FOTBAL  »  Superliga  »  FC ARGEȘ - UTA

EXCLUSIV La propunerea Gazetei, două legende au prefațat FC Argeș - UTA » Amintiri din altă epocă: „I-am bătut și au căzut în «B»”

FC Argeș și UTA sunt două dintre campioanele provinciei / foto: Facebook +12   FOTO
FC Argeș și UTA sunt două dintre campioanele provinciei / foto: Facebook

Articol de - Publicat vineri, 23 iulie 2021 15:37 / Actualizat marti, 05 octombrie 2021 16:18

FC Argeș - UTA, duelul ce pune față în față două dintre campioanele provinciei, a fost prefațat pentru Gazeta Sporturilor de câte un jucător emblematic al fiecărei formații. 

Promovate la braț în urmă cu un an, FC Argeș și UTA au rezistat fără emoții în prima ligă, ambele surprinzând cu parcursuri neașteptat de solide pentru două nou-promovate. 

Anul acesta, Piteștiul și Aradul vor să confirme și țintesc sus, obiectivul declarat fiind play-off-ul. Flavius Domide (75 de ani), simbolul fotbalului arădean, și Doru Toma (64 de ani), campion alături de alb-violeți în 1979, și-au expus gândurile înaintea meciului de astăzi din Trivale, rememorând partidele de pe vremuri dintre FC Argeș și UTA. 

Flavius Domide: „UTA merge la Pitești să câștige!” 

„Nu știu care e valoarea lui FC Argeș, dar UTA are echipă bună! În orice caz, UTA merge să câștige acolo! Pronostic? E un meci din care UTA poate să aducă puncte! 

A trecut vremea... Au fost meciuri frumoase cu FC Argeș. Noi am avut echipe bune atunci, tare echilibrate”, a declarat Flavius Domide pentru GSP.ro.

La propunerea Gazetei, două legende au prefațat FC Argeș - UTA » Amintiri din altă epocă: „I-am bătut și au căzut în «B»”
Flavius Domide e legenda fotbalului arădean

342 de meciuriîn prima divizie a disputat Domide în tricoul „Bătrânei Doamne”, record pentru clubul arădean. A marcat de 75 de ori

2 titluri de campional României are Flavius (1969, 1970). În 1972 a terminat pe locul 2, prietenul Dobrin câștigând în premieră titlul cu FC Argeș

Doru Toma: „I-am bătut și au căzut în «B»” 

Optimist precum Flavius Domide e și Doru Toma, fostul coechipier al lui Dobrin din echipa ce aducea al doilea titlu la Pitești la finalul anilor '70. Cu 171 de meciuri și 7 goluri pentru argeșeni, Doru Toma ocupă acum o funcție în club, fiind director de organizare.

„Ne dorim cu toții să obținem victoria. Venim după un meci bun, la Craiova, și sperăm să deschidem șirul victoriilor și să câștigăm cele trei puncte. Copiii sunt foarte încrezători și nu dorim decât să ne bucurăm după meci”, a mărturisit Doru Toma, cel care a făcut apoi o incursiune prin istoricul meciurilor directe. 

„Meciurile dintre FC Argeș și UTA, fie că se jucau la Pitești sau la Arad, erau tot timpul unele disputate, erau echipe frumoase, cu fotbaliști deosebiți. Atât la Arad, cât și la Pitești, lumea iubea fotbalul spectacol, ceea ce noi am oferit. În afară de lupta pentru puncte, noi am vrut să jucăm și pentru cei din tribune

Îmi aduc aminte de un FC Argeș - UTA de la Pitești. Din păcate, chiar în acel an UTA a și retrogradat. Meciul s-a terminat 5-0 pentru noi (n.r - în anul în care „Bătrâna Doamnă a retrogradat, argeșenii s-au impus cu 4-1. 5-0 fusese în urmă cu un sezon)”. A fost o partidă în urma căreia arădenii au ajuns în Divizia B. Îmi aduc aminte că au fost niște goluri frumoase și un spectacol deosebit”, a rememorat cel poreclit „Tomiță”.

La propunerea Gazetei, două legende au prefațat FC Argeș - UTA » Amintiri din altă epocă: „I-am bătut și au căzut în «B»”
FC Argeș - UTA 4-1, cronica meciului din aprilie 1979

VIDEO Constantin David „Flencea” spune un detaliu mai puțin știut din viața lui Nicolae Dobrin » Care era cealaltă poreclă a „Gâscanului”

Citește și alte știri din Liga 1:

Transferul lui Alibec, afacere excelentă pentru CFR

Omul din spatele victoriei cu FC Voluntari » Dinamovistul exultă: „Partidă de neuitat!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
hermesvenus
hermesvenus  •  23 Iulie 2021, 18:32

Doamne ce echipe , toti FOTBALISTI !!!!!!!!! UTA sa retrogradeze cu trupa aia ???????????? azi ar fi in primele 3, iar FC Arges in grupele UCL !!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează