FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV „Cazul Cârtița”, explicat în direct. Surdu recunoaște că a fost contactat să blătuiască un CFR - Steaua: „Las-o mai ușor”

Articol de - Publicat vineri, 12 iunie 2020 12:08

Romeo Surdu (36 de ani) a pus punct carierei de fotbalist în 2019 și a început-o pe cea de antrenor, iar recent și-a descoperit o nouă pasiune: vlogging-ul. Fostul atacant a fost la GSP Live, unde a dezmințit un episod petrecut la CFR Cluj și a povestit cum s-a încercat coruperea lui. 

  • CONTEXT: În 2007, fotbaliștii Anca, Minteuan, Jula si Coroian au fost excluși din lotul lui CFR Cluj pentru că nu și-ar fi apărat corect șansele într-un meci cu Steaua.
  • În presă s-a speculat faptul că Romeo Surdu ar fi fost cel care i-ar fi „dat în gât” la conducerea clubului, iar atacantului i s-a pus eticheta de „cârtiță”.
  • Meciul respectiv s-a jucat pe 26 aprilie 2007, în Gruia, iar Steaua s-a impus cu 2-1 în fața CFR-ului. Golurile roș-albaștrilor au fost marcate de Victoraș Iacob și Dorin Goian, iar pentru ardeleni a punctat tot Goian, cu un autogol.
  • Adrian Anca și Cristi Coroian au fost scoși de pe teren în minutele 46, respectiv 58.

Romeo Surdu a prezentat la GSP Live propria sa versiune legată de acel episod și a relatat ce s-ar fi întâmplat în realitate.

„Eu am fost contactat atunci de cineva și mi s-a spus «Bă Romică, știi că e meci greu, ar trebui să o lași mai ușor». Eu când am auzit «Tu glumești, ce ai? Ești nebun la cap?». Era un prieten din fotbal persoana respectivă. Eu am luat-o ca pe o glumă prima oară, dar a venit și a doua oară. L-am avertizat că mă duc și îi spun președintelui. Atunci m-am dus și i-am povestit lui Mureșan, dar nu i-am spus numele. Asta a fost toată faza. Că ulterior s-a auzit altă discuție, asta a fost altceva.

Nu puteam să vorbesc de ei, erau frații mei. Eu ieșeam cu ei la grătare. S-au și supărat pe mine atunci. Presa a scris prostii. Eu fiind tânăr am fost contactat, dar am fost corect și i-am povestit președintelui. Asta e România, telefonul fără fir. Am vorbit ceva și s-a auzit altceva”.  

VIDEO Surdu explică „Cazul Cârtița” și ce s-ar fi întâmplat de fapt

„Domnul Mureșan îmi spunea «Tu ești copilașul meu». Lucrurile astea deranjează, creează invidie. Eu nu știam atunci, îmi plăcea, mă simțeam răsfățat. La Cluj eram zeu, chiar eram zeu acolo. Apoi am venit la București, unde e o nebunie totală. Nu mă așteptam. După Brașov am plecat la Cluj pentru că îmi era frică de București. Simțeam că nu sunt pregătit, că nu sunt copt” 
-Romeo Surdu, fost atacant

Întrebat la GSP Live dacă a jucat vreodată în meciuri trucate, Surdu a spus: „Sincer, nu știu. Poate am jucat. La Brașov am fost contactat de la alte echipe să îmi apăr corect șansele. Când m-au sunat, m-a pufnit râsul «Voi sunteți nebuni, păi cine nu vrea să bată Steaua? Nu mă mai sunați cu măgării. Eu oricum mănânc pământul»”.  

PORNEȘTE-ȚI NOTIFICĂRILE PENTRU A URMĂRI ÎN DIRECT EMISIUNEA GSP LIVE

  • Pasul 1: Intră pe pagina de Facebook a Gazetei Sporturilor
  • Pasul 2: Click pe secțiunea ”Clipuri Video”
  • Pasul 3: Accesează orice clip disponibil
  • Pasul 4: Apasă pe cele trei puncte din colțul din dreapta al ferestrei
  • Pasul 5: Apasă pe butonul „Pornește notificările despre clipuri video în direct”

Citește și alte știri de la GSP Live:

Dezvăluiri la GSP Live. Momentul care putea da peste cap „Generația de Aur”: „Înainte de meciul decisiv, Hagi și Petrescu au fost dați afară din antrenament”

Un fost internațional și campion cu Dinamo s-a alăturat programului DDB: „Dinamo m-a ajutat foarte mult, așa dau puțin înapoi”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
flintstone
flintstone  •  13 Iunie 2020, 14:58
Postat de cuviosul_pafnutie pe 12 Iunie 2020, 19:07

Norocul nostru a fost ca Surdu a ratat acea ocazie rarisima intr-un meci din deplasare cu Franta,fiindca daca inscria-avand si numele potrivit,in rezonanta cu Mutu, ar fi devenit peste noapte... mare vedeta!Altfel, se pare ca a fost un baiat cu o copilarie chinuita-crescut pe la o trupa de circ-si a fost sprijinit mult de Razvan Lucescu-cand era antrenor la Brasov-si chiar a fost cununat de acesta!

Surdu si cu Mutu s-ar fi inteles de minune in atac...daca mingea s-ar fi numit braille

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  12 Iunie 2020, 19:07
Postat de blahblahblah111 pe 12 Iunie 2020, 13:41

HAHAHAHAHAHA. si la cateva luni dupa a semnat cu fc fcsb. Surdu a fost dintotdeauna mai incet la minte, era parodie cum incerca lucescu jr sa il forteze la nationala. Aparent inca de pe vremea aia se folosea gigi de tactica "joci prost cu noi, vii la noi dupa".

Norocul nostru a fost ca Surdu a ratat acea ocazie rarisima intr-un meci din deplasare cu Franta,fiindca daca inscria-avand si numele potrivit,in rezonanta cu Mutu, ar fi devenit peste noapte... mare vedeta!Altfel, se pare ca a fost un baiat cu o copilarie chinuita-crescut pe la o trupa de circ-si a fost sprijinit mult de Razvan Lucescu-cand era antrenor la Brasov-si chiar a fost cununat de acesta!

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  12 Iunie 2020, 18:59
Postat de blahblahblah111 pe 12 Iunie 2020, 14:19

haha, poate imi aduc aminte de parodia de la iasi cu qaka in prim plan. a fost de 10 ori mai bine prin simplu fapt ca fc fcsb au avut om blatuit in totalitate si tot au pierdut campionatul contra unei echipe pe care o batuse toata lumea :)))))))))))))

In multe-prea multe meciuri-a umblat vicleanul machidon cu dolaari la fundasii si portarii echipelor adverse!Atat era de tare in parcare-protejat de Hrebenciuc si de Basescu-incat nu s-a sfiit sa il demaste chiar el lui Ioan Niculae de la Astra,pe fundasul Mihalache care a trantit meciul pentru 10 mii de dolaari!Mai recent ne aducem aminte de prestatiile comice ale lui Miu de la Gaz Metan si ale lui Balasa in ultimul meci al lui Piturca la Craiova!Si toti specialistii-cu ghilimelele de rigoare-au tacut ca *** in iarba!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează