FOTBAL  »  LIGA 1  »  FCSB

FCSB nu rămâne fără bani după problemele celor de la City Insurance: „Nu vă imaginaţi câtă avere are. El e principalul sponsor”

Andrei Cordea
Foto: GSP
Andrei Cordea Foto: GSP

Articol de GSP - Publicat luni, 20 septembrie 2021 19:33 / Actualizat luni, 20 septembrie 2021 20:22

Dumitru Dragomir, fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal, a vorbit despre posibilele probleme pe care FCSB le-ar putea întâmpina după ce principalul sponsor, City Insurance, este în plin proces de faliment.

Dragomir consideră că roș-albaștrii nu vor avea probleme cu banii, deoarece patronul echipei, Gigi Becali, nu duce lipsă de bani și poate ține singur FCSB-ul.

„Îl doare în pălărie pe Gigi că nu o să-i mai aibă pe ăştia sponsori. Nici nu vă imaginaţi câtă avere are Gigi. Nu-şi poate imagine cineva vreodată ce avere Gigi. 

Să mai găsească alt sponsor? Pentru ce? El este principalul sponsor, el dă toţi banii acolo”, a declarat Dumitru Dragomir, potrivit Telekom Sport.

City Insurance a rămas fără autorizație de funcționare

City Insurance este cel mai important partener comercial al celor de la FCSB. Înțelegerea actuală dintre cele două entități era în vigoare până în anul 2023, dar poate fi încheiată prematur. Compania de asigurări a rămas fără autorizație de funcționare. 

„Pentru protejarea asiguraţilor, Consiliul A.S.F. a decis retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A., în conformitate cu prevederile art. 110 din Legea nr. 237/2015, constatarea stării de insolvenţă a Societăţii Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A., astfel cum este definită de art. 5 alin. (1) pct. 31 lit. a) şi lit. b) din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, cu modificările şi completările ulterioare şi promovarea de către A.S.F. a cererii privind deschiderea procedurii falimentului împotriva societăţii, conform dispoziţiilor art. 249 din legea referită”, a transmis Autoritatea de Supraveghere Financiară, într-un comunicat de presă.

Câți bani primește FCSB de la City Insurance

  • 800.000 de euro pe an pentru afișarea brandului City Insurance pe tricouri și pe panouri publicitare la meciurile de acasă
  • 200.000 de euro bonus pentru câștigarea titlului în Liga 1
  • 100.000 de euro bonus pentru câștigarea Cupei României
  • 300.000 de euro bonus pentru calificarea în grupele Champions League
  • 200.000 de euro bonus pentru calificarea în grupele Europa League

Cum a ajuns City Insurance sponsor la FCSB cu ajutorul lui Hrebenciuc

Colaborarea dintre FCSB și City Insurance a apărut într-un moment extrem de delicat pe care clubul l-a traversat. În vara lui 2013, în postura de campioană, FCSB a ajuns pe masa Comisiei de Disciplină a UEFA după ce Gigi Becali fusese condamnat la închisoare în dosarul de dare de mită care avea legătură directă cu fotbalul, acea recompensă de 1,7 milioane de euro oferită celor de la U Cluj, în 2008, pentru a o bloca pe CFR în ultima etapă. 

Cu Becali în închisoare, dar și cu amenințarea UEFA, Steaua a primit ajutor financiar din partea lui Andrei Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hrebenciuc, un apropiat al lui Becali, care i-a convins pe cei de la City Insurance să devină sponsorul echipei. 

În vara lui 2018, City nu doar că a prelungit înțelegerea cu FCSB, dar a luat și o altă decizie care a avut o implicare directă în cadrul echipei. A plusat cu 100.000 de euro la contract, cu condiția ca suma să meargă la Filipe Teixeira, în privința căruia Gigi Becali nu era foarte convins dacă să-i mai propună să rămână la echipă. 

Teixeira a semnat până în vara lui 2019 și a fost unul dintre cei mai importanți fotbaliști ai FCSB-ului.

Citește alte știri din Liga 1:

L-a trimis în Liga 3! » GSP a aflat decizia lui Dan Petrescu în cazul ultimului transfer bifat de CFR

Prima reacție a lui Rednic despre revenirea în Ștefan cel Mare: „E un risc pentru imaginea mea. Dacă nu era vorba de Dinamo, nu stăteam la discuții!”

Playtech: Ce muncește Bănel Nicoliță acum și câți bani câștigă de când a fugit din România (exclusiv)


Comentarii (5)
csa.tribune.goale
csa.tribune.goale  •  21 Septembrie 2021, 12:33

Daca Betano da 800.000 eur era clar ca acest contract era prost

csa.tribune.goale
csa.tribune.goale  •  21 Septembrie 2021, 12:33
Postat de marcelclujnapoca pe 21 Septembrie 2021, 05:45

City Insurance pe pieptul FCSB si voi mai cautati oamenii statului paralel ??? Sunteti de tot rasul !

Nu ii cautam, stim ca sunt la CFR

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  21 Septembrie 2021, 05:45

City Insurance pe pieptul FCSB si voi mai cautati oamenii statului paralel ??? Sunteti de tot rasul !

Vezi toate comentariile (5)
Comentează