FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dusan Uhrin jr, întrebat dacă se gândește să plece de la Dinamo » Replică după acuze: „Nici Lucescu nu vorbește rusa”

Articol de - Publicat joi, 05 mai 2022 13:02 / Actualizat joi, 05 mai 2022 13:46

Dusan Uhrin jr, antrenorul lui Dinamo,  nu este mulțumit. Până la barajul (22/29 mai) cu locul 3 din Liga 2, pentru menținerea în Liga 1, roș-albii mai au două etape, vineri seară, la Botoșani, apoi cu UTA, în „Ștefan cel Mare”.

Echipa va pleca astăzi cu autocarul spre nordul Moldovei, în schimb, la revenirea în Capitală, cehul le-a pregătit jucătorilor un cadou: au week-end liber.

La conferința de presă de astăzi, tehnicianul a avut momente când a fost tăios, presiunea misiunii sale, de a menține Dinamo în Liga 1, fiind colosală. La întrebările mai delicate despre jucători, le-a recomandat jurnaliștilor să dialogheze direct cu cei în cauză. 

Apoi, a fost supărat de faptul că este întrebat vizavi de o eventuală plecare a sa din „Ștefan cel Mare”. Nu l-a mulțumit nici detaliul că Dinamo s-a desprins greu de echipa de puști ai lui Gaz Metan și cu un om în plus. A încheiat spunând că nu se teme de nimeni și de nimic la baraj.

Dusan Uhrin: „Nu mă întrebați pe mine de plecarea de la Dinamo”

Fiecare meci e important pentru mine, de acum, în perspectiva barajului. Vom avea două meciuri importante, nu ne concentrăm acum prea mult pe oponenți, trebuie să fim focusați pe noi! Știm că partida cu Botoșani e foarte grea, e importantă pentru noi, dar am decis să ne concentrăm pe jucătorii noștri, e cel mai important acum.

Îi simt bine pe jucători, se antrenează bine, sunt împreună. Trebuie să-i întrebați pe ei cum se simt împreună, dar eu îi simt bine. Cum stau ei cu moralul? Trebuie să-i întrebați pe ei cum sunt. Eu nu sunt calm! Pentru mine e important să-i prepar, sunt focusat pe antrenamente. Am câștigat 5-1, dar nu sunt mulțumit că am luat gol. Apoi, am jucat cu un om în plus. Apoi, a fost 0-0 la pauză. E bine că am câștigat, dar trebuie mai mult.

No comment (n.r. - dacă se gândește și el la plecare, precum unii elevi de-ai săi). Nu este întrebare pentru mine, vreau să mă concentrez aici, la munca mea la Dinamo. Vă rog nu mă întrebați despre mine, am spus-o deja de zece ori până acum.

Acum, depinde de jucători dacă vor evolua la baraj, o luăm individual. Nu știu contractele lor, ca să realizez dacă pleacă 17 sau nu.

Am văzut și eu meciurile primelor patru echipe, este o competiție tare. Toate formațiile de acolo joacă bine, liga a doua, mă refer la primul grup de sus, au o evoluție de apreciat, sunt la nivel de Liga 1. Pe Ely Fernandes, pe Romario Pires îi puteți compara cu cei din echipa noastră. 

Dacă mi-e teamă? Nu mi-e frică de nimic! Trebuie să ne focusăm pe meciurile noastre, să rămânem în Liga 1, nu mi-e teamă de absolut nimeni și nimic. Dar respectăm orice adversar. Avem fotbaliști buni, trebuie doar să ne concentrăm. Repet, într-una: vreau să rămân în Liga 1.

Ehmann a vrut să plece, acum e la echipa a doua. Eu mă bazez doar pe jucătorii care vor să rămână, să continue aici.

- Dusan Uhrin, antrenor Dinamo

Uhrin: „Nici Lucescu nu vorbește rusa”

Uhrin a fost criticat de mulți specialiști din fotbal, dar și de foști oameni ai clubului, printre care Vasile Miriuță, vizavi de faptul că nu dialoghează în limba română la interviuri sau cu jucătorii. Dusan este la al 3-lea mandat la „câini”, a mai antrenat în trecut Poli Timișoara, CFR Cluj și Gaz Metan.

„Dacă aș începe să vorbesc română, atunci sigur nu m-ați înțelege. Ceha nu e limbă latină, de aceea mi-e mai greu. Nu l-am auzit niciodată pe Mircea Lucescu vorbind rusă! Nu l-am auzit. Probabil, și lui îi este greu, deși a stat mai mult în acea zonă. Așa, și eu vorbesc un pic germana, nu engleza. 

Nu vorbesc română, nu m-ați înțelege. Nu pricep de ce alții sunt concentrați pe acest detaliu, eu nu sunt focusat pe munca lor!”, a replicat dinamovistul. 

VIDEO Amintirile lui Adrian Senin din finala Cupei României din 2005, Farul - Dinamo 0-1: „Bosânceanu a plecat urechea la vorbele lui Cristi Borcea”

Citește și: 

Dinamo, misiune imposibilă cu FC Botoșani » 4 date care-i sperie pe „câini”

A dispărut de la Dinamo, dar clubul nu-i permite să plece gratis » Urmează discuția decisivă

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
abavati
abavati  •  05 Mai 2022, 20:45

da sa vedeti ce inflamatie acuta pe "moderatorii" de la DGS, naum zici ca mai avea putin si isi dadea sfarsitul din propria-i otrava ...

laur_gr
laur_gr  •  05 Mai 2022, 14:19

Uhrin e un antrenor foarte bun. 100% profesionist. Nu prea are cu cine.

elgabri
elgabri  •  05 Mai 2022, 14:16

GSP CANCAN

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close