FOTBAL  »  Superliga  »  PROCES

Procesul lui Dumitru Dragomir se reia de la zero! În primă instanță fusese condamnat la 4 ani pentru luare de mită

Articol de GSP - Publicat luni, 01 noiembrie 2021 12:44 / Actualizat luni, 01 noiembrie 2021 13:19

Procesul în care Dumitru Dragomir, fostul șef al LPF, e acuzat de luare de mită se va relua de la zero.

Azi, Curtea de Apel a decis ca procesul să se rejudece, la Curtea de Apel, nu la Tribunal, acolo unde Dumitru Dragomir a fost condamnat în ianuarie 2019, în primă instanță, la 4 ani cu executare, pentru că ar fi încasat mită de 3,5 milioane de euro.

Procesul lui Dragomir, reluat de la zero

Curtea de Apel susține că procesul trebuia să nu fie judecat de Tribunalul București pentru că fiul lui Dumitru Dragomir, inculpat și el, dar achitat, e avocat, și doar Curtea de Apel poate judeca un astfel de caz, potrivit ProTV.

Alături de Dragomir, și omul de afaceri Ioan Bendei, administratorul firmei RCS / RDS, a primit o condamnare de 4 ani cu executare.

Dosarul „Dragomir - RCS/RDS”:  Bani disimulați în contractul pentru salonul de evenimente

Potrivit procurorilor, în perioada aprilie 2009 – mai 2011, Dumitru Dragomir ar fi pretins suma de 3,5 milioane de euro de la Ioan Bendei, administrator şi acţionar RCS/RDS, din care ar fi primit 3,1 milioane euro. 

Banii primiţi ar fi fost disimulaţi sub forma unor plăţi operate într-un contract de asociere în participaţiune, încheiat la 15 august 2009, pentru finanţarea unui local administrat de fiul lui Dragomir, „Crystal Palace Ballrooms". 

RCS/RDS câștigase licitația drepturilor TV pentru perioada 2008-2011, în care Dragomir era președintele LPF.

10 oameniapar ca inculpați în dosarul drepturilor TV 2008-2011

VIDEO Dumitru Dragomir, intervenție la GSP Live după FCSB - FC Argeș: „Piteștenii au jucat foarte bine, dar au pierdut ca fraierii”

Citește și: 

EXCLUSIV Incredibil: LPF vrea să schimbe pe furiș regula care o expune pe FCSB! Cerere adresată către FRF fără să anunțe cluburile din Liga 1

EXCLUSIV Doar Gigi Becali e non-grata peste tot » Ce echipă din afara Capitalei a fost acceptată pe stadionul „Arcul de Triumf”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
risc_mix
risc_mix  •  01 Noiembrie 2021, 18:30

Asta e justitia romana. Cine asteapta dreptate in Romania e un naiv. Justitia este aspra doar cu cei amarati, saraci, fara sprijin. Pe aia ii rupe. Asa a scapat infractoru' asta si in cazul ,,dezafilierii Craiovei''. Pe procedura. Adica pe chichite. Pai ce ba, Tribunalul nu stia ca nu are dreptul sa judece? Isi bat joc de romani. i

karpathin
karpathin  •  01 Noiembrie 2021, 16:34

Este clasica strategia: se trage de timp pentru ca sa scape de puscarie. Au reluat procesul deoarece era prea de tot ca Dragomir, combinatorul-combinatorilor si tartorul-tartorilor, sa scape nevinovat. Reluand procesul, se mimeaza preocupare pentru dreptate si adevar. In realitate, timpul trece, Dragomir va ramane si cu banii si fara vreo zi de stat la mititica. Vrajeala romaneasca, un stat esuat si mancat de coruptie, este incompabibil cu justitita. Daca ar fi fost invers toate averile smecherilor ar fi fost confiscate pana acum dar realitatea este ca toti scapa cu banii neatinsi si fara sa stea in inchisoare.

freddy
freddy  •  01 Noiembrie 2021, 14:40

Se prescrie fapta pana se rejudeca. Asta e. Scapă...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează