FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Edward Iordănescu, scandalagiul Ligii 1! De ce nu va sta pe bancă la derby-ul cu FCSB

Articol de , , - Publicat duminica, 07 martie 2021 12:01 / Actualizat duminica, 07 martie 2021 12:42

Antrenorul Edward Iordănescu a fost eliminat la meciul cu UTA, câștigat de CFR Cluj cu 1-0, şi a ajuns la al 10-lea cartonaş roşu, fiind trimis în tribună la fiecare echipă pe care a antrenat-o pe prima scenă. El nu va sta pe bancă la derby-ul cu FCSB.

Edi Iordănescu a primit cartonaş roşu din partea arbitrului şi a fost eliminat. Acest lucru nu mai e o ştire în fotbalul românesc, ci a devenit o tradiţie. An de an, de Iordănescu a debutat în meseria de tehnician în Liga 1, s-a aflat în această postură, de a fi trimis în tribună în timpul jocului.

Iordănescu, o medie de două eliminări pe sezon

Ultima situație de acest gen a avut loc sâmbătă seara, la Arad, în finalul partidei UTA - CFR 0-1, când l-a jignit pe asistentul care nu văzuse un corner în favoarea campioanei, motiv pentru care centralul Cojocaru i-a acordat direct cartonaș rosu. Este cea de-a 10-a eliminare pe care Iordănescu o suportă începând de la jumătate sezonului 2014-2015, atunci când a preluat-o pe Pandurii Tg. Jiu. 

Practic, în 6 ani ca principal în Liga 1, perioadă în care totuşi a mai şi fost plecat în Bulgaria, la CSKA Sofia şi a mai şi stat pe margine, cum s-a întâmplat anul trecut, între iunie şi decembrie, Iordănescu a bifat o medie de cel puţin două cartonaşe roşii pe sezon.

3 statistici negre pentru Edward Iordănescu

El bifează cîteva recoduri negative:

  1.  E cel mai eliminat antrenor în intervalul ianuarie 2015 - martie 2021. Are mai mult de dublu astfel de sancţiuni faţă de Hagi, care s-a aflat în această perioadă aproape neîntrerupt pe banca Viitorului. 
  2. Apoi, Edward se află în postura celui care a văzut cartonaşul roşu la fiecare formaţie pe care a pregătit-o pe prima scenă: Pandurii, Astra, Gaz Metan şi acum CFR Cluj.
  3. În plus, cele 10 eliminări au fost dictate de nu mai puţin de 9 arbitri. Singurul care l-a exclus de pe bancă de două ori a fost chiar centralul jocului de sîmbătă, Adrian Cojocaru, care îl eliminase şi în urmă cu un an, ce coincidenţă, la un meci în care Iordănescu fusese adversar al CFR-ului!

Iordănescu nu va sta pe bancă la derby-ul cu FCSB!

Eliminarea suportată la Arad îi va putea provoca lui Edi Iordănescu o daună importantă: absenţa de pe bancă la derby-ul cu FCSB, programat peste două etape la Bucureşti. Toţi antrenorii care s-au ales cu un astfel de cartonaş roşu au încasat cîte două runde de suspendare din partea Comisiei de Disciplină a FRF, lucru care aproape sigur se va petrece şi cu tehnicianul campioanei. FCSB - CFR se va juca vineri, 19 martie, pe Arena Naţională.

Tocmai ce se pusese în genunchi în faţa arbitrilor 😂

Nu mai departe de mijlocul săptămânii la finalu căreia a fost eliminat de Adrian Cojocaru, Edward Iordănescu avusese o declaraţie prin care a ţinut să le facă o reverenţă în exces arbitrilor români. 

„Arbitrajul românesc are nevoie de ajutor. Trebuie să susţinem arbitrii români, să le dăm încredere. Dacă putem să îi ajutăm şi să corectăm anumite scăpări, trebuie să facem acest lucru, este în slujba fotbalului", a declarat antrenorul CFR-ului, afirmaţii care l-au determinat pe managerul general al FCSB-ului, Mihai Stoica, să-l ironizeze. MM a postat respectiva declaraţie a lui Iordănescu jr., lângă care a postat un singur cuvânt: #superb.

A fost un exces de zel din partea arbitrului. Ar trebui să înţeleagă că şi antrenorii sunt oameni, cu atât mai mult cu cât Edi le-a ţinut partea de fiecare dată
- Vergil Andronache, antrenor secund CFR Cluj

Iordănescu e campionul cartonaşelor roşii

  1. Ed. Iordănescu:10 cartonașe roșii 
  2. Dan Alexa: 8 
  3. Fl. Stoican: 6 
  4. Dan Petrescu: 4 
  5. Gh. Hagi: 4 
  6. L. Grozavu: 4 
  7. Şumudică: 4 
  8. Teja: 3 
    * în ultimele 7 sezoane

Tudor şi Balaj l-au eliminat şi ei pe Edi Iordănescu

DatăMeci Arbitru
aprilie 2015Pandurii - Dinamo 3-2Alexandru Tudor
august 2015Pandurii - Dinamo 2-2Lucian Rusandu
noiembrie 2015Poli Iaşi - Pandurii 1-0Marius Avram
decembrie 2015Dinamo - Pandurii 2-1Marcel Bîrsan
martie 2016Dinamo - Pandurii 1-1Cristi Balaj
octombrie 2017Poli Timişoara - Astra 2-1Sebastian Colţescu
iulie 2019Gaz Metan - Chindia 2-2 George Rădulescu
septembrie 2019CFR - Gaz Metan 3-0Istvan Kovacs
februarie 2020Clinceni - Gaz Metan 2-3Adrian Cojocaru
martie 2020UTA - CFR 0-1Adrian Cojocaru

145 de meciuria strâns Edi Iordănescu ca antrenor în Liga 1, dintre actualii tehnicieni de pe prima scenă e abia pe locul 6, după Rednic (360), Neagoe (199), Grozavu (164), Ciobotariu (147) şi Săndoi (146

FOTO Imagini tari din UTA - CFR Cluj 0-1

FOTO: Alexandra Fechete
FOTO: Alexandra Fechete
FOTO: Alexandra Fechete
FOTO: Alexandra Fechete
FOTO: Alexandra Fechete
+33 FOTO
  • Foto: Alexandra Fechete

VIDEO Edi Iordănescu către Gigi Becali: „Acuză-l pe Istvan Kovacs de orice, dar nu de așa ceva!”

Citește și alte știri despre CFR Cluj: 

Vergil Andronache a explicat eliminarea lui Edi Iordănescu: „Le-a ținut partea arbitrilor de fiecare dată”

FOTO+VIDEO. UTA - CFR Cluj 0-1 » Mai buni cu Iordănescu în tribune! Campioana trece peste FCSB după un joc crâncen. Clasamentul LIVE

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (20)
cj666
cj666  •  07 Martie 2021, 16:28
Postat de Nicolae Nicolae pe 07 Martie 2021, 15:42

Ar trebui la 3 eliminari sa stai un an pe tușe, omul asta a devenit antipaticul ligi 1,nimeni nu-l mai agreaza,eu,din cauza lui ,nici nu ma mai uit la meciurile echipei unde el antreneaza.

Exista in liga intai 2 persoane mult mai antipatice. Si si infractori es roci pe lanaga. In cioban si psi ho pat care scrie permanet pe facebook si de obicei doar tampenii.

1442336789396148
Nicolae Nicolae  •  07 Martie 2021, 15:42

Ar trebui la 3 eliminari sa stai un an pe tușe, omul asta a devenit antipaticul ligi 1,nimeni nu-l mai agreaza,eu,din cauza lui ,nici nu ma mai uit la meciurile echipei unde el antreneaza.

parpalache
parpalache  •  07 Martie 2021, 15:04

Daca meciul cu fcsb ar fi fost peste 4 etape comisia de disciplina(care e in buzunarul lui Becali),i-ar fi dat...4 etape de suspendare!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează
Close