FOTBAL  »  Superliga  »  DREPTURILE TV

Dragomir a reuşit să dribleze criza şi a obţinut 101,184 milioane euro din drepturile TV ale Ligii 1

Dumitru Dragomir. Fotomontaj: GSP
Dumitru Dragomir. Fotomontaj: GSP

Articol de GSP - Publicat luni, 27 iunie 2011 00:00 / Actualizat luni, 27 iunie 2011 18:37

UPDATE 14:00 // Dumitru Dragomir a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă:

"Suma este de peste 45 de milioane de euro. Astăzi a fost un real succes. RDS&RCS, partenerul nostru serios şi bun, a cumpărat restul pachetelor, încadrîndu-se în cerinţele europene de concurenţă. Am executat exact ce a spus Consiliul Concurenţei şi Comisia Europeană. RDS a fost singura care s-a înscris în licitaţie. Nicolae Badea, Ioan Niculae şi Florian Walter mi-au dat mie o mînă de ajutor, dar eu sînt încăpăţînat, am ţinut de preţuri şi am crescut suma totală la peste 100 de milioane de euro cu TVA inclus. Contractul este confidenţial. Cluburile primesc în plus o sumă mare de tot, de ordinul milioanelor de euro, datoriă acestor negocieri. Menirea noastră este să ajutăm cluburile. Opţiunile 1 şi 2 vor fi transmise în format HD. Este un nou început în era fotbalistică profesionistă din România", a spus Dragomir azi.

RCS&RDS a câştigat astfel pachetele cu numerele 1,3,4,5,6,7 şi 9 din Liga 1.
Cel de-al 2-lea pachet a fost adjudecat de Romtelecom, iar pachetul numărul 8 a fost adjudecat de Antena 1.

În total, pentru cele 9 pachete de meciuri din Liga 1, cluburile vor lua 81,6 de milioane de euro, plus TVA, adică un total de 101, 184 milioane de euro în următorii trei ani.
Precedentul contract a însumat 85 de milioane plus TVA, pe trei ani, adică 101,115 milioane de euro. La  vremea respecivă TVA-ul era 19 la sută.


UPDATE 13:55 // RDS CONFRIMĂ TRANZACŢIA

Reprezentantul RCS&RDS Ioan Bendei spune că a oferit pentru cele şase pachete disponibile din drepturile de televizare ale meciurilor din Liga I, pentru următoarele trei sezoane, suma de 55,8 milioane de euro cu TVA inclus, respectiv 45 milioane de euro fără TVA.

Oferta RCS&RDS este egală cu plafonul minim stabilit la Adunarea Generală a LPF de lunea trecută (45 de milioane de euro fără TVA).

"Oferta noastră este de 55,8 de milioane de euro, cu TVA cu tot. Cred că este o ofertă corectă pentru timpurile de acum. Noi am depus-o în termenul solicitat. Nu ştim încă dacă se aprobă sau nu, a rămas ca dânşii să hotărască în Adunarea Generală", a declarat Bendei pentru MEDIAFAX, la ieşirea din sediul LPF unde a stat aproximativ 75 de minute.

UPDATE 12:55 // S-A AFLAT OFERTA PENTRU DREPTURILE TV

În urmă cu doar cîteva minute, Dumitru Dragomir a deschis la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal plicul care conţine oferta RDS-RCS pentru drepturile TV din următoarele 3 sezoane, 45 de milioane de euro! După Adunarea Generală ce a avut loc săptămîna trecută, Dumitru Dragomir a fost mandatat să obţină o oferă cît mai bună pentru drepturile de televizare, el putînd negocia valoarea acestora, dar nu mai jos de suma de 36 de milioane de euro. Preşedintele LPF va face publică această ofertă la ora 14:00, în cadrul unei conferinţe de presă.

Dumitru Dragomir urmează să anunţe astăzi, într-o conferinţă de presă organizată la LPF (live pe GSPTV şi gsp.ro), numele televiziunii care achiziţionează cele şase pachete rămase nevîndute la ultima licitaţie pentru Liga 1. "Le dăm pe bani mulţi. Peste ceea ce cereau cluburile. Deocamdată nu pot să spun cumpărătorul. La 14:00 o să facem o conferinţă de presă şi anunţăm", a declarat Dumitru Dragomir.

Sursele Gazetei susţin că RCS-RDS este cumpărătorul acestor şase pachete, astfel că în campionatul viitor DigiSport va transmite 7 meciuri pe etapă, Antena Group, cu GSPTV, un joc, iar Dolce o partidă.

Pînă acum, LPF a vîndut trei pachete pe 36,6 de milioane de euro plus TVA. Săptămîna trecută, la Adunarea Generală a LPF la care au fost prezenţi şi mai mulţi dintre patronii cluburilor din Liga 1, printre care Copos, Ioan Niculae, Becali şi Badea s-a stabilit suma de 45 de milioane de euro pentru cele şase pachete rămase nevîndute. Este vorba de trei ani de contract, 2011-2014.


De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (28)
nter
nter  •  27 Iunie 2011, 17:35
Postat de dinamo1990 pe 27 Iunie 2011, 16:50

Pai ar putea sa negocieze si cu alti operatori de cablu introducerea digisport in grilele operatorilor respectivi, asa ar face audienta, acoperirea ar fi de peste 80 %, dar n-ai sa vezi la noi intelegere vreodata. Oricum pe mine unul nu prea ma mai intereseaza liga 1 , si vad ca pe multi ii dezgusta ce se intampla in fotbalul romanesc.

aici depinde ce se urmareste: fie sa ai audienta, fie sa ai cat mai multi clienti pe rds (sa ramana cei prezenti si sa vina si altii), foarte multi aleg rds datorita Digi Sport (si gsp in trecut). si acum ca Digi Sport nu prea mai are concurenta, ramane un castig in continuare.

dinamo1990
dinamo1990  •  27 Iunie 2011, 16:50
Postat de carol_k pe 27 Iunie 2011, 13:56

Problema de acum incolo este la RCS-RDS,cum sa faca sa-si intoarca telespectatorii catre ei lumea fiind satula de jocurile de culise si de slaba calitate a jocurilor.poate ca n-ar strica ca piata libera sa decida....

Pai ar putea sa negocieze si cu alti operatori de cablu introducerea digisport in grilele operatorilor respectivi, asa ar face audienta, acoperirea ar fi de peste 80 %, dar n-ai sa vezi la noi intelegere vreodata. Oricum pe mine unul nu prea ma mai intereseaza liga 1 , si vad ca pe multi ii dezgusta ce se intampla in fotbalul romanesc.

ockilaaa
ockilaaa  •  27 Iunie 2011, 16:29

ia facut mitica din nou ...

Vezi toate comentariile (28)
Comentează