FOTBAL  »  Superliga  »  OPINIE

Editorial dur al lui Radu Oprișan la adresa Armatei: "Măi băieți, voi n-ați fost în stare să duceți mai departe Steaua Mizil și vă luptați cu umbra Cupei Campionilor"

Articol de GSP - Publicat luni, 07 mai 2018 14:42

Cei 32 de ani care se împlinesc de la câștigarea Champions League în formatul de atunci al competiției de către Steaua prind clubul și gloriile sale într-un moment mai incoerent ca niciodată!

O singură dată fotbalul românesc a fost în stare să celebreze acea performanță cosmică, atunci când a fost reeditată finala, pe Ghencea! De atunci, evenimente cu alura unui șpriț pe bordură, după o miuță reușită.

Priviți revolta lui Duckadam, omul care le-a suflat Cupa de sub nas spaniolilor și care s-a ales drept recompensă cu un șut în fund:

"Acum 32 de ani, eram fericit. Azi, din păcate, sunt supărat și dezamăgit.
Pentru niște orgolii personale, și din cauza unui om frustrat, azi suntem dezbinați.
Peste două zile, CSA va cere 37 de milioane de euro, pentru performanțele obținute de sportivii militari de-a lungul istoriei.

Am contribuit și eu, cu o mică părticică, la aceaste performanțe: două titluri de Campion al Romaniei, Cupa Romaniei, câștigarea CCE. Cum am fost răsplătit de Armata Română: după două săptămâni de la câștigarea CCE, am fost interzis în Complexul Ghencea, deoarece nu am vrut să particip la un meci aranjat la Craiova, și amenințat cu Tribunalul Militar. După operația din 1986, nemaifiind de folos, am fost dat afară din Armată.

Am și eu câteva întrebări pentru cei care au condus Armata Română, miniștri, generali și, nu în ultimul rând, pentru dl. Talpan: unde ați fost în perioada 1986-1994, când am fost obligat să cresc câini de rasă, pentru a-mi putea întreține familia? Unde ați fost între anii 1994-2001, când am fost nevoit să apelez la Ministerul de Interne, pentru a obține un loc de muncă? Dar între 2001-2018?
Aveti tupeul să cereți o sumă uriașă în numele multor sportivi de care v-ați bătut joc de-a lungul anilor.
În ultimii 32 de ani, am trecut prin 5 operații grele, dar nu v-am cerut niciodată nimic, așteptam poate doar un telefon, pe care nu l-am primit niciodată.
Poate veți reuși să distrugeți această echipă de fotbal, dar nu veți reuși să ne luați amintirile frumoase!
Iar voi, cu siguranță, veți rămâne o RUȘINE a istoriei!"

Dacă în fiecare an noi, românii, am câștiga UCL n-ar exista atâtea probleme! Cred că întrebarea "Cine are dreptate: FCSB ori ARMATA?" trebuie trimisă în cosmos spre dezbaterea generațiilor ușor ulterioare!

Ideea din revolta lui Duckadam ne obligă să gândim pragmatic. Poți să ceri 37 de milioane pe o istorie pe care nu ai protejat-o cu nimic?! Ba chiar, e dur spus, de care ți-ai bătut joc!

Să fim serioși, bietul Lucică Bălan a recurs la gestul suprem pentru că trăia umilit, fără o binemeritată pensie tihnită în calitate de fost câștigător de UCL! Duckadam a ajuns în situația de a-și vinde legendarele mănuși din lipsă de fonduri! Mănușile trebuiau să stea într-un muzeu, lângă replica trofeului, unde să învețe și copiii cine sunt Lăcătuș, Balint, Ienei. Ați văzut vreun muzeu făcut de Armată?!

Performanța de neegalat a fotbalului românesc a ajuns la bunăvoința unui patron de societate comercială de la Cheile Grădiștei. Mai bagă un mic, mai rememoram un penalty. Ce au făcut pentru conservarea valorii pe care o cifrează la 37 de milioane de € acele minți luminate din fruntea Armatei? MIG-uri cu manșe pe dreapta și înmatriculate în Bulgaria puteam să cumpăr și eu.

Măcar eu îl știu Majearu și cunosc în amănunt drumul spre finală. Cum sărbătorim 32 de ani care fac 37 de milioane? Desfacem o bere și ne uităm la poze! Duckadam spune că s-a săturat de șușe și nu mai organizează la Cheile Grădiștei.

Hai că oricum Ghencea a devenit între timp Templul inutil și e salvată doar de douăzeci-douăzeci cum zice Doamna. Măi băieți, voi n-ați fost în stare să duceți mai departe Steaua Mizil creată de nebunul de Florea Nițu și vă luptați cu umbra Cupei Campionilor?! Vă cade trofeul pe picior și vă provoacă fractură, este mai tăios decât scrumiera lui Marcel Răducanu. Apropo, dacă ați deschis facebook-ul mai târziu, Marcel, ca și Liță, Puiu ori Tudorel, e un fost jucător emblematic de la Steaua, adică parte importantă din 37 de milioane de €! Nu sunt nume cu care să închizi la Scrabble!

*Radu Oprișan este unul dintre cei mai experimentați ziariști de sport. În peste 20 de ani de presă a publicat în Sportul Românesc, ProSport și Gazeta Sporturilor și a fost realizator de emisiuni la TV Telekom Sport. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (44)
2020225151551035
Marius Eugen Oborocianu  •  08 Mai 2018, 19:54
Postat de Victor-ion Petrisor pe 07 Mai 2018, 18:46

Chestiunea este pur juridică. Becali Gheorghe trebuia să intre în legalitate. S-a crezut prea șmecher. A pățit-o! A jucat în competițiile internaționale și a beneficiat de performanțele stelei, caștigand bani pe care nu i-ar fi caștigat dacă nu folosea denumirea steaua. Cap de serie în cupele europene, adică adversari mai slabi, bani de la UEFA, bani din vanzarea de bilete, marketing, palmaresul stelei etc., toate astea inseamnă suma pe care i-o cere acum csa steaua. Este simplu, se intră în legalitate. Legalitate inseamnă repectarea legii, fără lacrimi, lamentări, reacții sentimentale etc.

1992-1998[campioana,perioada cea mai buna,pus 3 calificari]clubul armatei si pana la desprindere 2003,prin marca si sigla STEAUA a produs ceea ce talpa-n c.. se face ca nu vede,nu aude fabuloasa suma de..0 LEI,a cedat-o cu DATORI,oare acea perioada cat insemna pentru el personal acest fapt?de ce oare a cercetat doar perioada "malaiului bun"?

351637731693372
Horia Calinescu  •  07 Mai 2018, 19:40

unde era armata cand s-a vandut steaua ca să scape de ea?e o mare rusine pentru armată ca distruge acest nume cunoscut in europa...nu tin cu becali ,dar a mentinut echipa...rușine armata pentru aceasta pozitie !...cu ce bani o să mentineti echipa și nici nu se știe daca aveti dreptul la liga I...PACAT!

whiteredarad
whiteredarad  •  07 Mai 2018, 19:22

Armata romana devine o rusina nationala prin incercarea, dupa mult timp ,de a lua bani de la Becali, omul ( nu spun ca e de calitate..) care a salvat clubul de fotbal, a dat sens stadionului Ghencea, si a reprezentat Romania inEuropa. Citi bani au luat de la celelalte ramuri sportive, in anii astia ?. In teren a jucat FCSB, pentru mine e tot Steaua,acum o Armata membra NATO se ocupa, in continuare, fara rusine, de ...arma sportiva. Multi profitori, la toate sectiile clubului ( sportivi, antrenori,ciocoflenderi,..) au si grad, au si salariu de la Armata pentru ca fac exclusiv sport, deci vor avea si pensie buna. Nu ca si "Gloria Duckadam, ca Balan, ca Weisenbacher, ca si Barbulescu, etc, pentru care Armata nu a facut nimic, desi ei au facut Gloria Stelei. Acum vreau 37 milioane de euro. Doar in Romania postdecembrista o Justitie ..de doi lei poate spune ca FCSB nu e Steaua, ca e copil din flori, aparut brusc, desi a urmat mereu pozitia de prima liga. Daca nu mi-ar fi greata ...mi-ar fi jena ! Dar jena, greata, la Armata romana ( e valabil si pentru Interne...) sint ceva placut, suportabil, ca ofera viata usoara si privilegii, ei sifoneaza banii tarii , dati Apararii pentru fapte sportive. Jalnic !

Vezi toate comentariile (44)
Comentează