FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Alibiuri false! » 6 lucruri care îl contrazic pe Edi Iordănescu după umilința cu CFR

CFR - FCSB, 4-1 FOTO Elena Driu
CFR - FCSB, 4-1 FOTO Elena Driu

Articol de , , - Publicat marti, 31 august 2021 08:06 / Actualizat marti, 31 august 2021 10:28

Edward a spus după partida cu CFR că "aceasta e diferența de valoare și de nivel din momentul de față". Totuși, disputa primului „11”, ca sume achitate pe transferuri și cota actuală, dar și contextul săptămânii trecute, în care FCSB s-a odihnit, iar clujenii au jucat în Conference, spulberă scuzele pe care le-a prezentat ca argument pentru eșecul umilitor.

Trebuie să înțeleagă toată lumea că aceasta este diferența în momentul de față. Ăsta ne este statutul, valoarea și doar acceptând care e nivelul la care ne aflăm putem să reparăm lucrurile și să creștem. 

Lipsă de maturitate, lipsă de experiență, am arătat naivitate, fragilitate, n-am câștigat duelurile”

Declarațiile îi aparțin lui Edi Iordănescu și prin ele noul antrenorul al FCSB-ului a încercat să arunce întreaga responsabilitate a umilitoarei înfrângeri de duminică pe umerii fotbaliștilor săi.

 Câtă dreptate are însă Iordănescu jr.? Cât din alibiurile prezentate de tehnician au, de fapt, acoperire în realitate?

GSP pune față în față distribuțiile de start din derby-ul de duminică. S-a jucat în formulele de la început vreme de 60 de minute, cât timp meciul fusese deja tranșat, scorul fiind deja 2-0 atunci când FCSB a apelat la o triplă modificare. Ce ne spune comparația primului „11”?

1. VALOAREA LOTULUI

În primul rând, valoarea se raportează la cota deținută de jucători. Site-ul transfermarkt este un reper important ținând cont de evaluarea pe care o face fotbaliștilor. Iar diferența dintre cele două echipe nu doar că nu-l confirmă pe Edward, dar FCSB stă mult mai bine.

12,4milioane de euro e cota cumulată a fotbaliștilor care s-au aflat în echipa de start a CFR-ului la derby-ul de duminică

16,7milioane de euro e cota rezultată a tuturor celor 11 jucători cu care FCSB a început derby-ul

Un surplus de aproape 35% în favoarea roș-albaștrilor. Deci, fotbaliști mai valoroși pentru FCSB, nu pentru CFR, așa cum a susținut imediat după joc, la flash-interviu, Edi.

2. PROBLEMELE DE LOT

Ambele formații s-au confruntat cu absențe. Și raportat la ceea ce au pierdut față de sezonul precedent, dar și față de lotul cu care au început acest campionat. 

CFR :
- Arlauskis și Susici sunt accidentați 
- Bouhenna abia ce a revenit după o accidentare care l-a ținut departe de teren aproape 3 săptămâni 
- față de anul trecut, CFR a fost fără Arlauskis, Susici, Burcă, Vinicius, Bordeianu și Djokovici, 6 titulari

FCSB:
- Coman, Miron, Șut și Panțâru - accidentați 
- față de anul trecut, FCSB a fost fără Man, Moruțan, Coman, Miron, 4 titulari

Și aici, în dezavantaj s-a aflat tot CFR. Numele lipsă sunt de mai mare anvergură, plus că sunt mai numeroase și reprezintă peste 50% din echipă.

3. FORMA DE MOMENT

Teoretic aceasta e arătată de convocările selecționerilor. Iar mai bine plasată în preferințele lui Rădoi și Bratu e FCSB. Mirel a luat nu mai puțin de 4 jucători de la FCSB, Vlad, Olaru, Tănase și Cordea, în vreme ce de la CFR i-a preferat doar pe Camora, Alibec și Manea. 

La tineret, același raport. Campioana îl are doar pe Petrila, vicecampioana îi trimite pe Perianu, Octavian Popescu și Stoica, ultimul fiind marcatorul singurului gol reușit de trupa bucureșteană duminică.

4. FORMA FIZICĂ

FCSB s-a prăbușit în repriza secundă, în vreme ce CFR a arătat extrem de solidă fizic. E poate cel mai surprinzător domeniu câștigat de trupa din Gruia ținând cont de faptul că în săptămâna premergătoare meciului FCSB s-a odihnit, în vreme ce clujenii au jucat. 

- FCSB a jucat lunea trecută cu Sepsi, în Liga 1, deci a avut 6 zile de pauză. 

- CFR a disputat joi seară returul cu Steaua Roșie, deci a avut doar 3 zile, jumătate din perioada FCSB-ului. 

În confruntarea cu campioana Serbiei, la CFR au jucat 6 jucători, cel puțin o oră, dintre cei care s-au regăsit și duminică în primul 11 la derby: Manea, Graovac, Camora și Sigurjhonsson au fost integraliști în Europa, Rodriguez a bifat 78 de minute, iar Deac 66. 

Rezultatul? A existat o singură formație pe teren, iar cele mai șocante diferențe s-au făcut în duelurile câștigate de doi dintre cei mai puternici fotbaliști ai FCSB-ului în comparație cu adversarii lor direcți, ca post, din echipa CFR-ului.

54%a fost procentul duelurilor câștigate de Valentin Crețu, care n-a dat nicio centrare în meciul de duminică

82%dintre duelurile pe care Cristi Manea le-a avut le-a și câștigat, autor a 4 centrări

38%a fost procentul atins de Ovidiu Popescu, care a recuperat doar 3 baloane

67%dueluri câștigate a atins Jonathan Rodriguez, care a recuperat de peste 3 ori mai mult decât Ovidiu Popescu, 10 baloane

5. EXPERIENȚA

Media de vâstă a jucătorilor din primul 11, în cazul CFR-ului, a fost de 29 de ani. Campioana a avut în teren un singur fotbalist U21, pe Petrila. 

Media de vârstă a jucătorilor FCSB-ului din formula de start a fost de 26 de ani. Vicecampioana a avut și ea un singur fotbalist eligibil pentru regula FRF, pe Octavian Popescu.

7jucători din formula de start a CFR-ului au cel puțin 30 de ani

2jucători din primul 11 al FCSB-ului sunt trecuți de 30 de ani

E singurul capitol la care discursul lui Edi Iordănescu are acoperire în realitate. CFR e o echipă cu jucători care au mai multe prezențe în Liga 1, chiar și în Europa, și care au și câștigat mai multe trofee decât cei de la FCSB.

6. CONTEXTUL MECIULUI

A fost unul complet în defavoarea CFR-ului. Din mai multe puncte de vedere.

  1. CFR nu a avut antrenor care să pregătească derby-ul în niciuna dintre zilele care au urmat meciului cu Steaua Roșie. 
  2. Clujenii nu s-au putut antrena vineri din cauza diferendului dintre patron și antrenor.
  3. CFR n-a fost condusă de pe bancă de un antrenor principal, ci de antrenorul cu portarii de la prima echipă, Cristi Moldovan, de antrenorul cu portarii de la echipa secundă, Ovidiu Ceclan, și de preparatorul fizic Cristian Dragotă. 
  4.  FCSB a avut cel puțin 5 zile pline, plus cea de meci, în care să pregătească acest derby.
  5.  Fotbaliștii roș-albaștrilor n-au ratat nicio ședință de pregătire. 
  6.  FCSB a fost condusă de un antrenor care a preluat echipa de mai bine de două săptămâni. 
  7.  Edi Iordănescu cunoștea în detaliu peste 70-80% din lotul actual al CFR-ului, pe care l-a antrenat până în luna iunie.

Toate aceste lucruri au fost răsturnate de modul în care a arătat meciul. 4-1 scorul jocului, 7-2 raporturilor șuturilor pe poartă, după ce vreme de 88 de minute a fost chiar 7-0 disputa șuturilor cadrate.

Alibiuri false! » 6 lucruri care îl contrazic pe Edi Iordănescu după umilința cu CFR
Edi Iordănescu, 43 de ani, se află în unul dintre cele mai complicate momente ale carierei de antrenor principal

10a fost nota încasată de Ovidiu Ceclan, antrenorul cu portarii de la CFR II, care duminică a condus echipa la derby-ul cu FCSB. E singurul tehnician care în primele 7 etape primește calificativ maxim din partea ziarului

Umilințele încasate de Iordănescu jr. ca antrenor

DATAMECIUL
martie 2015 Viitorul - Pandurii 4-0
 septembrie 2019Viitorul - Gaz Metan 4-1
martie 2021 FCSB - CFR 3-0
august 2021CFR - FCSB 4-1

Vin și vești bune pentru FCSB

1. Achiziții importante 

Keșeru și Vali Gheorghe sunt fotbaliști antamați de FCSB, care vor aduce plus valoare în ofensivă. Rămâne ca până luni, pe 6 septembrie, când se închide perioada de mercato în Liga 1, să se decidă și transferul lui Sorescu

2. Programul până la finalul turului 

În primele 7 runde, adversarele au fost aproape toate trupe cu pretenții de play-off: CSU Craiova, CFR, Botoșani, UTA, Sepsi, Rapid. Partea a doua a turului de campionat se anunță la îndemână:

ETAPAMECIUL
8FCSB - Dinamo
9FCU Craiova - FCSB
10FCSB - Clinceni
11Chindia - FCSB
12FCSB - Mioveni
13Farul - FCSB
14FCSB - FC Argeș
15FC Voluntari - FCSB

3. Revin doi titulari

După pauză datorată meciurilor echipei naționale, FCSB se va putea baza pe doi dintre titularii din primăvară, care au avut un aport important la rezultatele bune. 

Miron va reveni în centrul defensivei, iar Șut se va antrena și el la sută la sută din capacitate și intră în calcule începând din runda următoare

Diferența a fost și mai mare acum 2 ani

Diferența a fost și mai mare acum 2 ani După primele 7 etape, CFR a pus deja un ecart de 12 puncte față de FCSB. Nu e însă cea mai mare marjă dintre cele două în ultimii ani. 

În urmă cu două sezoane, 2019-2020, tot după același număr de runde disputate, CFR era pe primul loc, iar FCSB chiar pe ultima poziție, iar avansul ardelenilor era de 13 puncte. Atunci, la finalul sezonului regulat, unul care a conținut doar 26 de etape, CFR a avut 8 puncte în față și a intrat cu 4 peste FCSB la startul play-off-ului. 

A fost singurul sezon în care FCSB n-a mai reușit să se claseze pe locul 2, ci a terminat abia pe poziția a 5-a.

Citește alte știri din Liga 1:

„Bursucul” e deja la comandă » Când ar urma să semneze și să conducă primul antrenament al clujenilor

Chiar este echipa lui Edi! Motivele pentru care Gigi Becali chiar i-a cedat toată puterea lui Iordănescu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (37)
ciuke
ciuke  •  31 August 2021, 16:21
Postat de c23665 pe 31 August 2021, 16:00

FCSB a pierdut la Cluj cu 4-1 pentru că s-a prezentat! Dacă nu se prezenta ar fi fost 3-0!!! Dar povestesti frumos. Esti rudă cu Fratii Grimm?!

El macar s-a straduit sa justifice intr-un fel jocul slab al Team Bekali. Tu esti doar un mistocar, zmeu de tastatura, pus pe ironii ieftine si fara continut. Eu zic sa te mai straduiesti si sa aduci contra-argumente, daca esti capabil, iar daca nu reusesti, sa inchizi calculatorul pentru ca nu faci decat sa consumi curent degeaba.

c23665
c23665  •  31 August 2021, 16:00
Postat de Constantin Zaharia pe 31 August 2021, 15:17

FCSB a pierdut meciul la Cluj din ,multe motive obiective :tactica gresita a antrenorului,care cunostea bine lotul CFR-ului si care n-a stiut cum sa-i adapteze pe stelisti pe un teren cu balti de apa!Apoi totul s-a rupt din min 54 cand Tanase este inlocuit(accidentat)!Prima repriza am dominat-o.am avut 3 ocazii bune de gol ,iar pana la min 54,cand pierdem pe Tanase,am fost peste CFR !Golul lui Omrani, a fost conditionat de terenul alunecos(Vlad n-a avut timp sa reactioneze),golul 2,greseala clasica de portar,..iar de aici in colo,copiii intrati au fost depasiti psihic (lipsa de experienta).A fost o zi extrem de proasta a Stelei(cam 4o min in R-a a 2-a)si asa se explica acest scor !(la fel a patit-o Edy cu cfr la Bucuresti la O-3).Acesta este fotbalul !

FCSB a pierdut la Cluj cu 4-1 pentru că s-a prezentat! Dacă nu se prezenta ar fi fost 3-0!!! Dar povestesti frumos. Esti rudă cu Fratii Grimm?!

c23665
c23665  •  31 August 2021, 15:58
Postat de vasglo pe 31 August 2021, 12:06

Justitia a spus ca fcsb este Fostul Club Steaua Bucuresti si ca "Steaua"a ramas numai un nume pe care Talpan l-a lipit pe fruntea clonei de 4 anisori, care si-a inceput joaca de-a fotbalul in Liga a 4- a de amatori. -:)

Unde ai vazut tu minunea asta?!? La Maglavit?!? Incearca sa citesti sentinta de la stanga spre dreapta și de sus în jos!

Vezi toate comentariile (37)
Comentează