FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - DINAMO, JOI, ORA 21:00, DOLCESPORT, DIGISPORT, LOOKTV ȘI LIVETEXT GSP.RO

Duelul titanilor » Derby-ul CFR Cluj - Dinamo pune față în față cei mai valoroși fundași dreapta români din ultimele decenii

Articol de - Publicat miercuri, 09 august 2017 08:59

Cei mai buni fundași dreapta ai României din ultimele trei decenii, Petrescu și Contra, se întâlnesc în premieră ca antrenori, mâine, în Gruia.

Confruntare inedită în fotbalul românesc între două nume de excepție: Dan Petrescu (49 de ani) versus Cosmin Contra (41 de ani)! Cei mai buni fundași dreapta ai "tricolorilor" după Revoluție nu s-au mai duelat în calitate de tehnicieni.

Pe lângă amiciția ce-i leagă - ultima dată, în vară, în Slovenia, au rezolvat după câteva cafele schimbul Nistor - Nascimento -, cei doi sunt uniți și de faptul că au fost colegi și, totodată, concurenți la prima reprezentativă.

4selecționeri au prins împreună cei doi: Iordănescu, Pițurcă, Ienei și Boloni

3titluri de antrenorul anului a strâns Petrescu în Ancheta Gazetei Sporturilor: 2008, 2009, 2011

2trofee are "Bursucul" ca antrenor: campionatul cu Urziceniul (2009) și Supercupa cu ASA (2015). "Guriță" are tot două: Cupa României cu Petrolul (2013) și Cupa Ligii cu Dinamo (2017)

I-a luat numărul după 2000

"Bursucul" și "Guriță" s-au întâlnit vreme de 4 ani la națională. Au doar 5 meciuri jucate împreună, plus alte 3 în care unul l-a schimbat pe celălalt! Amândoi au făcut parte din lotul României la Euro 2000 și, pentru a-i face loc lui Contra, în plină ascensiune, selecționerul de atunci, Emeric Ienei, l-a mutat pe Petrescu în stânga.

În schimb, actualul dinamovist a pierdut două turnee finale, Euro 1996 și Mondialul din 1998, din cauza concurenței cu mult mai bine cotatul său coechipier la acea vreme. Dan a avut monopol pe numărul 2 la prima echipă a "tricolorilor", ca membru marcant al Generației de Aur, de aceea Cosmin purta 22 la națională. După ce Petrescu și-a încheiat cariera, Contra a luat el 2-ul. 

2001e anul în care Contra a fost desemnat cel mai bun fotbalist în Ancheta GSP

7goluri în 73 de meciuri la prima reprezentativă a marcat Contra

12goluri în 95 de meciuri la națională a marcat Petrescu

"Dan nu trebuie să se teamă, atât timp cât are parte de arbitraje corecte. Clujenii arată foarte bine fizic, tactic, speculează orice greșeală"
Cosmin Contra, antrenor Dinamo

"Va fi un derby al campionatului între doi prieteni. Dan pune presiune pe arbitri când spune că se teme de ei. Și mie mi-e frică să mă duc la Cluj la ce penalty-uri a avut Dan în ultimul timp"
Adrian Mutu, director general Dinamo

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședință CHEIE la Rapid: Dan Șucu a luat deja decizia în cazul lui Cristiano Bergodi!


Comentarii (17)
gtn5
gtn5  •  09 August 2017, 14:53

rapid_visiniu ,deci in mintea ta un meci acum intre *** si dinamomu e un derby,muhahahahaaaaaaaaaaaaaaaa,esti tare ca si ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

rinist
rinist  •  09 August 2017, 14:33
Postat de conasu_boeru pe 09 August 2017, 12:17

Măi cetățene, tu nu mai găsești deloc *** alea ?!

bravo boerica :)))

109097349745292
Cici Demedici  •  09 August 2017, 13:35

din pacate au inceput scuzele de a fi invins de amindoi antrenorii. unul spune ca ii e frica de arbitraj cind exact astia le-au dat lovituri de pedeapsa mai mereu. celalalt face crize de nervi si da cu pumnul in geam pirzindu-si controlul si lasind un gust amar jucatorilor si nu numai. contra trebuie sa fie realisti. categoric ca se pot intimpla multe in meci el avind si varianta jucului nul. ca fotbal cfr este o echipa batrina ca stil de joc care nu promoveaza atacul si fiind pozitionala asteptind greseala adverrrsarului. in afara de deac nu au cine stie ce pe cind dinamo cu nacimento, solomeo, hanka pot decide multe. au mai multa inventivitate in joc. iar contra va sti sa ii duca pe jucatori sa faca un meci bun. petrescu stie foarte bine asta si are doar linistea banilor de la club ca au stadion etc. dar stie ca este limitat si acum ca vine un meci al adevarului vrea sa se vaite inainte de a incepe. a jucat cu stifturi si a avut noroc. acum lucrurile se schimba. mi-as dori sa le dea o lectie smecherilor de la cfr. si este posibil. asa ca bafta dinamo iar tu contra controleaza-ti nervii si folosestei cu jucatorii tai pentru a avea un moral bun si sa joace bine. la dinamos int multe probleme si atunci este nevoie de un cap limpede. daca si tu ti-l pierzi adio.... bafta!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează