FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Edi Iordănescu își face dream-team! Cum va arăta FCSB cu Claudiu Keșeru în echipă + cifrele uluitoare ale atacantului

Claudiu Keșeru s-a întors la FCSB / Sursă foto: Arhivă GSP
Claudiu Keșeru s-a întors la FCSB / Sursă foto: Arhivă GSP

Articol de , - Publicat sambata, 28 august 2021 08:02 / Actualizat sambata, 28 august 2021 08:21

Gigi Becali a anunțat, vineri, că a bătut palma cu Claudiu Keșeru, atacantul de 34 de ani urmând să semneze cu FCSB, echipă pentru care a mai jucat în urmă cu șase ani. 

FCSB trage ultimele gloanțe din perioada de transferuri. Iar Gigi Becali îi face toate poftele lui Edward Iordănescu. Venit de o săptămână la FCSB, Iordănescu jr. a reușit să-l convingă pe Gigi că are nevoie de un atacant

Iar cea mai bună soluție a fost Claudiu Keșeru! Unul dintre atacanții care au scris istorie pentru FCSB în urmă cu șase ani. 

Trimis la echipa a doua după un diferend cu antrenorul celor de la Ludogoreț, Claudiu a preferat să nu iasă în față, să nu comenteze și să-și aștepte oportunitatea. Ieri și-a reziliat oficial contractul cu bulgarii, iar FCSB a fost clubul care i-a făcut o ofertă concretă. Cu un salariu mare la bulgari, 30.000 de euro pe lună, puține echipe din România și-l permiteau pe vârful orădean.

Keșeru n-a semnat, dar s-au înțeles

 Discuțiile au început în urmă cu câteva zile, iar cele două părți au ajuns la un numitor comun. Lucru care l-a făcut ieri pe Gigi Becali să declare pentru GSP.RO: "L-am transferat, da, așa este!". Până aseară, Keșeru nu semnase contractul cu vicecampioana României, dar își dăduse acordul verbal pentru transferul în România. 

Surse din cadrul echipei au dezvăluit că deja Keșeru a purtat unele discuții cu Edward Iordănescu, acesta fiind așteptat în week-end la București pentru a face vizita medicală la o clinică privată cu care clubul colaborează, apoi să semneze un contract pe o perioadă de un an cu posibilitate de prelungire pe încă unul.

1,5 milioane de euroe cota la care e evaluat de transfermarkt, un nivel foarte mare pentru un fotbalist trecut de 34 de ani și jumătate

Cum va arăta FCSB cu Keșeru

FCSB: A. Vlad - V. Crețu, Vinicius, I. Cristea, Radunovici - Olaru, Ov. Popescu, Fl. Tănase - Cordea, Keșeru, Oct. Popescu
Antrenor: Edi Iordănescu

Comunicatul bulgarilor despre Keșeru: "Legendarul" atacant 

Vineri după prânz, Claudiu și Ludogoreț au semnat actele "divorțului", iar clubul a postat imediat un comunicat. "Legendarul atacant Claudiu Keșeru și Ludogoreț au ajuns la un acord pentru rezilierea contractului. Keșeru lasă o amprentă importantă, de șase ori campion, participant în Champions League și Europa League. 

Numele său se numără printre ale jucătorilor cu cea mai mare contribuție în clubul nostru. A jucat 242 de meciuri și a reușit 139 de goluri, în toate competițiile. A fost premiat în mai multe rânduri ca fiind cel mai bun străin și cel mai bun atacant. Întreaga conducere își exprimă recunoștința față de golgeter și îi dorește mult succes!", a sunat comunicatul bulgarilor. 

Primul mandat a fost de poveste

Keșeru a semnat cu FCSB în ianuarie 2014, venind liber de contract, și a stat un singur an la clubul lui Becali, după care a fost vândut în Qatar pentru 2,5 milioane de euro. Cifrele lui în tricoul roș-albastru au fost excelente: a marcat 26 de goluri în 47 de meciuri disputate în toate competițiile. 

A reușit o performanță rară, să marcheze de 6 ori într-un meci, FCSB - Pandurii 6-0, disputat în august 2015. Are în palmares două titluri cucerite cu FCSB: 2014 și 2015 și a lucrat cu singurii antrenori cu care FCSB a câștigat campionatul în ultimii 15 ani: Reghecampf și Gâlcă. 

Este singurul fotbalist din istoria clubului care a primit două note de zece din partea Gazetei Sporturilor, după meciul cu Pandurii din Liga 1 și după confruntarea cu Aalborg din Europa League, meci în care a reușit un hattrick.

Cifrele fabuloase ale lui Keşeru în 2014, perioada FCSB

  • 30 de goluri marcate, record absolut pentru un jucător român 
  • 6 este numărul competiţiilor în care a înscris: Liga 1, Cupa României, Cupa Ligii, Liga Campionilor, Europa League şi echipa naţională
  • 50 de meciuri jucate pentru Steaua şi pentru echipa naţională 
  • - 6 goluri marcate într-un singur meci de Liga 1: Steaua - Pandurii 6-0 
  • 1 meci în care a reuşit să înscrie de trei ori şi 4 partide în care a marcat o "dublă" 
  • 6,41 a fost media notelor GSP, fiind în Top 3 al celor mai buni stelişti

Keșeru are cifre colosale 

Nu există niciun alt atacant care să fi fost adus în întreaga istorie a FCSB-ului, începând din 2003, care măcar să se apropie de reușitele lui Claudiu Keșeru din acești ultimi 5 ani. 

Nici jucători de top precum Dică, Rusescu, Budescu, Alibec sau Florin Costea nu au trecut de 50-55 de goluri înscrise în precedentele 5 sezoane înainte de a semna cu FCSB, în ciuda faptului că unii dintre ei evoluaseră chiar și la nivel mai scăzut, în liga secundă. Și străinii sunt departe de Keșeru. 

Cel mai bine a stat Piovaccari, italianul marcase 52 de goluri și a fost o piesă importantă pentru roș-albaștri într-un sezon, ultimul, în care clubul a accesat grupele Champions League. Mai mult, între vara lui 2016 și vara lui 2021, Keșeru a reușit exclusiv în meciurile de campionat nu mai puțin de 98 de goluri! În doar 141 de meciuri, ceea ce înseamnă o frecvență fabuloasă: o reușită la mai puțin de un meci și jumătate!

Keșeru se reîntâlnește cu coșmarul Neubert 

Claudiu Keșeru dezvăluia, la scurt timp după ce-a semnat cu FCSB, în 2014, că antrenamentele lui Thomas Neubert l-au pus la pământ, fiind mereu obosit, acesta fiind și motivul unei prestații mai șterse la început. 

"Mă simțeam de parcă aș fi avut 45 de ani! Nu puteam să stau în picioare! La propriu, mi-era greu să stau în picioare. Eu am urmat un drum invers decât normalul: am plecat de mic în Franța pentru ca apoi să revin în România la un club mare", spunea Claudiu.

MM l-a readus în România 

Descoperit de Alexandru Gergely, la Oradea, Keșeru a fost readus în prim-planul fotbalului românesc grație inspirației lui Mihai Stoica. Managerul a insistat pentru achiziționarea lui Claudiu, care nu reușea să se impună la Bastia, în Ligue 1. Când era în Franța, Claudiu a mai fost dorit de Dinamo și CFR Cluj. Prima dată l-a vrut Dinamo, în 2007, apoi CFR în 2009.

VIDEO FCSB se pregătește pentru derby-ul cu CFR Cluj

Citește și alte știri despre FCSB:

UPDATE FCSB a detonat „bomba” în fotbalul românesc! Claudiu Keșeru s-a înțeles cu Gigi Becali

Un mare dinamovist, despre transferul lui Sorescu la FCSB: „E o mutare în regulă, nu ai de ales”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (32)
aurelianionut
aurelianionut  •  28 August 2021, 17:10

Dream-team:)))radeti ma toti de pupatorii astia de la Gazeta:))).Atatia *** nu erau nici pe vremea lu Ceausescu:))).Keseru e bunic:)))Tanase nu face arogante,el vorbeste pe teren..1-0 pt Rapid:))))))))))))))))))))))Asta e dream-team numa daca daca lucrezi pe centura si visezi umed cu gandu la banii pe care ii primesc toti asa zisii folbalisti:))))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

knuty
knuty  •  28 August 2021, 16:55

Clisee de DOI BANI "dream -team,Keseru asta are 44 de ani!!!cu asta faci dram team!!!!!***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

780708698710213
Razvan Claudiu  •  28 August 2021, 16:43
Postat de ge0x pe 28 August 2021, 11:04

La Dinamo e alta situație. Dinamo poate chiar retrograda anul asta. E posibil. E și vina federației ca permite tot felul de *** dubioase. Si regulamentele sunt varză. Dar pana la urmă nu moare nimeni daca retrogradează Dinamo. Sa nu retrogradeze România ca țară la cat ne fură Iohannis, USR cu complicitatea PNL ului. La ce datorie am ajuns sa avem ca țară cred ca România intra in faliment inaintea lu Dinamo. Bravo celor care a ti votat Iohannis, USR, Nicușor Dan ca a ti distrus țara asta. Asta ca o paranteză de ce Dinamo a ajuns unde a ajuns. Pai in curând intra si România in insolvență, ca Dinamo. Asta daca nu ne trezim ca români in al 12 ceas. Oricum legendarul atacant Keseru care a jucat doar in România si Bulgaria si putin prin Franța, mai mult liga a doua, mi se pare de râs sa l numești Legendar. Dar atat pot gazetarii români. In ultimul timp in România totul e de la mediocru in jos.

Bey Geox, tu de fapt esti un *** cu ochi de troll pesedist si ai profitat de ocazie sa mai imprastii cateva mizerii si minciuni pe aici de la tac-tu ,,Colacu''. Bineinteles ca mai ai vreo 25 de conturi dupa care o sa tot papi specialitati turcesti.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează
Close