suporteri, la numărul lor și susținerea echipei. Acum avem un stadion vechi, în care nu se mai poate investi foarte mult, decât pentru cosmetizare și pentru licență.

- Are șanse Galațiul să primească un stadion modern, ce informații aveți?
- Cei care conduc destinele acestui oraș se gândesc la un stadion nou și pentru Oțelul. Dar în primul rând, cum am spus-o de când am preluat echipa, rezultatele trebuie să primeze și-apoi se vor gândi și la binele echipei.

Dorinel Munteanu pune presiune pe autoritățile locale din Galați: „Dacă am beneficia de un stadion nou, sunt convins că am rivaliza cu FCSB la suporteri”
Stadionul din Galați

- Vorbeați de disciplină. Se pare că aveți stilul lui Florin Halagian sau Viorel Hizo!
- Sunt riguros cu jucătorii care nu respectă ceea ce trebuie să facă. În rest sunt prieten cu jucătorii, nu pot să fiu un om rău cu cei care dau totul pe teren sau încearcă asta. Experiența nemțească m-a ajutat foarte mult în carieră. Fără disciplină și muncă nu se poate face nimic. Le-am spus jucătorilor că disciplina și munca se pot antrena, doar cu talentul te naști. Dar nu-ți ajunge pentru a face performanță.

- V-a fost greu în vară, când ați renunțat la jucători care v-au ajutat să promovați?
- Selecția se face după caracter la mine la echipă! Caracterul este foarte important pentru că vorbim de momente grele într-un campionat așa lung. Adevăratele caractere se văd și se simt. Eu pun bază pe jocul echipei, asta ne aduce performanță!

„Sigur că vreau să ajung la echipa națională”

- E mai ușor sau mai greu pentru un jucător să se pregătească atunci când are în față un antrenor cu nume?
- E o întrebare pentru jucători, nu pentru mine. Eu cred că la noi în vestiar sau în cadrul clubului este vorba numai de respect. Fiecare trebuie să fie respectat și ăsta e cel mai important lucru.

- Să vorbim și de echipa națională. Vine "dubla" Belarus - Andorra și suntem la mâna noastră...
- Mi-aș dori să pot trăi alături de echipa națională momentele frumoase pe care le-am trăit eu ca jucător și să ajungem la un turneu final. Și de noi au depins multe meciuri, doar de noi. Meciul cu Anglia, cel cu Portugalia... Mi-aș dori să mă bucur de o calificare!

- Un vis pentru Dorinel Munteanu e și preluarea echipei naționale?
- Sigur! Orice antrenor minte când spune că nu e interesat de echipa națională! Am o vârstă când nu sunt nici tânăr, nici bătrân, deci este timp pentru echipa națională. Deocamdată îmi doresc să trăim acele momente cu o calificare, după aceea mă gândesc și la obiectivele personale. Acum vreau primele șase în SuperLiga, apoi fac alte calcule.

- Un nou titlu de campion ar însemna și o statuie în centrul orașului.
- Nu mă gândesc la statuie, ci doar la zeci de mii de oameni care vin și ne susțin!

Fără îndoială, surpriza plăcută a acestui start de campionat. În ciuda atâtor egaluri, multe nedrepte pentru că ar fi trebuit să fie victorii, Dorinel este acolo, în prima jumătate, cu o nou-promovată de la care nu puteai avea foarte multe pretenții acum câteva luni
- Marius Niculae, fost internațional

VIDEO. „Mulți m-au luat în derâdere, dar obiectivul e locurile 1-6 și nu e un vis prea mare”

Citește și:

Victor Pițurcă a răbufnit la adresa soțiilor de fotbaliști: „Apar în fotografii, selfie-uri, dezbrăcate. Cum să țină o astfel de relație?”
RELAȚIE
Victor Pițurcă a răbufnit la adresa soțiilor de fotbaliști: „Apar în fotografii, selfie-uri, dezbrăcate. Cum să țină o astfel de relație?”
A mers în mijlocul războiului! Jucătorul lui CFR Cluj, mărturie tulburătoare: „Acum vin rachete și dinspre Liban, nu doar dinspre Fâșia Gaza. Am prieteni care au plecat să lupte”
israel
A mers în mijlocul războiului! Jucătorul lui CFR Cluj, mărturie tulburătoare: „Acum vin rachete și dinspre Liban, nu doar dinspre Fâșia Gaza. Am prieteni care au plecat să lupte”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
Hcm27
Hcm27  •  14 Octombrie 2023, 20:05
Postat de Elena43 pe 14 Octombrie 2023, 17:05

Simpatizanti …. Nu spectatori

Dacă sunt prezenți pe stadion, automat sunt și suporteri.Ca nu poți veni tu și sa strigi Hai Steaua, sau Steaua suntem noi

Elena43
Elena43  •  14 Octombrie 2023, 17:05
Postat de Hcm27 pe 12 Octombrie 2023, 19:26

Elenooo, cu comentariu acesta, mai bine tăceai!Are 10000 de spectatori la meciurile cu UTA, Voluntari, Botoșani și alte echipe din astea, peste 25000 cu Craiova, Dinamo, Rapid sau CFR Cluj și 40000 la meciurile din Europa și mai umpleți stadioanele prin tara, pe unde joaca

Simpatizanti …. Nu spectatori

Hcm27
Hcm27  •  12 Octombrie 2023, 19:26
Postat de Elena43 pe 12 Octombrie 2023, 15:06

1. Fcsb are f putin suporteri dar in acelasi timp extrem de mult simpatizanti care dispar dupa 2 meciuri proaste 2. Toata presa din romania este cu fcsb si mediatizeaza jucatorii mult mai mult decat trebuie si in plus mediatizeaza si aberatiile conducatorilor….. deci domnule munteanu e f greu sa rivalizezi cu fcsb si din punct de vedere al suporterilor sunt alte echipe in romania cu care trebuie sa rivalizezi ( uta , rapid , petrolul , craiova) si in niciun caz cu fcsb care repet … nu are suporteri ci doar simpatizanti

Elenooo, cu comentariu acesta, mai bine tăceai!Are 10000 de spectatori la meciurile cu UTA, Voluntari, Botoșani și alte echipe din astea, peste 25000 cu Craiova, Dinamo, Rapid sau CFR Cluj și 40000 la meciurile din Europa și mai umpleți stadioanele prin tara, pe unde joaca

Vezi toate comentariile (7)
Comentează