FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Uhrin jr. face tactica lui Dinamo cu gândul la baraj » Antrenorul a decis să renunțe la doi jucători

Articol de - Publicat marti, 03 mai 2022 13:19 / Actualizat marti, 03 mai 2022 15:10

Dusan Uhrin jr., antrenorul lui Dinamo, i-a menajat pe Carp, Moura și Pierret, la meciul cu Academica Clinceni (5-1), dar îi reintroduce ca titulari vineri, la Botoșani (20;30). Iar stoperii Ricardo Grigore și Marco Ehmann nu mai intră deloc în vederile cehului. 

  • FC Botoșani – Dinamo se joacă vineri, de la 20:30. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe Orange Sport, DigiSport și Prima Sport

La ultima etapă, cu Clinceni (5-1), a surprins absența nu doar din primul „11", dar și din lotul „câinilor" a trei fotbaliști foarte importanți pentru Dusan Uhrin. Este vorba de Cătălin Carp, retras fundaș central, Gabriel Moura, fundaș dreapta și stânga, și Balthazar Pierret, mijlocaș central, oameni care nu vor lipsi, de altfel, din formula de start la partidele de baraj din 22 și 29 mai. 

Conform informațiilor GSP, tehnicianul ceh a dorit să-i menajeze pe cei trei fiindcă erau obosiți după volumul de muncă de la antrenamente și meciuri, au transmis oficialii „câinilor".

Dinamo ia bonus pentru succesul lui Sorescu în Polonia » Finală cu mare scandal
STRANIERI
Dinamo ia bonus pentru succesul lui Sorescu în Polonia » Finală cu mare scandal

Uhrin și preparatorul fizic Marius Dima au urmărit statistica oferită de testele fizice periodice de la Săftica și au decis să le ofere o pauză celor trei jucători, pentru a nu risca o accidentare nedorită în finalul sezonului.

Uhrin menajează titulari lui Dinamo pentru meciurile de baraj

„Sunt antrenamente tari, iar atunci când se acumulează prea mult nu trebuie să-ți asumi riscuri, mai ales în situația noastră. În privința lui Azankpo, până când rezultatele la teste nu au fost cele dorite, nu a fost luat în calcul să revină, chiar dacă el spunea mai de multă vreme că e pregătit", au explicat reprezentanții formației. 

Uhrin și-a alcătuit lotul de 15 jucători indispensabili cu care să atace dubla confruntare de la baraj, iar cei trei sunt piese de bază. Carp, Moura și Pierret au fost doar spectatori cu Clinceni, dar revin în primul „11" vineri, la Botoșani.

3victorii în 7 meciuri a adunat Uhrin în al 3-lea mandat la Dinamo, plus o remiză și trei înfrângeri, golaveraj 10-8

Uhrin a renunțat la Rici și Ehmann

Doi dintre fotbaliștii crescuți în Ștefan cel Mare, Ricardo Grigore și Marco Ehmann, și-au manifestat intenția de a se despărți de Dinamo la finalul sezonului. 

Chiar dacă au fost folosiți pe durata ediției - 20 de meciuri fiecare -, iar Ehmann este și eligibil U21, Dusan a decis să nu se mai bazeze pe cei doi în acest sfârșit de campionat. 

„Uhrin este foarte conservator în privința jucătorilor cu care decide el să atace un obiectiv. Nu trebuie să mire faptul că Ehmann a ajuns să joace la Liga a 3-a, la Dinamo II. Are lotul lui cu care acum e focusat pe baraj, doar la asta se gândește", au mai spus apropiații cehului. 

Eșanu a câștigat duelul cu Figueiredo

Încă o dovadă că Uhrin este fidel principiilor sale de a se baza pe jucătorii pe care-i consideră el utili pentru obiectivul său.

L-a preferat și va miza pe Mihai Eșanu în continuare, inclusiv în meciurile ușoare cu Gaz Metan și cu Clinceni, în detrimentul portughezului Cristiano Figueiredo. Lusitanul a fost titular în primul meci al cehului la Dinamo, cu Rapid (1-3), apoi a avut o problemă personală fix înaintea unei partide de campionat, a trebuit să plece din cantonament pentru a fi alături de familia sa într-o chestiune delicată. 

Dusan i-a permis lui Figueiredo să plece, dar portughezul este doar rezerva lui Eșanu, șase meciuri consecutive în care nu a mai jucat.

VIDEO Amintirile lui Adrian Senin din finala Cupei României din 2005, Farul - Dinamo 0-1: „Bosânceanu a plecat urechea la vorbele lui Cristi Borcea”

Citește și: 

Dinamo speră la un miracol » Ce calcule își fac „câinii” pentru un meci mai ușor la baraj

De pe vremea lui Dănciulescu » Dinamo nu a mai reușit o astfel de performanță din 2013

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
creeperno115
creeperno115  •  03 Mai 2022, 22:41

Bafta!

dumitru82drugan
dumitru82drugan  •  03 Mai 2022, 19:17

Voi nu stiti echipa cu i zi pana in meci si acum ati facut deja echipa ptr baraj ? Gazetari de 2 lei pachetul !

duta_dd
duta_dd  •  03 Mai 2022, 18:47

Pacat, Uhrin poate face treaba, dar nu are cu cine pe nicun front. Aceeasi problema a fost si cu Bonetti si cu Rednic, nu sprijin de la o conducere dinamovista, nu sprijin de la fotbalisti, nu bani, deci ... ne aberam ca sa ne aberam, tot in II vom sfarsi din aceleasi motive. Oricum nu se doreste, iar daca se va dori vor interveni hienele si fostii 'actionari' si vor rupe din nou totul in fâșii ... si iar se va duce totul*** care daca merita raman, daca nu se duc si mai si sufera!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează