FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Bingo! După un început slab, Uhrin jr a găsit formula câștigătoare la Dinamo

Dusan Uhrin jr, antrenor Dinamo // foto: Cristi Preda @ GSP +12   FOTO
Dusan Uhrin jr, antrenor Dinamo // foto: Cristi Preda @ GSP

Articol de - Publicat joi, 13 mai 2021 07:57 / Actualizat joi, 13 mai 2021 09:53

Dinamo merge mult mai bine de când Dusan Uhrin jr (53 de ani) a încercat noul sistem cu 3 fundași, obținând 5 victorii consecutive, care au adus un salt impresionant în Liga 1. Totuși, sub comanda cehului, „câinii roșii” au ratat finala Cupei, după 4-5 la loviturile de departajare cu Astra (1-1 la general).

Uhrin nu a avut o misiune deloc ușoară de la întoarcerea pe banca lui Dinamo. Cum forma din ultimele meciuri și situația din clasament apăsau greu pe umerii săi, cehul a încercat mai multe sisteme de joc, căutând rapid o formulă prin care elevii săi să producă mai mult fotbal calitativ. 

A început cu un 4-2-3-1, în meciul disputat în compania Astrei, dar n-a reușit decât un 0-0, după care, în etapa următoare, cu UTA, a păstrat aceeași așezare, însă cu câteva modificări în primul 11. Rezultat dezastruos: 0-1. Apoi, în etapa următoare acesta a apelat la un 4-3-3, însă "câinii" au fost zdrobiți de Gaz Metan cu 4-1.

3 fundași centrali, formula câștigătoare la Dinamo

Ca o ultimă măsură disperată, tehnicianul roș-albilor a apelat la un sistem curajos, cu 3 fundași centrali, folosit cu succes în ziua de astăzi de mari antrenori precum Antonio Conte sau Thomas Tuchel. Iar această mișcare s-a dovedit salvatoare.

Dinamo a câștigat ultimele 4 meciuri din Liga 1 cu această așezare, plus cel de Cupă cu Astra în timpul regulamentar, semifinala fiind pierdută ulterior la loviturile de departajare. În aceste meciuri, Dinamo a marcat un total de 9 goluri, fapt ce indică o creștere spectaculoasă a compartimentului ofensiv, ținând cont că "roș-albii" nu reușiseră să adune mai mult de 5 goluri în precedentele 15 meciuri! 

A existat o îmbunătățire semnificativă și a compartimentului defensiv, media de goluri încasate fiind de 0,6 pe meci, cu mult sub media golurilor încasate în celelalte 33 de partide jucate în acest sezon, care era de 1,4 pe întâlnire. Pentru acest lucru un merit important îl are și Eșanu, care a fost mult mai exact în intervenții decât Kongshavn sau Mejias, doi dintre cei mai slabi portari din această stagiune a Ligii 1.

Dusan Uhrin jr, antrenor cu profil ofensiv

Dar aceasta nu este o noutate la Uhrin. În primele două mandate ca antrenor în Liga 1, cehul a demonstrat că este un adept al fotbalului ofensiv, spectaculos, care să producă multe faze de poartă și multe goluri. În sezonul 2007-2008 Poli a avut cel mai prolific atac al campionatului, reușind să înscrie 57 de goluri, iar în stagiunea 2010-2011 bănățenii s-au clasat pe locul secund în topul golurilor marcate, fiind depășiți doar de Dinamo.

57%a fost posesia lui Dinamo în primele 3 jocuri cu Uhrin pe bancă în Liga 1, din care a obținut un punct

47%a fost posesia lui Dinamo în următoarele 4 jocuri în Liga 1, din care a obținut 12 puncte

Portarii lui Dinamo în acest sezon:

NumeProcentaj mingi apărateGoluri primiteȘuturi apărate
Mihai Eșanu72%2051
Tomas Mejias48%1211
Gudmund Kongshavn64%916

13 punctedin 21 maxim posibile a adunat Dinamo în acest play-out

2 goluri pe mecieste media înregistrată de "câini" de când au schimbat sistemul de joc

Mai multe știri despre Dinamo:

Dinamo se transformă! Anunț îngrijorător: „Suntem în ceață, nu știu dacă ne salvăm!” » Jumătate de echipă pleacă, salariile vor fi de Liga 2!

Spaniolii anunță că revin la Dinamo » Omul adus de Cortacero e sigur: „Vom face o echipă bună!”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (7)
creeperno999
creeperno999  •  13 Mai 2021, 22:38

Face uhrin 2-3 transferuri si jucam playoff

bucovineanul
bucovineanul  •  13 Mai 2021, 18:47

Un antrenor curajos..

nicu72
nicu72  •  13 Mai 2021, 15:32

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close