FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - CRAIOVA 2-3

UNIVERSITATEA CRAIOVA. E momentul Craiovei! 4 atuuri în lupta cu CFR Cluj: Koljic, Bergodi, stabilitate și adrenalină

Craiova a relansat lupta la titlu // FOTO: Raed Krishan +35   FOTO
Craiova a relansat lupta la titlu // FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 29 iunie 2020 12:28 / Actualizat luni, 29 iunie 2020 13:16

După 3-2 cu CFR Cluj, Universitatea Craiova este singura echipă pe val dintre favoritele la titlu. Are în mână toate atuurile pentru primul titlu din palmares. 

  • Președintele Craiovei, Sorin Cârțu, era în al nouălea cer după 3-2 cu liderul CFR, chiar în Gruia: „Suntem echipa momentului, cea mai bună din campionat la această oră".
  • Iar Dan Petrescu, antrenorul lui CFR, îi dă dreptate, pasându-le oltenilor statutul de favoriți la titlu, chiar dacă are un punct avans.

Explicația lui Dan Petrescu - „noi am avut destule probleme interne în ultima săptămână, iar dacă mai pleacă și Arlauskis...." - exprimă, indirect, și unul dintre marile atuuri ale Băniei pe acest final de campionat.

Craiova nu a tăiat din salarii, doar a amânat

În „Lunca Jiului", Cristiano Bergodi are liniștea necesară pentru a pregăti fiecare meci de titlu. La cel mai bine organizat și manageriat club din țară n-au existat probleme cu banii în perioada cât Liga 1 a fost oprită din cauza pandemiei de COVID-19. 

În vreme ce la CFR și FCSB s-a tăiat din salarii, „leilor” doar li s-au amânat niște salarii, astfel că, neavând grija banilor, s-au putut concentra exclusiv asupra fotbalului. Iar de plecat, a plecat doar cine a consimțit conducerea. Craiova nu are un „caz Planic", ca Becali, sau unul gen „Arlauskis", ca CFR.

Nu mai gafează ca-n curtea școlii

Alt atu e Bergodi. Un tehnician cerebral, bun tactician și, ca orice italian, expert în chestiuni defensive. Exact ce-i trebuia Băniei pentru a rezolva una din problemele spinoase cu care s-a confruntat în ultimul timp. 

E adevărat că echipa n-a scăpat fără gol primit în niciuna dintre cele 3 etape de play-off scurse de la restartul Ligii 1. Dar la fel de adevărat e că aceste 4 goluri încasate n-au mai venit pe fondul acelor gafe de curtea școlii" pe care le comiteau în trecut fundașii, unele chiar în momente de superioritate în joc ale oltenilor.

Bălașa și Acka nu se mai precipită, acum dau drumul la minge când trebuie, dar asta și pentru că exprimarea defensivă a întregii echipe e alta, în sensul în care adversarilor nu li se mai permite să ajungă așa ușor față în față cu ei, pentru a-i pune sub presiune.

9puncte, din 9 posibile, au scos oltenii de la restartul Ligii 1: 2-1 cu Astra, 2-1 cu Botoșani, 3-2 cu CFR

„Goljic”, din nou o garanție a golului

În același timp cu ameliorarea fazei defensive, Craiova și-a recâștigat golgeterul. Dacă de la Cicâldău, Mihăilă, Nistor sau Andrei Ivan te aștepți să rateze și din cele mai favorabile situații, Elvir Koljic reprezintă din nou o garanție a golului. Exact ca-n primul său sezon în Bănie, 2018-2019, până să apară acea gravă accidentare suferită la națională, în martie 2019.

4 goluria înscris Koljici în cele 3 meciuri disputate cu CS Universitatea de la restartul Ligii

Se bucură „de titlu"

Și mai este un aspect. Moralul. Capitol foarte important pe final de sezon, la care Craiova stă cel mai bine dintre favorite. Dacă jocul lor nu e încă „lapte și miere", psihic, „leii" chiar sunt de titlu. În timp ce la Cluj și în ograda lui Becali domnește frustrarea, oltenii și-au luat porția de adrenalină din fiecare victorie obținută.La limită, în ultima secundă, cu mari emoții pe final - nici nu mai contează. 

Important e că aceste momente au inhibat din slăbiciuni, pentru că nicio echipă nu-i perfectă, și au deblocat energii nebănuite. 

Cine i-a văzut pe jucătorii lui Bergodi cum celebrau golurile marcate în Gruia trebuie s-o admită. Nimeni, chiar nimeni!, nu se bucură mai „de titlu" la această oră ca alb-albaștrii! 

38 de lunierau de la ultima victorie a Craiovei în Gruia, 3-0, în 30 aprilie 2017. Acest coșmar e acum istorie

Programul e de partea oltenilor

Meciuri rămase de jucat pentru Craiova (35p)

  • Gaz Metan (d)
  • FCSB (a)
  • Botoșani (d)
  • Astra (d)
  • CFR (a)

Meciuri rămase de jucat pentru CFR Cluj (36p)

  • Astra (d)
  • Gaz Metan (a)
  • FCSB (d)
  • Botoșani (a)
  • Craiova (d)

VIDEO. Dan Petrescu: „Sunt probleme interne la club! Craiova e acum favorită la titlu”

Mai multe știri despre Craiova: 

VIDEO Fanii Craiovei, show după victoria cu CFR Cluj: „Faceți-ne o bucurie, aduceți titlul în Bănie!”

Atacul Craiovei a fost SUPERB! Prăbușire pentru CFR în atac. Notele din derby-ul de titlu spun totul: cine au fost vedetele de pe teren

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (42)
lupul_cel_rau
lupul_cel_rau  •  01 Iulie 2020, 12:06
Postat de Dani Dany pe 29 Iunie 2020, 17:10

Adevarul ca la ora actuala craiova are cea mai buna echipa. Le lipseste pt. Europa un central langa balasa (ferreira era peste acka) si un fundas dreapta. Totusi, paradoxal, cel mai slab din primul 11 mi se pare cel mai bine cotat si capitanul echipei totodata...daca isi pastreaza jucatorii la vara si au noroc la tragerea la sorti au sanse sa prinda grupele europa league...

Fundasii centrali din lot, pentru sezonul urmator, vor fi Balasa, Acka, Tamas si Planic. :)

firaldo
firaldo  •  30 Iunie 2020, 09:31
Postat de mosierul pe 29 Iunie 2020, 18:13

...da nici tu nu gândești prietene...cu o victorie diseară, FCSB se apropie la 6 puncte de CFR....apoi urmează show-ul arbitrilor...o să vezi tu cum va fi furata Craiova în meciul cu FCSB și nu va doresc decât să pierdeți cu FCSB in urma unui 11m acordat la o fază identică cu cea în care Costache a fost faultat și CFR nu a primit 11m . Doamne ajuta ca Tănase , să fie în formă maximă...

Acum iti mai e frica de FC Fcsb?Tremura piftia pe tine ca te ajunge FC Fcsb,eu sper ca o adversara a voastra sa primeasca un penalty ca ala ptr care va victimizati...sa vezi atunci cum urla Plangacescu,sper sa vi se anuleze un gol pentru un "offsaid" ca a lui Mihaila,normal ca voi vedeti penalty la orice adiere de vant avand in vedere ce penalty primeati.Asa a zis Craciunescu si Porumboiu :))) Craciunescu este antisistem...omul critica orice decizie controversata ptr a arata ca arbitrajul era mult mai bun cu el...iar faptul ca brusc Porumboiu perie pe CFR se datoreaza cumva faptului ca CFR l-a actionat in judecata ptr declaratii calomnioase atunci cand spunea ca Balaj a tras cu CFR...iar acum din lipsa de dovezi incepe sa-i perie pe cei de la ***,sa fie coincidente?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mosierul
mosierul  •  29 Iunie 2020, 18:13
Postat de daweirl pe 29 Iunie 2020, 13:30

tare prost esti ma ,pai de ce sa se lase batuti cand Steaua nu mai poate ajunge Clujul oricum ,tristule! ai o logica....

...da nici tu nu gândești prietene...cu o victorie diseară, FCSB se apropie la 6 puncte de CFR....apoi urmează show-ul arbitrilor...o să vezi tu cum va fi furata Craiova în meciul cu FCSB și nu va doresc decât să pierdeți cu FCSB in urma unui 11m acordat la o fază identică cu cea în care Costache a fost faultat și CFR nu a primit 11m . Doamne ajuta ca Tănase , să fie în formă maximă...

Vezi toate comentariile (42)
Comentează