FOTBAL  »  Superliga  »  TRAGEDIE

Dumitru Dragomir, după dispariția prietenului Mircea Pascu: „Am vorbit cu el acum două săptămâni”

Dumitru Dragomir regretă dispariția lui Mircea Pascu
Dumitru Dragomir regretă dispariția lui Mircea Pascu

Articol de - Publicat joi, 17 septembrie 2020 11:23 / Actualizat joi, 17 septembrie 2020 11:41

Mircea Pascu, fostul președinte al Federației Române de Fotbal, a încetat din viață, miercuri, 16 septembrie 2020, la vârsta de 85 de ani. Dumitru Dragomir regretă dispariția fostului său prieten.

„Dumnezeu să-l odihnească! Mi-a fost prieten, nu doar cunoștință. Chiar acum 2 săptămâni am vorbit cu el, se simțea bine... dar uite ce s-a întâmplat. 

Am pățit și eu un necaz... atunci când mi-a murit fiul, el a fost primul care a venit la mine! Noi aveam un grup, ne strângeam să mâncăm împreună. A fost un om cultivat... în situații de genul, nici nu știi ce Dumnezeu să spui”, a afirmat Dragomir, vizibil afectat, pentru Gazetă.

A murit Mircea Pascu

Dumitru Dragomir, după dispariția prietenului Mircea Pascu: „Am vorbit cu el acum două săptămâni”


Mircea Pascu, omul care a condus Federația Română de Fotbal în 1990, din postura de președinte (a ocupat și funcția de președinte executiv în intervalul 1983-1990), a murit la vârstă de 85 de ani. Diagnosticul decesului a fost embolie pulmonară, dat de medicii de la Spitalul Victor Babeș.

Fotbalul nu a fost singurul sport cu care a cochetat. Pascu a practicat și tenisul, voleiul, baschetul și rugby-ul. Și în ultimii ani ai vieții, Mircea Pascu a fost la curent cu tot ce mișca în sportul românesc și internațional. 

Într-un interviu acordat anul trecut pentru Libertatea, acesta povestea începuturile iubirii pentru sport: „Mi-a plăcut de mic fotbalul, unde am ajuns, la Petroșani, la 10 ani, împreună cu băiatul fostului internațional Cibi Braun. «Hai, mă, cu mine la fotbal!», m-a îndemnat Braun junior. M-am dus și pentru că la echipa mare a Jiului era antrenor Cibi. Eram cam firav, dar alergam și dădeam bine în minge, i-a plăcut antrenorului de mine. Din păcate, pe teren mic zburdam, dar pe teren mare era altceva, așa că am trecut la alt sport”.

Citește mai multe știri de actualitate:

Se mai joacă meciul Topola - FCSB? Apare un pericol major, deși până diseară nu se mai face niciun test COVID!

Un nou contestatar pentru proiectul de la Dinamo: „Așa nu faci performanță! Azi promitem, mâine dăm faliment”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
lionforever
lionforever  •  17 Septembrie 2020, 17:28

Într-o săptămână două poate discutați iarăși...

jgcwgwgvgebtr
jgcwgwgvgebtr  •  17 Septembrie 2020, 14:54
Postat de adiktedz pe 17 Septembrie 2020, 12:13

Astept momentul cand o sa ne scapam de toti babalacii astia comunisti, sa putem incepe de la 0 . un refresh total(si nu doar in fotbal) Din pacate unii se incapataneaza si traiesc peste 90 ani.

I locul lor vin copiii lor. Au trecut 30 de ani de la un comunism care a durat 45. Cat de prosti puteti fi sa credeti ca comunismul e de vina? Noi romanii suntem de vina prostilor. In primul rand pentru ca romanul nu a fost educat de sute de ani. Singura perioada cu grad mare de alfabetizare a fost perioada comunista. Inainte de asta prosti bata. Educat era doar cine isi permitea studii la Paris sau Viena. Incet incet ne revenim. Distrugem invatamantul comunist ca sa fie educati doar cei care studiaza in Europa. Nu inteleg aversiune animalica a romanilor contra educatiei. Si nici prostia profunda, inconfundabila.

bazinga
bazinga  •  17 Septembrie 2020, 13:56

Nea Mitica, asa e, sa te cureti in floarea varstei, la numai 85 de anisori, e o chestie si o mare surpriza !Bine ar fi fost ca in locul lui, sa te fi luat pe tine madam cu coasa!Nu mai e mult, iti vine si tie randul, la cate pacate ai , maine te poti curata!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează