FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV Povestea răscolitoare a lui Viorel Turcu, campion în România cu 3 echipe » I-au fost amputate ambele picioare: „Trei săptămâni n-am vrut să mănânc” + cum l-a ajutat Gigi Becali

Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 septembrie 2020 09:16 / Actualizat miercuri, 02 septembrie 2020 09:36

Viorel Turcu (60 de ani), campion cu FC Argeș, Dinamo și Steaua, a fost invitat în această dimineață la GSP Live, unde și-a spus povestea dureroasă de viață: la 51 de ani, și-a pierdut ambele picioare din cauza diabetului. 

„Am avut momente dificile, dar am trecut peste. A fost o perioadă foarte dificilă, intrasem într-o pasă grea, dar familia și prietenii au fost aproape de mine tot timpul. Aici l-aș enumera pe Helmut Duckadam, care a fost timpul alături de mine. Am avut tărie de caracter și voință. Am lăsat totul din urmă și am luat-o de la capăt, trăiesc prezentul. 

Povestea a început în anul 1996, în urma unei operații de chist pancreatic. Doctorul mi-a spus că voi rămâne cu un diabet secundar. Diabetul nu l-am moștenit, l-am dobândit. Am spus că nu mă operez dacă rămân cu diabet. Mi s-a spus: «Dacă nu te operezi, mori!». A fost de la o lovitură puternică. Dacă mă atingea cineva în autobuz sau în tramvai, puteam să cad jos și să decedez. Nu mi-e rușine s-o spun, fac insulină de 22 de ani. M-am obișnuit, asta-i viața. Mi-am zis că trebuie să reușesc și am reușit”, a povestit Viorel Turcu, la GSP Live. 

„Doctorii mi-au spus că trebuie neapărat să-mi amputeze piciorul”

Viorel Turcu a relatat momentele în care ambele picioare i-au fost amputate, dezvăluind că Gigi Becali a fost cel care i-a cumpărat protezele de care avea nevoie în urma celor două intervenții chirurgicale. Încărcătura psihologică a momentului a fost una devastatoare pentru fostul mijlocaș, care a povestit cum a refuzat să mănânce timp de trei săptămâni. 

„În 2008, am vrut să mut mobila prin casă și mi-a căzut pe picior. Mi s-a umflat și am mers la doctor, ceva nu era în regulă. Mi s-a spus că trebuie neapărat amputat. Așa am ajuns la operație. A fost groaznic pentru mine. Mă gândeam ce reacție o să am când voi da pătura pe mine după operație și voi vedea că piciorul îmi era amputat.  

Gigi Becali m-a ajutat cu prima proteză. Nici nu s-a pus problema. Acest om este extraordinar, îi mulțumesc pe această cale și îi voi fi dator toată viața. Un suflet foarte mare. 

În 2011, mi-a fost amputat și piciorul drept. Doctorii mi-au spus că ce am avut se numește «boala prin simpatie». Am avut o infecție și la dreptul, mi s-a amputat și el. Din nou, Gigi Becali mi-a sărit în ajutor. Protezele costau 350 de milioane”, a mărturisit Viorel Turcu, la GSP Live. 

3 săptămâni n-am vrut să mai mănânc, noroc cu sora mea, Neli, care a venit la Pitești și a stat mereu lângă mine. Efectiv, familia m-a forțat să mănânc. Un doctor de la Matei Balș mi-a spus că nu vrea să mă mai vadă, nici nu mă mai băga în seamă. Îmi lăsasem barbă, nici eu nu mă mai recunoșteam. Apoi am început să-mi revin” 
- Viorel Turcu

Viorel Turcu a fost de trei ori campion al României, cu FC Argeș (1979), Dinamo (1984) și Steaua (1987). Fostul atacant al Stelei şi al lui Dinamo a trecut prin mai multe momente de cumpănă. El și-a pierdut piciorul stâng în anul 2008, iar pe cel drept în 2011.

EXCLUSIV Mărturia TERIFIANTĂ a unei glorii dinamoviste » Ce a spus doctorul când l-a văzut pe patul de spital: „De ce l-ați adus aici? Faceți-i parastasul!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
robotzel
robotzel  •  02 Septembrie 2020, 17:10

nu inteleg. nu spuneau negationistii ca astia cu diabetul oricum mor deci covid este o raceala? uite ca omul asta nu a vrut sa moara 22 de ani. daca doamne fereste ia covid sigur o sa moara dar o sa apara ciudati care o sa spuna ca oricum murea.

flick2020
flick2020  •  02 Septembrie 2020, 13:30
Postat de gintonic pe 02 Septembrie 2020, 11:08

Emotionant! Multa sanatate Viorel! Pentru ajutorul acordat acestui om si bun jucator, respect Gigi Becali!!

Vezi, ca trebuie sa apara imediat un *** pe nume nebraska...hitman...herman...steauanuefcsb...etc, care o sa te faca gigist gretos.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gintonic
gintonic  •  02 Septembrie 2020, 11:08

Emotionant! Multa sanatate Viorel! Pentru ajutorul acordat acestui om si bun jucator, respect Gigi Becali!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează