FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

”Dosarul Martac” întoarce pe dos campionatul: ”Trei vinovaţi” » U Cluj poate pierde la masă verde meciul cu Chiajna

Fără voia sa, Marius Martac (dreapta) a picat în mijlocul unui scandal cît casa
Fără voia sa, Marius Martac (dreapta) a picat în mijlocul unui scandal cît casa

Articol de - Publicat sambata, 26 aprilie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 25 aprilie 2014 23:45

Surse din Comisia de Recurs punctează neregularităţile de la legitimarea incorectă a fundaşului Martac, pentru care ”U” Cluj poate pierde la masa verde jocul cu Chiajna. Parte la tranzacţie, agenta jucătorului e pasibilă de suspendarea licenţei pe un an.

"Există trei vinovaţi pentru decizia prin care Chiajna a primit satisfacţie în cazul jucătorului Marius Martac: Liga, fotbalistul şi impresara", explică surse din Comisia de Recurs, care a decis joi după-amiaza că "U" Cluj l-a folosit fără drept de joc pe fundaşul de 22 de ani în partida cu Concordia (1-1, etapa 22). Şi care duce spre un 3-0 la "masa verde" pentru ilfoveni.

Unde a greşit LPF
Circuitul cazului e halucinant şi se împarte în 4 etape:
- proprietarul jucătorului, clubul Oţelul Larissa din liga a 6-a prahoveană, are contract cu Martac pînă în vara lui 2015. L-a împrumutat la Corona în acest sezon;
- Corona reziliază contractul cu Martac începînd cu data de 31 ianuarie, cînd fotbalistul revine la Larissa;
- Larissa eliberează un document prin care îi permite jucătorului să se pregătească cu "U" Cluj în perioada 31 ianuarie - 5 februarie în vederea unui transfer: la finalul perioadei părţile nu parafează tranzacţia;
- pe 6 februarie, Martac trebuia să revină la Larissa, dar "U" Cluj, cu girul agentei jucătorului, solicită legitimarea lui la LPF, care operează transferul, fără să mai ţină cont de contractul Martac - Larissa, verificabil în carnetul fotbalistului şi la AJF Prahova.

Două căi de atac: revizuire, TAS
Pe aceste date, Comisia de Recurs a invalidat transferul lui Martac. "Agenta l-a certificat ca jucător liber la momentul legitimării", explică surse din LPF, care susţin acum că aceasta e pasibilă de ridicarea licenţei pentru un an! Comisia de Disciplină ar urma să valideze rezultatul la "masa verde", dar "U" Cluj poate apela la revizuire şi la TAS pentru obţinerea unei sentinţe definitive.

Şi Timişoara vrea 3-0!
Efectul deciziei de joi seara: Poli Timişoara a solicitat ieri să cîştige şi ea la masa verde jocul cu "U" Cluj, pierdut cu 2-1, acasă, de bănăţeni. "Nu vrem răul nimănui, ci doar respectarea regulamentului", spune preşedintele lui ACS, Ioan Timofte.

"Larissa joacă la judeţ, dar are preşedinte de Champions League!" (Adrian Teodorescu, preşedinte Larissa - L6 Prahova)

"Cei de la Cluj nu pot fi sancţionaţi. S-au respectat condiţiile minime de legitimare. Nu era menirea mea sau a clubului să verificăm existenţa unei eventuale interdicţii. Cei de la Larissa au fost de acord ca jucătorul să meargă la Cluj" (agenta lui Martac)

"Chiajna a făcut o contestaţie nelegală, la pauză, nu înainte de meci. E o imagine proastă să ducem campionatul la TAS în fiecare an" (Vlad Munteanu, preşedinte "U" Cluj)

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (17)
amego
amego  •  26 Aprilie 2014, 23:35

Eu nu înțeleg de ce trebuie sancționată echipa U Cluj, din moment ce au primit acordul ligii de a folosi jucătorul. Da, normal, să nu îl folosească acum, după ce li s-a adus la cunoștință acest lucru, dar să piardă 2 meciuri la masa verde, când ei au respectat doar ce li s-a comunicat? Asta nu e corect. Și nu e corect nici să se joace retrogradarea prin comisii.

ingu
ingu  •  26 Aprilie 2014, 23:13
Postat de vladutz13 pe 26 Aprilie 2014, 15:19

U Clujul si Prodanca sunt vinovati, asta e clar. Ce sa caute la TAS? poate mai iau si interdictie la transferuri.

Bhai oaie ! Ce e asa clar ? Lumineaza-ne si pe noi, teligentule...

haideusicfr
haideusicfr  •  26 Aprilie 2014, 22:22
Postat de haideusicfr pe 26 Aprilie 2014, 22:22

Inainte de meci observatorul,Liga, arbitrul nu verifica documentele jucatorilor?Sau e asa ca la targul de vechituri:dai un leu si intra cine vrea...

Si inca o intrebare: mai contesta Chiajna daca ar fi castigat meciul?

Vezi toate comentariile (17)
Comentează