FOTBAL  »  Superliga  »  PROCES

UPDATE A avut loc un nou termen în procesul în care Dumitru Dragomir este acuzat de luare de mită » Ce s-a întâmplat Înalta Curte de Casație și Justiție

Dumitru Dragomir
Dumitru Dragomir

Articol de - Publicat marti, 25 aprilie 2023 10:24 / Actualizat marti, 25 aprilie 2023 15:08

Azi a avut loc un nou termen în procesul în care Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, a fost acuzat de luare de mită în valoare de 3 milioane de euro în perioada 2009-2011 de la Ioan Bendei, administratorul firmei RCS / RDS, care câștigase licitația drepturilor TV pentru Liga 1 în perioada respectivă.

UPDATE 15:00 » Pronunțare amânată

Judecătorii au decis amânarea pronunțării pentru data de 23 mai.

Procurorul a cerut în timpul ședinței ca Tribunalul să permită urmărirea inculpaților, în timp ce avocații s-au apărat susținând că faptele s-au prescris. 

UPDATE 12:50 » A început procesul

După o întârziere de 50 de minute, au început audierile. Dumitru Dragomir nu a venit la Înalta Curte de Casație și Justiție, ci doar avocatul său. 

În sală sunt aproximativ 14 persoane, la locurile destinate părților implicate în proces. Dintre aceștia, aproximativ 10 sunt avocați.

Azi e așteptat să vină și Ioan Bendei, administratorul de atunci al RCS&RDS.

UPDATE 12:00 » Procesul întârzie

Deși trebuia să înceapă de la ora 12:00, procesul va întârzia. În sala de ședințe a secției unice încă se judecă un alt dosar, care a început de la ora 9:00. 

Dosarul „Dragomir - RCS/RDS”: Bani disimulați în contractul pentru salonul de evenimente

Astăzi, începând cu ora 12:00, la Înalta Curte de Casație și Justiție, magistrații vor avea „pe masă” dosarul lui Dumitru Dragomir, care este așteptat și el în fața judecătorilor. 

Potrivit procurorilor, în perioada aprilie 2009 – mai 2011, Dumitru Dragomir ar fi pretins suma de 3,5 milioane de euro de la Ioan Bendei, administrator şi acţionar RCS/RDS, din care ar fi primit 3,1 milioane euro. 

Banii primiţi ar fi fost disimulaţi sub forma unor plăţi operate într-un contract de asociere în participaţiune, încheiat la 15 august 2009, pentru finanţarea unui local administrat de fiul lui Dragomir, „Crystal Palace Ballrooms". RCS/RDS câștigase licitația drepturilor TV pentru perioada 2008-2011, în care Dragomir era președintele LPF.

Citește și alte știri de actualitate: 

Dumitru Dragomir, după conferința lui Becali: „Cum dracu' să nu mă bag să cumpăr FCSB? Dar cu 25 de milioane, nu mai mult”
FCSB
Dumitru Dragomir, după conferința lui Becali: „Cum dracu' să nu mă bag să cumpăr FCSB? Dar cu 25 de milioane, nu mai mult”
Detaliile litigiului dintre Nicolae Badea și CS Dinamo, care riscă să întârzie demolarea stadionului Dinamo: „Există un proces verbal”
Dinamo
Detaliile litigiului dintre Nicolae Badea și CS Dinamo, care riscă să întârzie demolarea stadionului Dinamo: „Există un proces verbal”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
inshallah
inshallah  •  25 Aprilie 2023, 21:01

la multi ani! cu executare! (cum se zice)

romeverest
romeverest  •  25 Aprilie 2023, 15:10

Daca nu a intervenit preacriptia, condamnarea este sigura !! Toata viata individul asta a trait numai din aranjamente si spagi !! Jenant personaj !!

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  25 Aprilie 2023, 13:15

deci a pretins. sa ia mita 3,5 milioane si a si luat 3,1 milioane de euro???? pai va trebuie 12 ani? eu as fi destituit justitia Romana care are cazul ! ! ! va dau eu solutia juridica ...SE PRESCRIE FAPTA securistului de la Victoria Bucuresti !!! Din cauza spagilor voastre nu intram in Schengen si nu luam viza de America ...Coruptilor din justitie !...auzi judecator sa ia spaga de la Fratii Becali......tara nimanui .....Romania..... TREZESTE-TE !!!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close