FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - SĂGEATA 5-0

După 52 de ani! » Kapetanos a egalat o performanţă ce data din vremea în care Ienei şi Halagian se duelau pe teren

Articol de , - Publicat luni, 16 septembrie 2013 00:00 / Actualizat luni, 16 septembrie 2013 10:18

Pantelis Kapetanos a redebutat în Ghencea împotriva celor de la Săgeata Năvodari.

Introdus pe teren la pauză, grecul a punctat de două ori, în minutul 72, din penalty, şi cu 7 minute înainte de final. La Steaua, ultima oară cînd o nouă achiziţie a reuşit o "dublă" în primul meci a fost în sezonul 1961-1962, cînd Ioan Tomeş, adus de la Crişana Oradea, a marcat de două ori în poarta lui Dinamo Piteşti, pe 26 octombrie 1961!

Atunci, în tricoul roş-albastru evolua şi fostul mare antrenor Emeric Ienei, care i-a şi pasat decisiv lui Tomeş la cea de-a doua reuşită a sa. Steliştii au cîştigat acea partidă, după ce argeşenii reuşiseră să deschidă scorul cu golul altui fotbalist ce avea să ajungă un tehnician celebru, Florin Halagian! Ioan Tomeş a rezistat la Steaua timp de două sezoane, pînă în vara lui 1963. În această perioadă a izbutit să marcheze în total de 10 ori în 23 de prezenţe în tricoul roş-albastru.

"Ce mai ziceţi acum?"
În momentul în care a fost readus la Steaua, managerul Stelei, Mihai Stoica, a fost criticat de o parte a fanilor stelişti. Aceştia i-au reproşat managerului transferul atacantului de 30 de ani pe contul lui de Facebook, mai ales că suporterii din Ghencea l-ar fi preferat pe Wesley Lopes, fotbalist ce de asemenea negocia cu roş-albaştrii la vremea respectivă! MM le-a răspuns atunci: "Să văd eu ce mai ziceţi cînd va reuşit Pantelis prima dublă în tricoul Stelei!".

Elenul a fost jucătorul pentru care conducătorul a insistat. În ianuarie, într-un interviu acordat Gazetei, MM Stoica spunea: "Kapetanos e singurul fotbalist de care consider că nu trebuia să ne despărţim. Regret că a plecat, dar aşa a fost să fie! Trebuia să plece atunci".


20.000 de euro e salariul lunar al lui Kapetanos la Steaua, fiind cel mai bine plătit jucător alături de Varela

34 de goluri în 83 de meciuri în tricoul Stelei în toate competiţiile e borna pe care a atins-o Pantelis cu cele două reuşite ale sale de sîmbătă seara


"E bun, e foarte bun! Vom vedea dacă Mister ne va pune să jucăm împreună sau ne va roti între noi"
Federico Piovaccari, atacant Steaua

Lumea la 1961
- 20 ianuarie: John F. Kennedy a devenit preşedinte al SUA
- 12 aprilie: zborul primului cosmonaut din lume, Iuri Gagarin
- 1 iulie: s-a născut Lady Diana
- 16 iulie: Iolanda Balaş a stabilit, la Sofia, un record mondial la săritura în înălţime: 1,91 m
- 13 august: a început ridicarea Zidului Berlinului

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (25)
avocatulreloaded
avocatulreloaded  •  16 Septembrie 2013, 15:42
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

iar tu ma ? esti pe articolele stelei si te dai mare filosof ! hai plimba ursul !

uzu_buzu_
uzu_buzu_  •  16 Septembrie 2013, 15:40

Ce misto :) La Steaua cele mai mari salarii le au doi jucatori veniti ieri, nu aia care au tras si au dus echipa in CL, nu aia vare s-au spetit ... Kape ... Jucator bunicel. Da' nici decum o rezolvare pentru CL.

imperator1
imperator1  •  16 Septembrie 2013, 11:30
Postat de adrian84. pe 16 Septembrie 2013, 11:29

Asa ceva sa spui cand nu o sa te mai ascunzi dupa fusta vaalahei :))

Bleah, fugi de aici scârbă !

Vezi toate comentariile (25)
Comentează