FOTBAL  »  Superliga  »  LIECHTENSTEIN - ROMÂNIA 0-2

Suntem pe drumul cel bun

Editorial Cătălin Striblea
Editorial Cătălin Striblea

Articol de - Publicat luni, 15 noiembrie 2021 12:22 / Actualizat luni, 15 noiembrie 2021 12:23

Nu sunt nici dezamăgit, nici nervos de încă o ratare a Naționalei noastre. Sunt supărat că nu suntem acolo. Ca orice om care are vise dincolo de posibilități.

Când am început această serie de editoriale pentru GSP, v-am întrebat dacă mai aveți încredere în Naționala României. Căci eu nu aveam. Și mi-am propus să sperăm într-o calificare la baraj, pe care apoi să-l pierdem. Tot ce doream în mod realist era să văd mugurii mai binelui și pe Stanciu, Hagi și Man fiind mai buni ca în trecut.  Și asta este, de fapt, tot ce-am obținut.

Voi mai credeți în Naționala noastră?
ROMÂNIA
Voi mai credeți în Naționala noastră?

Dacă te uiți pe linia de clasament, am pierdut calificarea din cauza meciului din Armenia. Și evident din cauza egalului cu Islanda. Iar ei au câștigat pentru că au bătut în Germania, dar și pentru că în momentele cheie au fost mai buni, mai atenți, mai hotărâți. În fapt, este diferența dintre două echipe dintre care una a fost mai aproape de performanță în ultimii ani. Performanța asta mică, rezervată esticilor. Iar cealaltă doar se caută și crește.

Am avut momentele noastre bune. Cu Germania, dar nu destul. Cu Islanda, dar nu tot timpul. Cu Macedonia, căreia i-am luat mai multe puncte. Per ansamblu, am fost însă mereu cu un pas în urmă, fără aer și într-o poziție nefirească. Dar am fost acolo.

Ne-a mers apărarea, am știut să pasăm la mijloc. Nu am știut să dăm gol, nu am știut să ținem de rezultat. Și nici să punem piciorul apăsat sau să ne spargem capul când a fost nevoie mai tare. Am fost un amestec de palide momente bune cu un chin neliniștitor. Dar a fost ceva mai bine ca acum un an.

Antrenorul a fost și el ceva mai bun decât în trecut. Și-a dat seama că nu e de ajuns să vrei și să te arunci înainte, ci să și poți și să-ți folosești creierul. Mirel Rădoi a crescut, s-a maturizat, a învățat. E drept, pe nervii noștri. Și apoi a căzut din nou. Și mi-a adus aminte că încununarea ca jucător nu a vrut să o trăiască în lumea grea a fotbalului, ci acolo unde a fost mai ușor. Și că nici cartea nu și-a pus-o în ordine.

Suntem pe drumul cel bun

Când te uiți în urmă, însă, linia asta frântă merge în sus. Pentru că am avut speranță până aproape de capăt. Iar asta nu ni se mai întâmplase. Când speranța e aproape de fiecare dată cu tine, când ai momente în care ești foarte aproape, începi să crezi.

Și începi să te înscrii în logica aceea care spune că performanța în sport nu e o linie care se aruncă în sus, ci un platou în care ești mereu aproape de ce dorești și apoi, din când în când reușești. E semn că data viitoare va fi mai bine.

De aceea, acum ne înșelăm dacă ne întrebăm ce trebuie să schimbăm. Și Mirel greșește când pleacă. Onoarea îl împinge, dar ar trebui să știe că grupul e pregătit pentru prima performanță. Ea va veni peste doi ani.

Într-o lume normală, azi am aprecia ce am câștigat în ultimii ani și am identifica problemele care încă ne trag în urmă. Pun pariu că nu o să o facem. Și cu modelul acesta în minte, am îndoieli că data viitoare va fi mai bine. Dar măcar se va chema că am mai încercat ceva, nu?

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (32)
godot
godot  •  15 Noiembrie 2021, 20:00

Dl. Striblea macina vorbe mult pe langa adevar, basca fara har, nu are nicio chemare pentru sport, de ce naiba nu-i atrage nimeni atentia ca se face de ras!?

csaba
csaba  •  15 Noiembrie 2021, 19:57

Domnul Striblea ar fi bine să se uite puțin în oglindă, de ce a fost dat afară de la DIGI, hai să fim serioși nu pleci din tv la radio, plus că emisiunea lui a dus în jos audiența europa fm, numai că postul e finanțat de franța lui cioloș, și tot ce spun usr-iști e luat de bun, păcat de post, ascult postul pentru muzică în rest a devenit mizerabil, orobabil cei buni au oplecat sau nu vor să mai vină, să-mi spună acest partinic ce a făcut bun unul cu 8 clase, restul diplomelor le-a obținut pe bani, în afară de aroganță n-are nimic în cap !!!

633555594677489
Marius Cornel Schiopu  •  15 Noiembrie 2021, 17:12
Postat de Christian Ciuca pe 15 Noiembrie 2021, 15:48

Meciu cu armenii...acolo a fost buba, ai 2 - 1 la citeva minute de final , iei doua goluri aiurea , si alea ofsaid si fault de fapt , si gata , ala esti , te zbati sa iei punctele pierdute pe NEDREPT...sintem si ghinionisti, nu stim sa pastram un rezultat pe final, a fost si bara lu Hagi...am fost la un centimentru de baraj.

Dacă baba ar fi avut un ... ar fi fost general.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează
Close