FOTBAL  »  Superliga  »  "MOŢU'" SE ÎNTOARCE ÎN ŞTEFAN CEL MARE

Sabău semnează azi cu Dinamo

Articol de GSP - Publicat luni, 15 iunie 2009 00:00

UPDATE 3 » Sabău s-a întîlnit cu şefii lui Dinamo, iar în jurul orei 20:00 aceştia au intrat în şedinţă şi au demarat discuţiile «între patru ochi» cu fostul tehnician al Gloriei Bistriţa.

UPDATE 2 » În jurul orei 19:30, Ioan Ovidiu Sabău a aterizat pe aeroportul Băneasa şi se va întîlni cu diriguitorii lui Dinamo pentru  a negocia parafarea actelor ce îl vor instala pe "Moţul" pe banca echipei din Ştefan cel Mare.

"Sînt discuţii acum, să vedem ce se va întîmpla. În urma discuţiei sper să ne dăm seama dacă putem colabora. Totul depinde de obiectivele pe care le vom stabili împreuna", a spus Sabău pe aeroport.

Citiţi aici interviul acordat de Sabău la sosirea în Bucureşti!


UPDATE 1 »
Ioan Ovidiu Sabău urmează să semneze în în această seară un contract pe 2 ani cu Dinamo, urmînd să îl înlocuiască pe Mircea Rednic.

Întîlnirea decisivă va avea loc diseară, alături de Nicolae Badea şi Cristi Borcea, unde se vor pune la punct toate detaliile contractului. Sabău nu va veni singur în "Ştefan cel Mare", ci alături de secundul său şi de preparatorul fizic de la Gloria Bistriţa.

Dinamo îl vrea pe fostul antrenor al Bistriţei,  Ioan Ovidiu Sabău, care are şanse mari să fie înlocuitorul lui Mircea Rednic pe banca tehnică.

Curtat de Rapid şi de Craiova, Ioan Ovidiu Sabău, care şi-a reziliat săptămîna trecută contractul cu Gloria Bistriţa, a fost convins s-o preia pe Dinamo din sezonul următor. Apropiaţi ai tehnicianului de 41 de ani susţin că Neluţu s-a decis ieri să accepte propunerea venită din Ștefan cel Mare zilele trecute.

"Sabău a fost contactat de cei de la Dinamo şi sînt şanse mari să spună «Da!». Vrea să treacă la alt nivel după experienţa de la Bistriţa. Îşi doreşte un club cu obiective îndrăzneţe, iar în Ştefan cel Mare va găsi acest mediu", a spus unul dintre apropiaţii tehnicianului. "Moţu'" a pus o condiţie primordială: să i se dea mînă liberă la echipă şi să nu se intervină asupra deciziilor lui, indiferent de numele fotbalistului, cum s-a întîmplat cu Tamaş în cantonamentul din Antalya, cînd, după două zile la echipa a II-a, a fost reprimit la prima formaţie la intervenţiile şefilor.

Rămîneţi pe gsp.ro pentru detalii despre această mutare!


Acţionarii îl văd drept cea mai viabilă soluţie pentru postul de antrenor. Motivele?

1. E cunoscut ca un antrenor foarte apropiat de jucători, care promovează tinerii şi este capabil să reconstruiască o echipă în termen scurt.

2. Nu tolerează indisciplina şi impune un program strict, cu două antrenamente tari pe zi.

3. "Ştie să ţină vestiarul de sub control, să nu se mai răzvrătească jucătorii cum s-a întîmplat cu Rednic", zic şefii. ;)

2 sezoane a petrecut Sabău în Ştefan cel Mare ca jucător, între anii 1988-1990

I-a refuzat ultima dată
Ioan Ovidiu Sabău a mai fost dorit de "cîini" şi în 2006, cînd a fost preferat Mircea Rednic, dar şi în 2007, după ce Dinamo a ratat grupele Champions League în faţa lui Lazio Roma. "Moţu'" a motivat atunci că nu poate redresa echipa din mers, însă şi-a manifestat în faţa acţionarilor ataşamentul faţă de culorile roş-albe şi le-a transmis că ar fi onorat să antreneze pe viitor în Ştefan cel Mare. Sabău a refuzat să-şi prelungească contractul cu Bistriţa

Şi "Vamă" îl vrea
Unul dintre cei care optează pentru Ioan Ovidiu Sabău este chiar Dinu Gheorghe, posibilul viitor preşedinte executiv al lui Dinamo. Actualul şef al Braşovului va oferi zilele acestea un răspuns concret, însă principalul impediment în calea realizării trecerii sale în Ştefan cel Mare este că Borcea vrea în continuare să fie numărul 1 în club. "Vamă" va avea o ultimă întrevedere cu acţionarii "cîinilor", apoi va lua o decizie concretă.

Rednic a renunţat prin telefon
Mircea Rednic i-a informat pe şefi că nu va mai reveni azi în România după weekend-ul petrecut alături de familie în Belgia. “Puriul” a discutat telefonic cu acționarii, anunțîndu-i aseară că demisionează și a lăsat cale liberă numirii lui Ovidiu Sabău. “Am niște principii și nu pot să mă abat de la ele. Dacă n-aveți încredere în mine, faceți ce vreți”, le-a comunicat Rednic, care a înțeles că la Dinamo nu se va produce nici acum curățenia în lot pe care antrenorul o dorea în această vară.

Îl ia pe N’doye la Al Ettifaq?
Mircea Rednic (47 de ani) și-a pregătit pasul următor cît a stat în Belgia. “Puriul” s-ar fi înțeles cu Al Ettifaq, care i-a garantat un salariu anual de 800.000 de euro, de peste trei ori mai mare decît primea la Dinamo! În cursul acestei săptămîni ar trebui să și semneze contractul cu echipa saudită pregătită de Ioan Andone pînă acum o lună. Rednic n-ar pleca însă cu mîna goală și vrea să-l ia cu el pe Ousmane N’doye (foto), care a anunțat că e tentat să plece.

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (53)
 •  16 Iunie 2009, 00:24

poate sa vina cine vrea atata timp cat turcu o sa iasa inaintea fiecarui meci si sa spuna ca batem cu 3-0.asta pe cat ii de mic pe atat ii si de prost.mintea pe masura inaltimii.saracu se vede pe el cai de la tara.dar toti jucatorii trebuie legati de paturi in camere.pai eu lucrez cu 2500 de euro pe luna in afara si sunt foarte multumit si astia iau morti lor cate 50000 pe an +prime si ii mai vezi la cate un meci ca trag de moarte.la lopata cu ei.da nici acolo nai ce face cu ei.

 •  15 Iunie 2009, 23:31
Postat de stel1stu pe 15 Iunie 2009, 22:22

asa nelutule..semneaza...dupa atata munca si profesionism du-te la dinamo sa ai circ zilnic...

hahahaha ce tare este !stelistu" :)))) da oricum are dreptate ;)

 •  15 Iunie 2009, 22:43

stelisti nu au dreptul la comentarii!sunt penibili au prins ultimul tren spre europa si nici macar nu au bilet!sa stea in vagonul lor ca poate coboara la prima statie!ca dinamo sa se relanseze jucatorii trebuie sa respecte fotbalul,spectatorii si telespectatorii!gazeta are un merit deosebit si pentru asta merita tot respectul:a spus lucrurilor pe nume,daca domnul borcea tinea cont de ceea ce au scris reporterii gazetei adevaratele lichele erau indepartate de la echipa!tot respectul pentru gsp!

Vezi toate comentariile (53)
Comentează