FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI

Poli Iași și-a adus portar cu 4 titluri cucerite cu Sheriff Tiraspol și cu meciuri în Champions League și Europa League

Dumitru Celeadnic a semnat cu Poli Iași. 
Foto: Imago
Dumitru Celeadnic a semnat cu Poli Iași. Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 08 iunie 2023 13:25 / Actualizat joi, 08 iunie 2023 14:15

Fostul portar al celor de la Sheriff Tiraspol, Dumitru Celeadnic (31 de ani), este noul jucător al celor de la Poli Iași, nou-promovată în Liga 1. Despre venirea lui Celeadnic în Copou a scris GSP în urmă cu câteva zile. 

Clubul din Superliga care râde în continuare de regulile FRF » A simulat astăzi că își prezintă noul antrenor: „Îi urăm bun venit și mult succes!”
ANTRENOR DE DECOR
Clubul din Superliga care râde în continuare de regulile FRF » A simulat astăzi că își prezintă noul antrenor: „Îi urăm bun venit și mult succes!”

Dumitru Celeadnic, noul portar al lui Poli Iași 

Miercuri, internaționalul moldovean a efectuat vizita medicală alături de noii lui colegi, au anunțat ieșenii pe pagina de Facebook a clubului. Celeadnic se va alătura lotului lui Leo Grozavu după ce va reveni de la acțiunea echipei naționale. 

Poli Iași și-a adus portar cu 4 titluri cucerite cu Sheriff Tiraspol și cu meciuri în Champions League și Europa League
Dumitru Celeadnic, la vizita medicală

Fostul fotbalist al campioanei Moldovei a fost chemat pentru meciurile pe care Republica Moldova le dispută împotriva Albaniei (17 iunie) și Poloniei (20 iunie), în preliminariile EURO 2024. 

6 selecțiiare Celeadnic în tricoul naționalei Republicii Moldova

Dumitru Celeadnic era legitimat la Sheriff Tiraspol din ianuarie 2019, după despărțirea de Petrocub Hîncești. A jucat 56 de meciuri în tricoul trupei din Transnistria, reușind să mențină poarta intactă în 34 de rânduri. 

Chiar dacă era rezerva grecului Georgios Athanasiadis, Celeadnic a bifat o apariție în grupele Ligii Campionilor, în stagiunea 2021-2022. Moldoveanul a fost titular la Milano, contra lui Inter, în înfrângerea suferită de Sheriff în fața italienilor, scor 1-3. 

7 trofeea cucerit Dumitru Celeadnic cu Sheriff Tiraspol: 4 campionate și 3 Cupe ale Moldovei

În acest sezon, Dumitru Celeadnic a adunat 12 meciuri în toate competițiile (campionat, cupă, Europa League și Conference League) pentru Sheriff Tiraspol. Înainte de a ajunge la Tiraspol, Celeadnic mai jucase la Dacia Buiucani, FC Speranța Crihana Veche, Dacia Chișinău și Dinamo Auto Tiraspol. 

Sorin Șerban, alt transfer efectuat de Poli Iași 

Un alt jucător care va ajunge la Poli Iași este Sorin Șerban (23 de ani), fostul fundaș stânga al celor de la FCSB. Șerban se va alătura lotului lui Leo Grozavu vineri, 9 iunie. Tot vineri ar urma să ajungă în probe și aripa dreaptă albaneză Sabah Kerjota (21 de ani), ultima dată legitimată la Vigor Senigallia, în Serie D. 

Ultimii fotbaliști care vor reveni în Copou pentru reunire vor fi englezul Shayon Harrison, care va sosi marți. Și Darius Deac, revenit după împrumutul la Știința Miroslava, va sosi la Iași tot marți. 

Față de sezonul trecut, Poli a renunțat la Tudor Telcean, Viorel Lică și Francisc Cristea, primii doi fiind la final de contract. Alexandru Musi, împrumutat de la FCSB, ar putea continua în Copou, pentru că vicecampioana României se va baza pe Matei Tănasă. Ștefan Ștefanovici și Ionuț Ailenei, care au fost împrumutați la Sporting Juniorul Vaslui, ar urma să continue și ei la Poli Iași.

Cantonament în Bulgaria pentru Poli Iași 

În perioada 19-24 iunie, Poli Iași va pleca într-un cantonament în județul Neamț. Stagiul de pregătire centralizată principal al verii va avea loc în perioada 26 iunie – 7 iulie, în Bulgaria.

Citește și: 

De la Steaua, direct în Europa » Sepsi l-a prezentat astăzi pe jucătorul dat afară de „militari”

Fenomenul! Jude Bellingham ar putea fi cel mai scump jucător din istoria lui Real Madrid și al 5-lea din istoria fotbalului! Dortmund, o mașină de bani

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  08 Iunie 2023, 14:59

...nici un moldovean din Iasi nu comenteaza despre echipa aceasta ...unde s userii din Iasi ?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close