FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV Secretul sfâșietor al fotbalistului de la Steaua și Dinamo care și-a pierdut soția și picioarele: „Din cauza condițiilor din spitale, mi-a murit fetița la o lună”

Viorel Turcu
Viorel Turcu

Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 septembrie 2020 09:41 / Actualizat miercuri, 02 septembrie 2020 10:36

Viorel Turcu (60 de ani), fost campion în Divizia A cu FC Argeș, Dinamo și Steaua, a fost invitat în această dimineață la GSP Live, unde a făcut mai multe dezvăluiri răscolitoare din viața sa

Fotbalistul căruia i-au fost amputate ambele picioare în 2011 și apoi și-a pierdut soția în 2015, din cauza cancerului, a mai trecut printr-o dramă pe când avea doar 25 de ani. Viorel Turcu a povestit, pentru prima oară într-un dialog cu presa că, în tinerețe, pe când juca la Dinamo, și-a pierdut fiica în vârstă de o lună, "din cauza condițiilor din spital". Fata lui Turcu s-a îmbolnăvit în spital și a fost răpusă de pneumonie. 

7 meciuriși un gol pentru echipa națională are Viorel Turcu în carieră. În 1982, a jucat împotriva Argentinei lui Maradona, într-un meci amical pierdut la Rosario cu 1-0

„Viorel Turcu: „Bumbescu îmi spunea: «Sultane, dacă eram în locul tău, era deja buruianul pe mine»”

„Multă lume nu știe. Mi-a murit fetița, avea o lună. Din cauza condițiilor din spital, a făcut pneumonie. N-am vrut să mai stau la București, am plecat, am spus că Bucureștiul e cu ghinion pentru mine. Am plecat la Scornicești, unde am lucrat cu mulți profesioniști: Tache Macri, Ion Oblemenco, Bondrea și nea Gică Constantin. 

Acest om m-a readus pe linia de plutire, voiam să mă las. Mă băga în teren și nu atingeam mingea. I-am spus: «Nea Gică, te rog frumos, râde lumea că insiști cu mine! Nu mă mai băga!». El a avut încredere în mine și mi-a spus că o să-mi revin. Bumbescu îmi spunea: «Sultane, dacă eram în locul tău, era deja buruianul pe mine», a povestit Viorel Turcu, la GSP Live.

Moderator: Există, credeți, vreun rost în spatele a tot ce vi s-a întâmplat în viață? De ce vi s-au întâmplat toate lucrurile astea?
Turcu: Offff. M-am gândit și eu de multe ori. Știți că e întrebarea aia: "De ce mie, Doamne?". Mulți mi-au spus: "Bă, Viorele, ție îți dă Dumnezeu că poți să duci!". Băi, nu vi se pare că mi-a dat prea multe?! Nu vi se pare că nu mai pot?! Nu știu cum, dar m-a întârit totul. Am trecut peste toate. E vorba aia, să faci din imposibil posibil. Nu știu. E peste puterea mea de înțelegere. 

Viorel Turcu a fost campion cu 3 echipe

Viorel Turcu a fost de trei ori campion al României, cu FC Argeș (1979), Dinamo (1984) și Steaua (1987). Fostul atacant al Stelei şi al lui Dinamo a trecut prin mai multe momente de cumpănă. El și-a pierdut piciorul stâng în anul 2008, iar pe cel drept în 2011. A evoluat de-a lungul carierei pentru FC Argeș, Dinamo, Steaua, FC Olt Scornicești, UTA, Nistrul Chișinău și Szarvasi Vasas SSE

EXCLUSIV Povestea răscolitoare a lui Viorel Turcu, campion în România cu 3 echipe » I-au fost amputate ambele picioare: „Trei săptămâni n-am vrut să mănânc” + cum l-a ajutat Gigi Becali

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
10216825644665016
Alex Anghel  •  02 Septembrie 2020, 14:49

Sa va dea Dumnezeu sănătate, domnule Turcu! Sa știți ca noi, steliștii, nu v-am uitat, iar cei mai vechi își aduc aminte și acum de golul pe care l-ați marcat cu capul, din plonjon, intr-un derby cu Dinamo de pe “23”, in toamna lui 1983, imediat după jocul lor cu Hamburg, când i-am executat cu 3-0. Păcat ca arhiva TVR nu mai păstrează acel meci de poveste!

ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  02 Septembrie 2020, 11:25
Postat de robotzel pe 02 Septembrie 2020, 11:02

sa mai vina nemernicii sa ne spuna cat de bine era pe vremea comunismului. oamenii mureau cu zile in spitale si de foame dar toti isi aduc aminte ca puteau sa se puna pe lista de asteptare tip de 10 ani sa isi ia o dacie daca ti se aproba si faptul ca primeau loc de munca in care multi mergeau doar sa faca act de prezenta.

Noroc ca acuma nu se mai moare prin spitale. Ce sa zic, spitalele din Romania au devenit etaloane internationale de bune practici. Imi poti da niste exemple de oameni decedati de foame pe timpul comunismului? Nu spun ca a fost mai bine dar nici exagerarile aste cu se murea de foame nu sunt corecte. In spitale se moare si acuma din cauza nepasarii medicilor care nici nu se uita la tine sau nu stie ce ai decat daca te duci la acelasi medic dar la cabinetul lui particular.

tutan_camon
tutan_camon  •  02 Septembrie 2020, 11:16

Multă sănătate!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează