FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Povestea concedierii lui Bergodi relatată de un fotbalist: „Toți ne-am dus să-l aducem înapoi. O să vedeți ce o să facă la Craiova” + îi cere scuze lui Gabi Torje

Articol de - Publicat vineri, 12 iunie 2020 14:48

Romeo Surdu (36 de ani) a evoluat timp de trei sezoane la FCSB, timp în care a bifat 97 de meciuri, 11 goluri și 15 pase de gol. Fostul fotbalist, reprofilat recent pe antrenorat și vlogging, a fost invitat la GSP Live, unde a povestit mai multe momente din perioada petrecută în Ghencea și ce regrete are vizavi de aceasta. 

  • În direct la GSP Live, Romeo Surdu a rememorat un episod celebru când antrenorul Cristiano Bergodi i-a ținut piept lui Gigi Becali, dându-l afară din vestiar. 
  • S-a întâmplat în 2009, la un meci din grupele Europa League, când roș-albaștrii au remizat, 0–0, pe teren propriu cu Sheriff Tiraspol. 
  • Becali l-a dat afară pe antrenor, după acel moment. 

„Când Bergodi a intrat în vestiar, Becali era acolo deja. «Vă faceți de râs, nu vă e rușine?». Bergodi nu i-a spus «Te rog frumos să ieși», i-a spus altfel (râde). Nu mai țin minte exact ce. Apoi Becali i-a spus că de mâine nu mai e antrenor și asta a fost. Toți jucătorii ne-am dus după el să-l aducem înapoi, e un om magnific. O să vedeți ce o să facă la Craiova, e un super antrenor”.  

Surdu a vorbit la GSP Live despre practicile lui Gigi Becali, care obișnuia să bage titulari anumiți jucători indiferent de cum jucau, la început, dar pe care îi și îndepărta de la echipa dacă nu dădeau randament: 

„Da, este adevărat. Dar la un moment dat îi și aruncă. Cum a fost perioada mea la Steaua. Când vine un jucător nou acolo, trebuie să joace 100%. Indiferent că este sau nu în formă. După fiecare perioadă de pregătire, știam că nu joc titular. Eu mă pregăteam pentru următoarea lună. Știam că cine vine la Steaua, nu poate să facă față. Îmi așteptam șansa. Domnul Becali mai venea în vestiar și făcea ca trenul în gară”.

VIDEO Surdu povestește ce se întâmpla în momentul în care venea Becali în „inspecție”: „Băi Bănele, hai bă tată, trage echipa”

Surdu jucat la FCSB între anii 2007-2011, cea mai prolifică perioadă din cariera sa de fotbalist. Însă a reușit să cucerească un singur trofeu, Cupa României, într-o finală cu rivala de moarte a roș-albaștrilor, Dinamo București. Romeo Surdu a dezvăluit la GSP Live un moment-cheie din acea finală, câștigată 2-1 de FCSB, cu Cosmin Olăroiu în prim-plan. „Vă dați seama cum a fost pentru mine. Am explodat pe teren, am făcut tot ce am putut doar ca să vină trofeul”.

VIDEO Surdu explică cum l-a motivat Olăroiu, când l-a trimis în teren în finala Cupei

Unul dintre regretele lui Romeo Surdu din perioada de la FCSB, este faptul că nu a jucat acolo unde s-a simțit cel mai bine, și anume pe postul de atacant. Acolo a evoluat mai mult în bandă, iar în primul an din Ghencea a fost folosit mijlocaș stânga. 

„Dacă nu mă pregăteam și nu îmi vedeam de treabă, cădeam psihic, era demoralizat și nu mai jucam niciodată la Steaua. De bine, de rău, am jucat aproape 100 de meciuri. Nu am jucat pe poziția care mie mi-ar fi plăcut, atacant. Dacă jucam atacant cu siguranță lucrurile ar fi fost altfel. Domnul Bergodi m-a pus atacant când a venit la Steaua, jucam cu Bogdan Stancu și așa am ajuns și la echipa națională. Când am jucat atacant, am fost senzațional și am ajuns la națională”. 

VIDEO Surdu regretă ca a râs și l-a ironizat pe Gabi Torje, în finala Cupei României

PORNEȘTE-ȚI NOTIFICĂRILE PENTRU A URMĂRI ÎN DIRECT EMISIUNEA GSP LIVE

  • Pasul 1: Intră pe pagina de Facebook a Gazetei Sporturilor 
  • Pasul 2: Click pe secțiunea ”Clipuri Video”  
  • Pasul 3: Accesează orice clip disponibil 
  • Pasul 4: Apasă pe cele trei puncte din colțul din dreapta al ferestrei 
  • Pasul 5: Apasă pe butonul „Pornește notificările despre clipuri video în direct”

Citește și alte știri de la GSP Live:

„Cazul Cârtița”, explicat în direct. Surdu recunoaște că a fost contactat să blătuiască un CFR - Steaua: „Las-o mai ușor”

Povestea neștiută a unei accidentări horror: „Am mâncat cu paiul. Puteam să rămân paralizat sau să mor” » Motivul ireal pentru care a fost demis medicul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
10216741700672837
Kevin Mann  •  13 Iunie 2020, 09:16

Citind ce a spus Romeo despre Bergodi, parcă nu îmi vine să cred că a existat o vreme când Steaua chiar a avut antrenori, în afară de Jiji - Protasov, Olăroiu, Bergodi, Gâlcă (care nu asculta de Jiji cel întemnițat). —— Mi-a plăcut de Romeo Surdu. A fost un fotbalist serios și bun.

1401192300199411
Daniel Irimescu  •  12 Iunie 2020, 21:33

Sturdy asta cine e ? Nu de alta dar eu m am stramutat la Scott timp dupa semifinala din cea mai importanta competitie Europeans. Benfica lisabona - Csu Steaua Bucuresti. Imi Duc aminte de cel mai bin jucatori de acel meci. Miodrag Belodedoci

steauanuefcsb
steauanuefcsb  •  12 Iunie 2020, 19:54
Postat de tristan pe 12 Iunie 2020, 16:21

ba , care *** e mai impostoare?fcsb care e club privat sau CSA STEAUA CARE SUGE SUTE DE MII DE EURO SAU CHIAR MILIONU DE EURO DE LA BUGETU DE STAT CA SA JOACE IN LIGA 4????DECI CARE *** E MAI IMPOSTOARE????

Pleaca ma prostule.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează