FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dedesubturile unei imagini antologice » Ioan Becali dezvăluie când s-a rupt grupul care promitea măreția lui Dinamo: „Am plătit un milion cash!”

Momentul antologic când foștii acționari ai lui Dinamo au semnat alianța. Foto: GSP
Momentul antologic când foștii acționari ai lui Dinamo au semnat alianța. Foto: GSP

Articol de GSP - Publicat sambata, 30 aprilie 2022 11:12 / Actualizat sambata, 30 aprilie 2022 11:44

Ioan Becali (69 de ani) a explicat cum s-a destrămat grupul de acționari care promitea în 2005 să o ducă pe Dinamo spre glorie. Impresarul a comentat și situația actuală a clubului: „Sunt dinamovist, dar ce să vând de acolo?”

În iulie 2005, 9 oameni de fotbal și de afaceri și-au împărțit acțiunile lui Dinamo, pe care o descriau la acel moment drept „cea mai puternică echipă din România”.

Printre aceștia se număra și Ioan Becali, alături de Nicolae Badea, Cristi Borcea, Gigi Nețoiu, Vasile Turcu, Vladimir Cohn, Dragoș Săvulescu, Florian Walter și Bagher Karimzadeh. Cooptat fusese și Cornel Dinu, cu un pachet minoritar de acțiuni.

Proiectul celor 10 s-a scindat după doar jumătate de an, iar Dinamo a încheiat sezonul 2005/2006 pe locul 3, deși a fost lider până în etapa 21.

„M-a sunat: «Iartă-mă, Giovanni! Am fost fraier»” » I-a bătut obrazul lui Lippi jr., venit la București pentru doi jucători din Liga 1
REPROȘURI
„M-a sunat: «Iartă-mă, Giovanni! Am fost fraier»” » I-a bătut obrazul lui Lippi jr., venit la București pentru doi jucători din Liga 1

Ioan Becali, despre destrămarea grupului de acționari de la Dinamo: „Ori mergem împreună, ori nu mai mergem!”

În această dimineață, Ioan Becali a explicat ce a dus la ruptură.

„Am fost acționar și președinte executiv. Am fost 9-10 acționari. Făcuserăm un plan pe doi ani, fiecare eram acționar cu 14-16%, făcuse Badea toate actele (n.r. - procentul corect ar fi în jur de 11%). 

Urma să dăm 50.000 de euro lunar fiecare dintre acționari. Eram 10, deci 500.000 de euro lunar. Înmulțit cu 24 de luni. În momentul ăla aveam datorii de 10-11 milioane, eu am plătit un milion cash!

După 4-5 luni, Bagher n-a mai dat banii. Ceilalți ziceau: «nu am». Din 10, am rămas 5, dar nu mai aveai pofta aia să investim... Am făcut un plan de doi ani și în decembrie eram pe locul 1. Ori mergem împreună, ori nu mai mergem!

Au fost ședințe foarte tumultoase, s-au aruncat hârtii, au fost uși trântite...”, a rememorat Becali la DigiSport Matinal. 

Ioan Becali, despre situația actuală de la Dinamo: „Ce să vând de acolo?”

„Mai merg la meciuri doar pe Arena Națională, când joacă FCSB. Pentru că FCSB e echipa familiei, a vărului meu. Sunt dinamovist, dar ce să vând eu de la Dinamo? Sunt dinamovist dacă Dinamo are 7-8 jucători români pe teren. 

Dar Dinamo are 8-9 străini, care nu știu cine sunt, de unde au venit, pe când la Steaua sunt 5-6-7 jucători români. Au jucători ca Olaru, Octavian Popescu, Stoica, Cordea, Târnovanu, Florinel. Niște români care nu doar că-mi pot da speranțe mie și clubului, dar și fotbalului românesc.

La Dinamo ce speranțe îți dau acești străini, care habar nu au ce înseamnă Dinamo?! Străini de fotbal, de gloria lui Dinamo!”, a declarat impresarul. 

Cei care sunt la Dinamo acum nu sunt legați de Dinamo. Ei spun despre Dinamo că e echipă mare doar când le zice Culina: «băi, Dinamo a câștigat atâtea, are glorii, cutare». Dar ei nu sunt legați de Dinamo

- Ioan Becali

Mai multe știri din Liga 1: 

Top 3 orașe din România pentru albanezul din Liga 1: „Îmi place foarte mult țara”

Penultima etapă din Liga 1 poate fi un simulacru! » Există varianta ca FCSB și CFR să aibă două pseudoadversare

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (6)
creeperno115
creeperno115  •  30 Aprilie 2022, 22:42

Ai incasat inzecit

paolo14
paolo14  •  30 Aprilie 2022, 16:28

Puscarias, dar cam are dreptate.

duta_dd
duta_dd  •  30 Aprilie 2022, 15:06

Din 'amintirile' unui puscarias, unui IuDA, unui samsar, unui vandut, a unuia care atunci cand s-a nascut s-a nascut sub amenintarea cutitului - fara vreo mama... Cine ia interviuri sau citeaza un asemenea *** ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează