FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dinamo speră la un miracol » Ce calcule își fac „câinii” pentru un meci mai ușor la baraj

Foto: Cristi Preda
Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat luni, 02 mai 2022 07:09 / Actualizat luni, 02 mai 2022 08:48

Dinamo a căpătat iar moral, după victoriile cu „muribundele” Gaz Metan (1-0) și Academica Clinceni (5-1).

Dinamo a bifat două victorii așteptate, cu codașele clasamentului, 1-0 cu Gaz Metan și 5-1 cu Academica. Teoretic, „câinii” mai au speranțe că pot băga Chindia „sub ea”, cum s-a exprimat Răzvan Patriche, pentru a juca împotriva locului 4 din Liga a 2-a la barajul de menținere/promovare, și nu a locului 3.  

Dedesubturile unei imagini antologice » Ioan Becali dezvăluie când s-a rupt grupul care promitea măreția lui Dinamo: „Am plătit un milion cash!”
DINAMO
Dedesubturile unei imagini antologice » Ioan Becali dezvăluie când s-a rupt grupul care promitea măreția lui Dinamo: „Am plătit un milion cash!”

Un miracol în teorie pentru Dinamo

Ar fi chiar un miracol, întrucât ultimele două runde ale play-out-ului oferă un dezavantaj evident alb-roșiilor:

  • Dinamo are deplasare la Botoșani, echipă ce i-a luat 6 puncte în sezonul regulat, apoi cu UTA, acasă, ambele formații luptându-se pentru a prinde barajul de Conference League.
  • Chindia are deplasare la Sepsi, la fel cu șanse mari la barajul pentru Conference League, apoi acasă cu Gaz Metan, o rundă ce nu ar trebui să ridice probleme elevilor lui Săndoi. 

Dinamoviștii trag cu dinții de atmosferă

Și mai important pentru Dusan Uhrin este faptul că echipa și-a recăpătat încrederea după antrenamentele cu public de la Mediaș și cu Clinceniul, că roș-albii au început din nou să marcheze, că și-au revenit accidentații, inclusiv Azankpo, autorul unui gol, că tehnicianul și-a fixat lotul cu care să atace dubla confruntare de la baraj, din 22 și 29 mai.

Chiar dacă n-o spune public, Dusan speră ca echipa lui să nu piardă capitalul de încredere și atmosfera bună din lot în ultimele două etape din play-out, în condițiile în care „haita” a avut imediat momente de cădere după 2-3 meciuri reușite în actuala ediție. De fapt, atmosfera pozitivă din cadrul lotului nu a durat în actuala ediție mai mult de trei partide consecutive. 

Dusan Uhrin: „Șansele de salvare pentru Dinamo vor fi 50-50"

Cehul a explicat care este obiectivul său în tentativa de a mai salva o dată Dinamo de la retrogradare: 

„Sunt mulțumit de jucători. Le-am zis și la pauză, când era 0-0, că trebuie să jucăm mai simplu, că trebuie să pasăm mai mult în ultima treime, au făcut asta și a fost bine. E pregătire pentru baraj. Toată lumea lucrează bine la antrenamente. Sunt importante ultimele două partide din play-out. Cred că la baraj vor fi şanse 50-50”.

Sunt bucuros că am putut avea o duminică liniștită, liberă. 5-1 este un rezultat bun, am încercat să dau minute tuturor. Nu se știe ce se va întâmpla la baraj, pot apărea probleme fizice, eu am încercat să-i folosesc pe toți jucătorii valizi. Sper că am căpătat obiceiul de a câștiga 
- Dusan Uhrin, antrenor Dinamo

9 aniau trecut de la precedenta situație când Dinamo a marcat cel puțin 5 goluri în Liga 1,. Se întâmpla într-un meci cu U Cluj (6-0), când au punctat Dr. Grigore (2), Boubacar, Luchin, Curtean și Rotariu

Uhrin: „N-am bani de bilete de avion"

Uhrin a dezmințit ideea că a avut de gând să părăsească echipa înaintea partidei cu Clinceniul. În preajma etapei, Dusan a spus că nu știe dacă va continua în Ștefan cel Mare în cazul retrogradării, dar, după ultima rundă, a precizat că este cu gândul doar la salvarea formației. 

„Relația cu clubul, cu conducerea, e normală, nu e adevărat că vreau să plec. Nu am vorbit cu nimeni despre așa ceva, relația este normală între mine și președinte. Nu am luat bilet de avion să plec, nu am bani de bilete de avion”, s-a amuzat Dusan Uhrin.

A recunoscut golul lui Azankpo

Morar s-a bucurat pe teren nu doar la golurile, marcate în minutele 76 și 79, ci și la cel din minutul 86, iar după partidă a lămurit situația. Nu a acceptat hattrick-ul, inițial și televiziunile ce difuzează Liga 1 l-au creditat cu ultima reușită a bucureștenilor. 

Cel ce a atins mingea, din cădere, a fost însă Desire Azankpo, care nu mai jucase din al treilea meci din 2022. 

„Am controlat jocul și în prima repriză, chiar dacă nu am marcat. Mai avem două partide grele și trebuie să ne pregătim pentru meciurile de baraj. La ultimul gol nu am atins eu mingea. Nu e hattrick”, a spus Vlad Morar.

Steliano Filip: „Am obținut ce trebuia”

Un detaliu decisiv în victoria roș-albilor a fost eliminarea lui Rufati în minutul 37, la scorul de 0-0. Jucătorul Clinceniului l-a atacat violent pe Steliano Filip, care îl provocase inițial. 

Căpitanul „câinilor”, revenit și în primul 11, și ca fundaș stânga, a explicat situația: „Un rezultat bun, ne-am dorit victoria, să ne facem jocul și să pregătim barajul. Chiar dacă a fost 0-0 la pauză, am dominat clar prima repriză, am avut chiar eu o ocazie importantă. Am discutat la pauză și, ținând cont și de superioritatea numerică, trebuia să câștigăm. 

Rufati a trecut prin fața mea, l-am călcat, dar nu am nu am înțeles apoi reacția lui. Nu contează că m-a lovit încet sau tare, am obținut ce trebuia să obțin. Îmi pare rău pentru el”.

VIDEO Cristian Tănase, președinte Concordia Chiajna, despre situația de la Dinamo: „Știam că vor ajunge aici”

Citește și: 

De pe vremea lui Dănciulescu » Dinamo nu a mai reușit o astfel de performanță din 2013

Dusan Uhrin, cu gândul la salvarea de la retrogradare după vicotia cu Academica Clinceni: „ E pregătire pentru baraj”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
duta_dd
duta_dd  •  02 Mai 2022, 20:09
Postat de dvd1 pe 02 Mai 2022, 10:16

nu mai e nevoie de nici un calcul. Dinamo retrogradeaza sigur indiferent cu cine joaca la baraj. De fapt nici nu ar trebui sa se prezinte la baraj ca sa nu se mai faca de ris. Dinamo nu mai exista. Pina aici a fost. In secunda 2 dupa retrogradare Dinamo se desfiinteaza. Asta trebuie facut

Vezi-ti de pestii tai obositi de pe canal de la braila, lipovean cu 8 clase...

dvd1
dvd1  •  02 Mai 2022, 17:19
Postat de Marius-Adrian Creţu pe 02 Mai 2022, 12:21

dvd1?!? Veziţi de treaba ta ... MOJICULE!!!

*** esti tu, incultule

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cuviosulmafiot
cuviosulmafiot  •  02 Mai 2022, 12:50

Cum va arata Dinamo la baraj(indiferent cu cine va juca)?!Va juca exact ca in meciul cu Clinceni(când Clincenii nu ramasesera in inferioritate numerica)!Adica va juca slab!Și numai daca adversarul va fi timorat și va face erori,va avea Dinamo o șansa sa câștige!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează
Close