FOTBAL  »  Superliga  »  CFR - FCSB

Duelul-cheie care poate decide CFR Cluj - FCSB » Cum poate fi compensată lipsa de experiență a lui Vintilă

Articol de , , - Publicat vineri, 12 iunie 2020 16:41

Meciul de duminică seară aduce în prim-plan un duel tare între purtătorii numerelor 10 de la CFR și FCSB.

Chiar dacă derby-ul rundei și poate chiar al campionatului se va juca, duminică, în Gruia cu porțile închise, iubitorii fotbalului speră într-un spectacol pe măsură. Dan Petrescu știe deja ce-l așteaptă: „Meciul cu FCSB va fi trist fără spectatori, dar o să fie cu nervi, cu ţipete, urlete, dramatism. Va fi un meci strâns, cu intensitate, pe muchie de cuţit, aşa au fost mereu jocurile cu FCSB”.

Bogdan Vintilă crede că are şi el cheia succesului: „Trebuie să avem atitudine și unitate! Doar așa putem să reușim în meciul acesta. Încep să ne iasă lucrurile bine, mai ales că în ultimele jocuri am și marcat”. 

Deac vs Tănase, cheia meciului

Dacă la antrenori duelul pare unul dezechilibrat, performanţele "Bursucului" de până acum fiind incomparabile cu cele ale omologului său, fanii vor avea parte de un duel de zile mari în iarbă! Ciprian Deac vs Florin Tănase, doi dintre cei mai buni jucători din Liga 1, doi decari de clasă cu care Petrescu și Vintilă speră să dea lovitura duminică seară. 

Ciprian Deac, 34 de ani, are 13 sezoane bifate în prima ligă din România. A jucat în 267 de meciuri, a înscris de 48 de ori și a oferit colegilor săi 51 de pase decisive! Și în actualul sezon e șeful echipei. A bifat 17 meciuri și a dat opt goluri, cele mai multe din lotul celor de la CFR Cluj, plus cinci pase decisive. 

De partea cealaltă, Florin Tănase are avantajul tinereţii: are 25 de ani și șapte sezoane în prima ligă. În total a jucat în 193 de meciuri și a înscris de 52 de ori. Are și pase decisive, 30 la număr. În actualul sezon, Tase a jucat mai mult decât Deac. A fost folosit în 25 de meciuri, a marcat de șase ori, a dat patru pase decisive și s-a evidențiat și cu două penalty-uri scoase.  

„La CFR sunt jucători valoroşi, oricine poate fi erou, poate câştiga meciul. Acest campionat se va disputa până în ultima etapă. Trebuie să uităm totul de până acum, să ne concentrăm, să jucăm cel mai bun fotbal al nostru și sunt sigur că putem face lucruri mari împreună. În trecut, nu am pierdut niciun meci în play-off" 
- Ciprian Deac, mijlocaș CFR Cluj 

„Eu am spus la conferinţa de presă dinaintea meciului cu Craiova că dacă vom câştiga aceste două meciuri, cu ei şi CFR, vom avea şanse la titlu. Rămâne de văzut ce vom face la Cluj. Dacă vom câştiga, avem şanse. Dacă vom pierde, e foarte greu. Nu cred că vom mai avea şanse" 
- Florin Tănase, atacant FCSB 

Cine e mai în formă? Păun vs Coman 

Partida va consemna şi un duel între doi jucători aflaţi la cel mai bun sezon pe prima scenă! Este vorba de Adrian Păun, respectiv Florinel Coman. Jucătorul ardelenilor a marcat 7 goluri, a oferit 5 pase decisive şi a scos un penalty. Iar Florinel a înscris de 11 ori şi a dat 8 pase de gol. 

56 de meciuris-au disputat până acum în Liga 1 între CFR Cluj și FCSB: de 13 ori s-au impus clujenii, de 21 de ori au câştigat bucureştenii

5confruntări dintre cele 56 de jocuri s-au terminat fără gol, dintre care 4 cu CFR Cluj în postura de gazdă a confruntării

2,8 milioane de eurovalorează în acest moment Florin Tănase, în timp ce Ciprian Deac e cotat la 1,2 milioane de euro

Statistică pe play-off 

Duelul-cheie care poate decide CFR Cluj - FCSB » Cum poate fi compensată lipsa de experiență a lui Vintilă

VIDEO / Derby la reluarea Ligii 1! Totul despre CFR Cluj - FCSB

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1:

EXCLUSIV VIDEO Povestea concedierii lui Bergodi relatată de un fotbalist: „Toți ne-am dus să-l aducem înapoi. O să vedeți ce o să facă la Craiova” + îi cere scuze lui Gabi Torje

Pierdere importană pentru Vintilă: un jucător de bază s-a rupt și ratează derby-ul + soluția găsită de Becali

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (12)
clujcampion
clujcampion  •  12 Iunie 2020, 21:29

Deac vs Tanase.... ce ati fumat ma? Deac e fotbalist, Tanasica circar. Nu ai cum sa ii compari.

116538290032900
Alice Popa  •  12 Iunie 2020, 20:39
Postat de robotman pe 12 Iunie 2020, 19:04

*** are in ultimi 15 ani vreo 4-5 victorii in fatza stelei din liga 1 si tu spui iarasi se face de rusine? bai baiete,daca scoatem victorile din perioada cand ati fost in insolventa si nu va bagat nimeni in Steaua,aveti fix 2 victorii cu Steaua din liga 1 in ultimi 10 ani.

Mai gigi, Tudor - artizanul succesurilor lui Becali! - s-a cam retras!!

116538290032900
Alice Popa  •  12 Iunie 2020, 20:36

Lipsa de valoare a echipei lui Vintila poate fi compensata cu valoarea dovedita a lui Hategan!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează