FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

El e noua marfă de export la FCSB » Hagi l-a dat afară, Becali visează să ia 5 milioane de euro

Malcom Edjouma, unul dintre cei mai doriți jucători ai celor de la FCSB
Foto: Imago
Malcom Edjouma, unul dintre cei mai doriți jucători ai celor de la FCSB Foto: Imago

Articol de , - Publicat sambata, 10 septembrie 2022 00:10 / Actualizat sambata, 10 septembrie 2022 00:31

Malcom Edjouma (25 de ani) a fost dorit de Toulouse în vara aceasta, dar francezii nu și-au permis prețul pentru achiziționarea lui. Prestația bună din partida cu West Ham și din celelalte meciuri europene a atras și interesul altor formații din Franța

Becali devenise dezamăgit de randamentul lui Malcom Edjouma la scurtă vreme după ce-l cumpărase de la FC Botoșani pe mijlocașul în vârstă de 25 de ani: „Edjouma nu e ceea ce-mi doream eu, cred că e bun de folosit ca închizător doar contra unor echipe mici”. 

Număr impresionant de bilete vândute pentru FCSB - Anderlecht: „Se dau chiar dacă prețurile sunt mari”
FCSB
Număr impresionant de bilete vândute pentru FCSB - Anderlecht: „Se dau chiar dacă prețurile sunt mari”

Dar camerunezul a știut să sufere, a rezistat să fie rezervă în câteva partide și a izbutit să se impună din nou ca un om de bază.

Mihai Stoica a rămas impresionat de prestația africanului din partida cu West Ham și l-a complimentat într-o declarație la Orange Sport: „Au fost câțiva care s-au ridicat la nivelul partidei, unii chiar au surprins, au jucat senzațional, deși nu au experiență în cupele europene. 

O mențiune am pentru Malcom Edjouma, care a jucat excepțional! Trebuie să remarc că și Compagno este o achiziție excelentă, a făcut meciuri bune, deși echipa a pierdut de când a venit el”.

Continuă să sune cluburile

Malcom a mai contribuit semnificativ și în meciul-thriller cu Saburtalo, unul câștigat la București cu 4-2, primul după revenirea lui Dică la conducerea roș-albaștrilor. Evoluțiile foarte bune ale lui Edjouma au captat interesul lui Toulouse pentru un transfer al său. 

Formația aflată acum pe locul al 15-lea în Ligue 1 a verificat care ar fi prețul pentru achiziționarea mijlocașului central și s-a retras când a aflat că fotbalistul e scump. Recent a mai apărut un interes și din partea altor cluburi franceze. 

Becali le-a transmis agenților care au încercat să discute despre transferarea lui Malcom că acceptă să piardă jucătorul doar când încasează suma trecută în contract drept clauză de reziliere, 5 milioane de euro. 

Pentru ca vreo echipă din Franța sau din alt campionat să plătească atât de mulți bani, ar fi nevoie însă ca FCSB să câștige meciuri în campania aceasta europeană, iar Edjouma să aibă în continuare prestații impresionante. 

Gigi a achitat 330.000 de euro ca să-l cumpere de la Botoșani, iar evoluția fotbalistului îl încurajează pe proprietarul FCSB-ului că ar putea să înregistreze un profit important din vânzarea lui

800.000 de eurovalorează Malcom, conform transfermarkt. El a fost transferat pe bani o singură dată în carieră, atunci când FCSB l-a cumpărat de la FC Botoșani, în rest s-a mutat doar gratuit de la un club la altul

Hagi l-a dat afară

Cariera lui Edjouma nu a fost una grozavă până în 2021, când a ajuns la FC Botoșani. Marius Croitoru a avut încredere în el și a insistat pentru achiziționarea lui, deși pe mijlocașul defensiv nu-l recomanda mai nimic. 

Hagi îl adusese primul în România, cu un an în urmă, însă l-a pus pe liber după ce l-a folosit numai în trei meciuri, dintre care în unul singur a fost de la început. La Botoșani, Malcom a bifat 23 de partide în campionat și a înscris patru goluri, suficiente ca să-l atragă pe Becali să plătească 330.000 de euro pentru achiziționarea sa. 

Până să vină în România, Edjouma evoluase numai pentru cluburi mici din Franța. Randamentul pe care l-a avut în Liga 1 i-a adus și o convocare în naționala Marocului, încă un atu pentru sporirea cotei sale pe piață. 

Mijlocașul de la FCSB are și cetățenia franceză, însă tatăl său e camerunez, iar mama, marocană, așa a ajuns să evolueze pentru naționala țării din nordul Africii.

18 meciuriși 3 goluri a bifat Edjouma pentru FCSB în campionat. Cel mai recent a înscris în meciul cu Hermannstadt, în care a egalat la doi cu un gol marcat în ultimul minut

VIDEO Nicolae Dică, conferință de presă după West Ham - FCSB 3-1

Citește și alte știri din Liga 1: 

MM Stoica a dezvăluit ce s-a întâmplat imediat după West Ham - FCSB + răspuns acid pentru specialiști: „Sunt orbiți de ură”
West Ham - FCSB 3-1
MM Stoica a dezvăluit ce s-a întâmplat imediat după West Ham - FCSB + răspuns acid pentru specialiști: „Sunt orbiți de ură”
Fază hilară în Botoșani - UTA » A ratat cu poarta goală, apoi a marcat într-un mod incredibil
FC Botoșani- UTA
Fază hilară în Botoșani - UTA » A ratat cu poarta goală, apoi a marcat într-un mod incredibil

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
tzintaru
tzintaru  •  10 Septembrie 2022, 22:24

Hai Craiova,hai băieții! Suntem singura echipă cu mai multe bare decât goluri!

sictir
sictir  •  10 Septembrie 2022, 18:02

***. ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sadikul
sadikul  •  10 Septembrie 2022, 14:12

Il gasiti si pe site la Emag !!!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează